Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 276
  • 777
  •   2
Отговори
# 600
Здравейте Simple Smile

Нямах възможност да разгледам всички теми по разбираеми причини,все пак са над 100 Simple Smile Но от това,което видях искам да изкажа огромното си възхищение към вас.Страшно талантливи хора има тук.Браво Simple Smile  Hug

Имам и един въпрос към вас,откъде в София може да се купи принтер за торти.Не знам даже дали така се нарича.Става въпрос за уред,с който се принтират разни картинки или снимки върху торти и сладки и знаете ли как варират цените на професионалните и съответни непорфесионалните принтери.Проверих в гугъл,но явно не го изписвам с правилното му наименование и не открих нищо. Очаквах,че ще има богат асортимент,тъй като технологията не е нова за България.Според вас по-добре ли е да се поръча от чужбина?

# 601
Принтер за фонданова хартия ли търсиш или нещо друго, такива предлагат някои фирми, сега не мога да се сетя точно, но са си обикновени Канони пиксма, на които се заменят касетите с мастило с нови празни, и после се пълнят с хранителни мастила. Ако не е за магазин или сладкарски цех не е рентабилно, защото съхнат ако се печата рядко. Ако е за лична употреба не илиза по-евтино от това да се поръча принт в многото магазини където правят такива.

# 602
niamatakova,
Такива принтери и консумативи предлагат в Remkobg.com

# 603
Sunflowerss,да,такъв принтер търся.Не знаех,че може да се замени касетата на обикновен и да се напълни с хранително мастило.Благодаря за информацията.

jijomimi,благодаря и на теб Simple Smile

# 604

Според вас тази торта ако се направи с повече крем между блатовете дали ще се загуби ефекта на шах-матното разделение на белия и кафяв блат. Ако я направя така имам чувството, че ще ядем само блат, с един сантиметър крем и затова ми се иска да увелича количеството на крема.

# 605
medissa, и аз заради това не съм я правила тази торта, а даже имам и от онези тави за шах-матна торта. ще ми е интересно и на мен някой да ти отговори.

а вижте аз как се изложих с тортата за рд на сина ми. така ми искаше да стане безупречна Sad
фонданът се напука по целия ръб! и въпросът е: в мен ли е причината (евентуално, че не съм го разточила тънко) или в марката фондан (fun cake), защото не ми е за първи път да ми се напука така, но този път беше просто трагично?

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 15:32 от Елч

# 606
Фън кейкс е супер за моделиране, но за покриване не става, не е достатъчно еластичен. Аз съм фен на Satin Ice, но той пък е много скъп, затова ползвам Vizyon.
Иначе тези пукнатини могат донакъде да се пооправят с подходящите инструменти или да се запълнят с разтворен във вода фондан, но в случая просто е трябвало да импровизираш с декорация по ръба и да го скриеш. Така направо си подчертала дефекта Simple Smile

# 607
Здравейте!
Моля, ако нарушавам правилата на тази красива и вкусна тема, да изтриете поста ми.
Търся дама с талантливи ръце да се заеме с направата на тортата за първия рожден ден на дъщеря ми. От Варна съм.
Ще се радвам да ми пишете на лични.
Хубав и ползотворен ден на всички!

# 608
Здравейте!
Моля, ако нарушавам правилата на тази красива и вкусна тема, да изтриете поста ми.
Търся дама с талантливи ръце да се заеме с направата на тортата за първия рожден ден на дъщеря ми. От Варна съм.
Ще се радвам да ми пишете на лични.
Хубав и ползотворен ден на всички!
Здравей много от момичетата вече ги няма в темата Cry виж  ani_d ако не греша е Варненка и твори страхотни неща

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 19:03 от mimi0585

# 609
ani_d  е от Бургас. Все пак може да питаш.

# 610
Прочетох по-горе и аз също мисля, че пукнатините най-вероятно са от самия фондан. И аз съм чувала, че този fun cake e по-добър за моделиране. Иначе и аз си ползвам Vizyon и съм доволна.

И май е крайно време и аз да взема да публикувам някоя моя торта, не че съм правила много, но все пак от някъде се започва. Не е съвсем от първите (осма е подред  Laughing ) Та,ето какво правих вчера.
http://chocolatekitchen21.blogspot.bg/2015/10/blog-post_9.html

# 611
  • нейде там, където ....
Аз така приготвям фигурките за тортите, които правя! Вижте подробностите тук:
http://-spam-/zaharno-testo-za-figurki/

Рецептата сега не се вижда , но ми приличаше на марципан "Варна".

Ралицова А за покриване / обличане на цяла торта,подходящо ли е?

Може да се работи като с всеки друг вид захарно покритие. Отдолу може да се измаже освен с маслен крем и с леко разреден кайсиев мармалад или ганаш (според информацията от първия пост в темата).

# 612
Lora_M, мерси за отговора. за съжаление нямаше как да импровизирам, защото цялат аукраса ми беше готова и изсушена, а и концепцията на тортата я мислих 2 месеца Simple Smile тя беше за домашно парти, но все пак. питах, за да не се повтори тази грешка Sad вече реших следващият път да сменя марката или да се престраша да си направя домашен. не знам защо все не смея.
похвалиха ми някакъв фондан Regalice . някой ползвал ли го е?

светлана21, много симпатична тортичка! много ми хареса Simple Smile
папагалчето ти ли си го правила? много е симпатично, като живо е Simple Smile

# 613
Елч, аз го правих, да. Можеше и по-добре, но това е един от първите ми опити за фигурка, даже си е първи, ако не броя едни мечета от преди повече от година.
Иначе аз не съм доволна от домашния фондан. Веднъж докосвала ли си готов, домашния не мисля, че ще ти хареса.

# 614
светлана, точно от това се притеснявам и аз. а и с тези особености за пудрата захар и т.н. все си мисля, че трудно ще го догодя. пък и правя 4 торти в годината, за рождените ни дни и все си викам "айде, сега ще взема готов, пък следващият път ще се пробвам" и така си минава времето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт