Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 33 092
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, моля за малко помощ.

Направих си регистрация в www.myfitnesspal.com, искам да си следя разхода на калории.

Започнах да го разглеждам и разучавам, но имам въпроси.
Сутринта да кажем закусих кисело мляко с овесени ядки и пресни боровинки. Как си въвеждате тези храни вие и как ги описвате? Ясно е, че всяко е едно по едно (кисело мляко, овесени ядки и боровинки), мерите ли си всяка храна? За киселото мляко примерно виждам един супер дълъг списък и ми е трудно да се ориентирам кое да маркирам. Моето е домашно, пълномаслено мляко. Овесените ядки мога ли да си ги въведа аз като категория с хранителната стойност, която имам дадена на опаковката за 100 грама продукт?

На обед хапнах крем супа, как да я отчета?  newsm78

Edit: Намерих отговор на доста от въпросите си  Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 20:07 от Госпожица Лаленце

# 241
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
ТДИ, ако прецениш, че е уместно да се сподели, инересно ми е да науча какво съотношение от П/В/М ти препоръчва Юли?

Аз и да ги постна, на никой няма да свършат работа, защото са зададени за мен, по моите "параметри" и цели  Crazy Но честно казано не бих, мисля, че споделих достатъчно  Peace

Мери, благодаря за разяснението за режима на Руми, не ги знаех тези неща. На мен честно казано ми е по-добре така - ето прибирам се късно, нямам време да готвя, не мога да легна гладна, отварям една кутийка котидж с едно вино пред тв и съм АЗ. Няма рецепти, няма готвене. На мен така ми е по-удобно, на друг може да му е по-удобно да си готви. Като цяло мисля, че се заформи интересна дискусия, дано да е в помощ при избора на повече хора.

Дилянка, аз и преди съм писала, че при него комуникация, отчет, всичко става онлайн, като разбира се има и технически и времеви ограничения, ако щеш и това, че Юли трябва да прегледа н-наброй хранения днес и даде н-наброй насоки, та по тази причина местата при него за следене са ограничени. Може би в момента няма техническа възможност да те включи. Аз на твое място бих му писала да ме има в предвид когато се освободи такова. Само покрай мен са се записали още 3 човека, след като аз се записах.  Peace

# 242
  • София
Айде пак аз с този фитнеспал.

Първо съм в тих ужас какво количество калории поемам на ден, без да съм яла много или кой знае какво, не ям нито хляб, нито сладко, само  10 фурми... Ще трябва да наблегна на мръвка със салата идните дни.

В крайна сметка ми пише, че съм надвишила със 170 калории препоръчителното, не съм си въвела обаче тренировката с Джилиан.
Как да го направя? Нямам представа колко калории съм изгорила за тези 36 минути  newsm78

# 243
Момичета, а някой има ли мнение от първа ръка за Любомир Иванов? Аз много го харесвам на база статиите, които пише. Но иначе не знам лично.
Отчитам миткосване със семейството и бране на ябълки цял ден. Но вчера тренирах двуразово, за да съм спокойна днес.
Чета на Инес библията -школа за богове. Интересна е, ако някой се интересува, намерих я на английски.

# 244
Бърз отчет-за днес една лека кръгова тренировка за цяло тяло, със собствено тегло, плио движения, ластици. В 4 кръга. Не се натоварих, но  и се чувствах изморена. Въпреки това съм доволна. 
Утре е почивен и в понеделник- с нови сили.  Mr. Green
Лека вечер!

# 245
Да ви питам: Предполагам, че почти всички, които ще правите предизвикателството, ще правите на ниво 3. Интересно ми е дали ще има някой на ниво 2 като мен? Ако има, да сподели, моля, да си знам. Simple Smile Hug

Аз! Първо, имам определени проблеми с коленете и като цяло се пазя и не искам да се изсилвам със супер напредналите. Второ, последната седмица основно почивах и не искам да се хвърлям в дълбокото. От утре си възобновявам тренировките с Румяна, ниво "напреднали". Да да повлезна във форма за др. понеделник. Та, поне в началото със сигурност ще съм на по- лекия вариант, по- натам ще видим  Peace Отделно, планът е да продължа да си посещавам допълнителните класове по йога, пилатес и бодибалънс веднъж седмично /тогава са ми удобните часове/, та без изхвърляния, моля.  Laughing По- скоро ще се постарая да си дисциплинирам яденето, че напоследък нещо... не се харесвам особено...

