Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 281
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
Това с птичетата и на мен ми е много интересно колкото и да са леки от начина по който са поставени ми се струва, че ще се разшири от тежеста им дупката във фондана и ще се наклонят. Може би горният етаж е дъми (стириопорен)

# 586
Здравейте, мисля да изпробвам рецептата за глазура Фалшив шоколад. Интересува ме тези от вас които са я правили могат ли да споделят за колко голяма торта е тази рецепта. Моята торта е 26см и не знам дали да не удвоя продуктите? Също така и възможно ли е маслото да се замени с маргарин?
Скрит текст:
"Фалшив" шоколад : (Аз съм си )
1 п (125гр) краве масло
1 ч.ч. пудра захар (аз нямах и сложих кристална)
5 с. л. какао
1/3 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Всичко се слага в тенджера и се поставя на котлона при непрекъснато бъркане до получаване на еднородна гъста като боза смес.
Оставя се леко да изтине и се залива тортата. Оставя се в хладилник за около час да стегне.

# 587
   mustaine и според мен с дъми ще стане най-лесно. Ще има време да си изсъхне, да стегне и панделката, че и тя да държи птичетата. Птичетата аз бих пробвала да са само от стериопор, че фондана си тежи. На фондан съм слагала повече тейлоза и стана доста чуплив. Аз бих направила панделката с гъм пейст и по дебеличко разточено, въпреки ,че няма да има същия ефект. Иначе на истинска торта трябваше да слагам тел с по-тежки елементи и сложих една пласмасова пластинка, по дебела, пробих я , колкото да влезне телта и поне не късаше тортата, но се клатеше доста. Под фондана я сложих, та трябва да се знае, като се реже, за да не се сервира. Незнам дали го обясних разбираемо...

# 588
Благодаря Ви за идеите и предложенията.
Съгласи се дамата да направим третия етаж изкуствен и наистина улесни задачата ми, но имам още едно питане.Да ги позиционирам ли само с по една тел в средата или да добавя допълнителни упорни точки от двете страни на макетчето?
Телта е доста устойчива, но пак ми се струва малко нестабилно.Обаче ако го направя ще имам доста грозна дебела панделка на целия трети етаж  Confused
Как мислите вие ?

# 589
Здравейте, дали някой е пробвал да прави някоя от тези торти със Стевия?
Аз вече пробвах една моя рецепра и стана супер, но тези са малко по- мастър...  chef newsm78

# 590
Как залепяте фондан върху стиропорени топки?

# 591
Моите топки  Laughing.. бяха всъщност някакви памучени топчета.Намокрих ги с вода и залепна фондана за тях.

И не стана перфектна, но ми беше много сложна тази задачка.
Сърдечни благодарности за съдействието, което ми оказахте!
Ето я, пилците са доста зле, но поне летят ...

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 17:39 от mustaine

# 592
  • София
Много е нежна. Браво!

# 593
Много добре се е получила. Браво!  smile3501

# 594
Момичета, направий фондан,с който ще обличам торта във вторник вечерта. Бихте ли ми казали дотогава в хладилника или в стаята да го държа?

# 595
  • Ямбол
ambro13Обвит с найлоново фолио и в хладилника

# 596
ако е фондана ан димитрана не се държи във хладилника, за другите не знам

# 597
ако е фондана ан димитрана не се държи във хладилника, за другите не знам

Който и да е не се държи в хладилника а на хладно в затворена кутия.

# 598

Здравейте, скоро имам повод, за който искам да спретна нещо наподобяващо тази торта. Първо въпроса ми е запознати ли сте как точно се води този вид десерт, защото виждам че е в йенска тенджера, а и с тесто отгоре. Следващия ми въпрос разбира се е как да направя това тесто, в което да забода тези парченца десерти? Peace  bouquet

# 599

Общи условия

Активация на акаунт