Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 451
  • 777
  •   1
Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 2 925
Ами захарното тесто не се прави от тези продукти които сте споменали.

Именно. Но обикновено производителите на такива изделия не правят само зах. тесто, а и други изделия, които често съдържат изброените алергени. Това означава, че освен ако не работят на отделна линия и т.н. няма как захарното им тесто да не съдържа СЛЕДИ от тях. Ако обърнете внимание на повечето етикети на хранителните продукти има надпис "Може да съдържа следи от....". съответно хората със съответните алергии знаят да не си купуват.

# 376
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Здравейте!
Не знам дали е правилното място да отправя своето питане, но все пак ако някой може да ми помогне  Praynig - издирвам комплект резци и текстури за сватбени сладки. По-рано се намираха в повечето онлайн магазини /като хитрини/, но в момента няма никъде наличност. Да поръчам от чужбина ще отнеме време, а ми трябват до 3 седмици макс.
Благодаря ви предварително!!!

# 377
  • Мнения: 1 273
Здравейте!
Не знам дали е правилното място да отправя своето питане, но все пак ако някой може да ми помогне  Praynig - издирвам комплект резци и текстури за сватбени сладки. По-рано се намираха в повечето онлайн магазини /като хитрини/, но в момента няма никъде наличност. Да поръчам от чужбина ще отнеме време, а ми трябват до 3 седмици макс.
Благодаря ви предварително!!!
Резци има в наличност в Сладката къща http://sladkatakushta.com/rezci/svatdebi.html
Комплект резци с текстура има в Декор кейк, съшо в наличност  http://decor-cake.com/product/1499/komplekt-reztsi-i-teksturi-svatba.html

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 11:53 от huliganka

# 378
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Благодаря за бързия отговор, но тези вече ги видях. По-рано имаше много по-богат избор - комплект торти, комплект рокли, комплект сърца... Ще попитам и по телефона, може пък да имам късмет  Praynig

# 379
  • everywhere
  • Мнения: 51
Здравейте ! Аз отново пиша с молба за малко помощ и съвет Simple Smile Момченцето ми скоро има рожден ден, правих пробна торта(дори две) и смело мога да твърдя ,че бяха доста сполучливи и много се харесаха.Проблема е ,че от няколко дни в главата ми се върти идеята да променя малко тортата,Блатовете са по рецептата за най-шоколадова торта,1-ви крем -крем Орео с б-ти Орео,2-ри крем с маскарпоне,дулсе де лече,сметана и лешници.Искам тортата да стане по-голяма и ми се иска да сложа еклери...но ми убягва идеята за крема между еклерите.Моля за съвет какъв да бъде избора на крем иии мислите ли изобщо,че е подходящ избора ми на толкова различни вкусове?Благодаря ви предварително   bouquet

# 380
  • Мнения: 482
Момичета, искам да Ви питам - за петък вечер ми трябва торта за 24 човека, за София. Дали някоя от вас би се съгласила да ми я направи?

# 381
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 812
Ами захарното тесто не се прави от тези продукти които сте споменали.

Именно. Но обикновено производителите на такива изделия не правят само зах. тесто, а и други изделия, които често съдържат изброените алергени. Това означава, че освен ако не работят на отделна линия и т.н. няма как захарното им тесто да не съдържа СЛЕДИ от тях. Ако обърнете внимание на повечето етикети на хранителните продукти има надпис "Може да съдържа следи от....". съответно хората със съответните алергии знаят да не си купуват.

Пробвай тази рецепта http://antoaneta77.blogspot.com/2013/01/blog-post_7486.html всичко е описано вътре, а може да видиш и коментарите, защото  тях също има доста отговори. Дай повече инфо за това каква украса искаш , за да те ориентираме. За 6г дете има много идея - апликация мисля, че ти е най-лесна Simple Smile

# 382
  • София
  • Мнения: 2 925
ani_d, благодаря много. Hug наистина е  с доста подробни указания. Ще пробвам, макар и много сложно да ми се струва.
 А покритието под тестото дали ще стане с "крем" от само пудра захар и олио вместо с масло? На първа страница на темата пише, че може и мармалад от кайсии да се ползва за покритие под чаршаф, но дали няма да намокри много тестото и да се "разтопи"? Или евентуално мармалад, олио и пудра захар? Или някакъв какаов крем?
А ако не се сложи нищо ще стане просто малко неравно, нали?

А за украсата Спайдърмен ми се въртеше като идея. Една паяжина все някак си мисля, че ще мога да заформя Mr. Green

# 383
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 812
ani_d, благодаря много. Hug наистина е  с доста подробни указания. Ще пробвам, макар и много сложно да ми се струва.

Отговори на въпросите ти
А покритието под тестото дали ще стане с "крем" от само пудра захар и олио вместо с масло? - не , в никакъв случай  Naughty Маслен крем и то в определени пропорции на масло и пудра
На първа страница на темата пише, че може и мармалад от кайсии да се ползва за покритие под чаршаф, но дали няма да намокри много тестото и да се "разтопи"?  - задължително трябва да се прецеди за да няма никакви частички от кайсиените люспи. Аз лично не съм пробвала и не мога да кажа със сигурност как се процедира с него.