Момичета, а някой има ли мнение от първа ръка за Любомир Иванов? Аз много го харесвам на база статиите, които пише. Но иначе не знам лично.

Пак аз. Хвалят го, добър бил. На мен не ми допадна.  Confused Хр. режим беше основно с пил. филе, извара и пак извара. Тренировките- и преди съм казвала, че предпочитам да заложа на жена- специалист.  Wink

Вив, поздравления!!! Дай Боже всекиму!!!

# 246
Аник, аз си мисля, че той е още по-краен и от Инес. Един приятел на баща ми май има режим от него. Ако не се лъжа и лично го познава, но не съм сигурна! Казвал ми е, че яде чисти овесени ядки с вода?!  Shocked Не, мерси. Отделно дели белтъци от жълтъци. Тоест ако искаш нещо крайно - той ще да е. По-назад написах (според мен) какво прави Юли, какво Румяна. Потърси още информация и си реши дали искаш да се обърнеш към някого Simple Smile
Ще имаш резултати, с който и да се захванеш, но ти решаваш с кого можеш да превърнеш режима в начин на живот за цял живот.

# 247
  • Stavanger,Norway/ Varna
Влизам да споделя това на Лиса, много ми хареса, ще се прави. Става и с медицинска топка https://www.youtube.com/watch?v=x3kYiVYiyqc

# 248
Нямате догонване  Hug

И аз видях блога на сладката Дилянка  Hug Кажи сега дете хубаво какво искаш да постигнеш? Изглеждаш много добре с тази сладка пухкавост присъща за годините ти. Ако искаш малко изчистване и по-стегнат вид, мога да се опитам леко да помогна. Бих ти препоръчала да почнеш шреда на Джилиян с не много тежки гири и да го следваш. 3х10 дни не е толкова дълъг период. Съчетай с кростренажор, пътека или бягане на вън. Както ти е удобно. Храни се с повече зеленчуци, месце и се постарай да издърпаш вечерята малко по-рано. На вечеря бих ти препоръчала по-лека храна. Ядки, ако обичаш нека да са през деня, а не вечер. Яж си плодчета, но не прекалявай с тях. Можеш да си се подслаждаш, но пък в такъв ден гледай месото да е по-чисто и мазнините по-малко. Храни се и пий повече вода. Не е нужно да изключваш нещо драстично, но наистина съотношенията особено мазнини-въглехидрати са важни. Поне в две от основните хранения е добре да присъства протеин.
Ето едно мое предложение за 1месец. Не изглежда сложно, нали? Като видиш, че има някакъв напредък сама ще се мотивираш и много добре ще усетиш коя храна как ти се отразява.
Затова казвам винаги тук на момичетата, че всички знаем правилата остава да ги спазваме.

Всеки си има своите причини да се съботира сам, затова е важно пред себе си да сме отговорни и да се опитаме сами на себе си да се отчитаме. Никой не ни познава по-добре от нас самите. Малко усилие ни трябва да си повярваме  Hug

ТДИ,
Скрит текст:
Извън маточната бременност си започва като нормална. Винаги оплождането става в тръбата, но понякога по различни причини (не винаги ясни) оплодената яйцеклетка не може да слезе в матката, където да се развива и започва да расте в тръбата. Понеже тръбата е много тъничка, не може да издържи на растежа и се разкъсва до към 2месец някъде.Още след първия месец има прокървяване.. Следва кръвоизлив и после задължително плодът се премахва оперативно и тръбата се връзва. Това обаче не пречи да се случи втора бременност в другата тръба, или инвитро, ако всичко друго е наред (имам предвид, че при инвитро директно оплодената навън яйцеклетка се полага в матката). За жалост при мен се случи и от двете страни през две години, а медицината в България тогава няма да коментирам. Все пак съм благодарна, че буквално ми спасиха живота. Не ми се връща към болката  Sad. Още плача като вляза в гинекологичен кабинет и треперя като лист. Инвитрото тъкмо "прохождаше" при нас и така останахме само с едно дете. Да ми е живо и здраво момчето  Praynig
Извинявам се за отклонението, но исках с всичко това само да ви кажа, че е важно, когато планирате да имате дечица да си обръщате внимание. Според мен винаги има причина за отклоненията и колкото по-рано я откриете по-добре. Всичко, което ми се случи тогава беше като гръм, защото с първата си бременност нямах никакви проблеми и моят син и нощни смени е карал в корема ми  Laughing. След време "лъсна" може би истинската причина. Хипер фунция на щетовидната жлеза още от тинейджърска възраст, за която не съм и подозирала. Та така. Отнасяйте се сериозно към здравето си  Hug

