Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 426
  • 777
  •   1
Отговори
# 435
Дори и дебели се топяха. Започнах опитите с по-тънки,но беше невъзможно поне за моите способности:)

# 436
  • Бургас/Пз
Според мен ганашът не е бил в правилната пропорция. За измазване под фондан е добре да бъде с 2 части шоколад и 1 част сметана, а шоколадът задължително да е минимум 60%, иначе ако е млечен гаранция за провал и стопяване на фондана. Освен това може и фонданът да е някакъв вид глазура, която да не е много подходяща за този тип обличане и фигури

# 437
На картинката беше нарисувана облечена торта. Ганаша го правих с черен шоколад по някаква интернетска рецепта, но забравих пропорциите. Ще ппробвам по друг начин. Може пък и маслен крем да пробвам.

# 438
Добро утро.   bouquet  chef
Моля препоръчайте ми сайт, който е много зареден със стока. Имам нужда от кутии за торта почти от всички размери и подложки пак доста размери. Пробвах всички сайтове от първата страница - на всякъде всичко е изчерпано.
Също така някой ползва ли вафлени цветя?

# 439
Здравейте.Нова съм в темата, само съм ви чела досега чат-пат.Отскоро осъществих едно мое голямо желание- да декорирам торти/правенето не ме вълнува толкова:)/
Надявам се тук на намеря отговори на въпросите си.Против правилата е да публикувам мои торти, докато не съм кометирала 5 ,показани в темата,затова по-натам.Wink

ani_d,чела ли си за  GHI.Това е масло,чиито млечен протеин е извлечен,останало е само мазнината.Аз бях на безмлечна и безглутенова диета 1г. и си правех сама Ги масло.Не е трудно и можеш да го ползваш за измазване под фондан.Отделно,като сервираш на детето,премахвай масления крем и фондана от блата за всеки случай.Мисля,че ще се получи.

# 440
  • Sandanski
Здравей те, какъв крем трябва да използвам за направата на тази торта и каква боя ми трябва  за оцветването ?
https://www.youtube.com/watch?v=0cBOMhnHwQM

# 441
Добро утро.   bouquet  chef
Моля препоръчайте ми сайт, който е много зареден със стока. Имам нужда от кутии за торта почти от всички размери и подложки пак доста размери. Пробвах всички сайтове от първата страница - на всякъде всичко е изчерпано.
Също така някой ползва ли вафлени цветя?
Медиса, ето тук има различни размери подложки и кутии  Peace
https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0 … 8/104360079898539

# 442
Здравей те, какъв крем трябва да използвам за направата на тази торта и каква боя ми трябва  за оцветването ?
https://www.youtube.com/watch?v=0cBOMhnHwQM
маслен крем и оцветяваш с една боя на 3 места, просто в различни концентрации. то в клипчето си е показано.

# 443
  • Sandanski
Благодаря, а боята от тези за фондан ли трябва да ползвам,неможе ли  с някаква друга да оцвета??

# 444
ами аз бих ползвала от гел боите за фондан. ти каква искаш да ползваш? за някоя конкретно ли питаш?

# 445
  • Sandanski
Ами виждала съм да оцветяват с някакъв плод Blushзнам че някъде мярнах  такова клипче ,но не съм много сигурна дали ще стане Blush

# 446
  • София
ЛЕА-може да се оцвети със сок от цвекло или ягоди, но може сока да пресече маслото.Внимавай с темперирането.
Торти никой не пуска така ,че няма да коментирам Wink ще си пусна мои две стари торти.

Тортата е с ванилови блатове и бял крем с ухание на дъвка.
/p/usA9t1][/url]Violeta cake by tedi75, on Flickr

Тортата е с какаови блатове ,млечен крем с конд. мляко и топчета Кит-кат-по рецепта на Ани Д.
Marine cake by tedi75, on Flickr

на който му се гледат още снимки линкче
http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.35551191

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 14:31 от stefina

# 447
  • Варна
Леле Стефина, страхотни са и двете торти. Но тъй като и на мен ми предстои една торта с Виолета в края на месеца се прехласвам първо по нея. И по този повод имам въпрос за оцветяването на лилавия фондан - кое от всички лилави на пазара използва  Laughing. Днес ще ходя до магазина на КукиБуки и поне да знам кое да гледам  Laughing

# 448
А как се постига дъх на дъвка?Simple Smile

Моят син вчера каза, че иска морска торта за РД. Леле-мале:) Той всеки ден си мени версията, но тази вече няколко пъти я повтаря...нещо е на тема акули и китове на последък.

# 449
И аз се нареждам да чуя за белия крем с ухание на дъвка Simple Smile
Стефина, чудесни са и двете ти тортички, изпънати и с пипнати детайли Simple Smile
Понеже виждам, че никой не качва торти напоследък, хайде и аз да се разпиша с моята от рождения ми ден миналия месец Simple Smile

Скрит текст:

и разрез

Общи условия

Активация на акаунт