Или евентуално мармалад, олио и пудра захар? - не може

Или някакъв какаов крем? - само ганаш - сметана и шоколад 1:2

 А ако не се сложи нищо ще стане просто малко неравно, нали?- не само , ами ще се разтопи цялото покритие.

А за украсата Спайдърмен ми се въртеше като идея. Една паяжина все някак си мисля, че ще мога да заформя Mr. Green

Съветът ми е да прочетеш повече в Тортената Библиотека http://cakeslibrary.blogspot.com/,защото от въпросите , които задаваш оставам с впечатление, че не знаеш основни неща.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 22:17 от ani_d

# 384
  • София
  • Мнения: 2 925
 ani_d, отново благодаря за отговорите, но проблемът е, че маслен крем не ми върши никаква работа  Grinning маслото си е млечен продукт. Съответно и шоколадовият ганаш. Затова и питам за алтернатива, ако някой (все пак тук сте с много повече опит) случайно знае или е правил нещо подобно.

Моля ви, само не ми казвайте, че няма начин  Praynig толкова много се надявах. дано пък с кайсиевия мармалад да става.

ani_d , А тази фигурка с динозавъра е супер, но не мисля че ще мога да се справя.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 08:03 от sadlady

# 385
  • Мнения: 13
Шоколадовият ганаш може да го направиш с растителна сметана, но сега гледам, че и на моя шоколад пише, че може да съдържа следи от ядки и млечни протеини..
Честно казано, това с мармалада ми звучи много рисковано - едно, че ще е неравно, но и фонданът веднага ще залепне като го метнеш отгоре и няма да можеш да изгладиш диплите. Аз ползвам мармалад като лепило между етажите, точно защото фонданът се поразтопява от него и залепва хубаво.
Може да пробваш да декорираш с оцветен крем от самата торта - с шприц, тъкмо по-вкусно ще стане. А пък ако искаш фигурки от фондан, да си ги съхраняваш отделно и да ги сложиш върху тортата чак при поднасянето.
На моите деца не им давам да ядат шоколад и фондан и им изрязвам покритието като отрежа парчето, но така сигурно пак остават следи и може би и това не ти върши работа...
Сложна е твойта Simple Smile

# 386
  • София
  • Мнения: 2 925
Шоколадовият ганаш може да го направиш с растителна сметана, но сега гледам, че и на моя шоколад пише, че може да съдържа следи от ядки и млечни протеини..
.....
Сложна е твойта Simple Smile
Lora_M, благодаря за разбирането  Hug Въпросът е, че и в растителната сметана има млечни протеини...А кремът ми за пълнеж, също е сладко. (Ако някой знае рецепта за крем без яйца, мляко, масло, царевично нишесте, пшенично брашно, соя, кокос, ядки ще съм изключително благодарна и щастлива ако сподели) Затова се и надявах някой да е тествал варианта със сладкото. Въртят ми се някои идеи, които ще пробвам първо в малък мащаб, пък дано стане. После ще споделя, ако имам успех Simple Smile

# 387
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Аз съм мазала със сладко, смесено с трохи от блата и после покривах с фондан - стана прилично. Освен с кайсиево сладко, съм чела, че може и с шипков мармалад.

# 388
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 812
Съветът ми е да прочетеш повече в Тортената Библиотека http://cakeslibrary.blogspot.com/,защото от въпросите , които задаваш оставам с впечатление, че не знаеш основни неща.
ani_d , А тази фигурка с динозавъра е супер, но не мисля че ще мога да се справя.

Ти май пак нищо не разбра, не съм ти пратила фигурка на Динозавър, пратих ти блога на тортената библиотека, от където можеш да намериш много информация по въпросите , които те интересуват.

За крема не мога да помогна, защото просто не виждам какво може да съдържа, може би по-скоро това трябва да уточниш?

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 11:35 от ani_d

# 389
  • София
  • Мнения: 2 925
 ani_d, благодаря, разбрах много добре, но помислих, че освен тортенета библиотека като цяло и динозавърът е като идея, съжалявам. Освен това тортената съм чела 2 пъти повечето неща и пак не намирам отговор на въпросите си. Пише примерно маслен крем, шок. ганаш и сладко, ама първите 2 не ми вършат работа. А навсякъде из темата и в библиотеката се използват предимно първите 2. Подробности за сладкото не намерих. Затова и питах за алтернативи...Идеята ми все пак е не да се занимавам професионално, а да направя нещо за да зарадвам сина си. Просто е ужасно да вижадаш как детето ти иска да хапне нещо, а не може  Sad Затова и първо попитах, за помощ от първа ръка-някой друг да направи украсата, а аз да направя тортата и да осигуря и продуктите за украсата + заплащане за труда. Имам чувството, че и 100 лева вече съм готова да дам на някого само за тая пуста украса. Simple Smile Прекрасно си давам сметка, че красоти като вашите няма как да създам Simple Smile
А за крема - нямам идея, търсила съм из  нета, мислила съм и накрая пак до сладкото стигнах  Laughing То от захар, плодове и вода май само това става.

radinna, благодаря много  bouquet Даде ми кураж да опитам! Каква горе- долу трябва да е консистенцията на получената смес със сладкото?

.

Общи условия

Активация на акаунт