Отчет няма. Пропуснах тренировката. Бях на обучение цял почивен ден  Close
Утре живот и здраве ще се разкърша с нещо.

# 249
Tqna  Hug Hug  Hug

Rових за типс и тънкости при фоам ролърите и попаднах на канала на този пич, който ми се струва много в час, та пускам неговите препоръки за 6-пак... изобщо много добре обяснява всичко, май е и рехабилитатор, освен тренер, впечатлена съм:

https://www.youtube.com/watch?v=4KmkN_Fzoqc&list=PLRS2DE4P39 … tXLh6&index=6

А! Имало и версия на канала за жени, пак сикуенс за корем:
https://www.youtube.com/watch?v=dvwmv-Hebmo

Отчет: 15 км с колелото (и децата), 30 мин разходка и бутане на колата на хлапето по хълмовете в квартала и 40+ мин фитнес блендърски за дупе и крака + 20+ мин разтягане.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 04:56 от Agent Provocateur

# 250
Добро утро от мен!
След малко отивам на пилатес, после ще има и Румяна.

# 251
Здравейте! Първо искам да кажа, че ви се възхищавам на стремежа да водите здравословен начин на живот. newsm51 Виждам, че има много доволни от режимите на Юли и искам да попитам каква е цената за изготвяне на индивидуален хранителен режим. А спортния задължително при него ли се изпълнява и може ли и на друго място, защото ми е доста далече от вкъщи?

# 252
  • here, there, everywhere
Добро утро спортистки  bouquet

Влизам са поздравя Вив за дупето. Постоянството винаги дава резултати.

Тяна, историята ти ме докосна.

Аз да споделя, че също съм при Юли. За сега ме наблюдава, после ще видим.

Мима999, редно е да питаш Юли за цената (при положение, че не е публикувана в сайта). Упражненията не е необходимо да са в залата му.

Аз се появявам без отчет за тренировки последната седмица. Много ангажименти и постоянно присъствие на хора, които не харесвам. Планирам днес да направя 40минутната на Джаки, че направо имам чувството, че съм се схванала от не правене на нищо.

# 253
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Тяна, благодаря!  Hug

# 254
За Любо да кажа - аз не съм тренирала при него, но имам близка, която има фантастични резултати. След дълго време тренировки вкъщи и скачане от режим на режим, това е човекът, с който тя постигна наистина нещо - преди, по мое мнение, само си мислеше, че прави нещо.

Виждам, че коментирате Инес, Юли и Руми. Ако ми позволите да изкажа едно мнение - за да може човек да комбинира сам храната си и да си следи стойностите, трябва да има някакви базови познания за тялото си, функционирането му и усвояването на различните храни. Само така ще имате идея кое и как се случва. И също да има ясни цели - ще се свалят килограми ли, ще се качва маса ли, ще се орелефява ли...

На Инес не съм й особен фен - направо ми писна от вдъхновяващите й статуси и статии, в които не казва нищо съществено - поне не и за мен. Руми ми е много симпатична, но не е моят човек откъм тренировки изобщо. Юли го харесвам като философия, но все още не съм тренирала при него.

Откъм хранене смятам, че имам доста добро познание и честно казано до момента никой не ме е изненадвал с хранителен режим - лично аз когато искам да чистя минавам на строго хранене и толкова. Ако искам да поддържам, тогава малко по-либерално.

И да не е напразно това ми включване - вчера отчитам 5 км бягане + кръгова цяло тяло. Днес ще работя за горна час, утре долна.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт