Хрупкави гофрети

  • 297 297
  • 184
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 7 091
Радвам се, че са ви харесали, Мечо пух! Simple Smile

# 136
  • Мнения: 1 996
Днес направих гофрети по рецептата на Заведев, която MiroG  е написал преди 2-3 страници. Станаха много вкусни и хубави. Това ми е първи опит за гофрети и ги правих с един гогретник за 13 лева, купуван на промоция от Карфур. От дозата се получиха 8-9 двойни гофретки. Гофретника е с 2 гнезда. Изпичането на 1 двойна гофрета отне по 8-10 минути.

# 137
# 138
  • Мнения: 53
Днеска видях темата и реших даже да направя за вечеря на малкият и на мъжа ми малко глезотийки и им направих гофретки, любимия ми гофретник пак не ме предаде Simple Smile  Ето вижте какви станаха Simple Smile




# 139
  • Мнения: 1 777
Днеска видях темата и реших даже да направя за вечеря на малкият и на мъжа ми малко глезотийки и им направих гофретки, любимия ми гофретник пак не ме предаде Simple Smile  Ето вижте какви станаха Simple Smile



 

Кет73 ,ами снимай твоите и ги покажи.То много е лесно да покажеш две крадени снимки и да ги представяш за свои.

http://www.inherkitchen.com/2010/10/17/basic-traditionalhomemade-waffles-recipe/

http://beverly.livejournal.com/832937.html

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 01:42 от Pety

# 140
# 141
  • Мнения: 9 924
Записвам се в тази тема. Гофретника ми седи от 2 години неизползван, защото не ми се получаваха гофретите по никоя рецепта. Ще пробвам от дадените тук, но се чудя - сина ми иска като гофретите, които се пекат и продават на място на улицата. Е, не мога да си представя, че слагат по 5-6 яйца, къде ще им излезе сметката? newsm78 Нещо не ми се връзва, мисля, че гофретите, които си купуваме-белички, крупкави се правят по евтина рецепта, за да печелят от тях. А точно тях сме си "харесали", но не знаем рецептата... Rolling Eyes ooooh! Tired Някой знае ли за тях?  chef

# 142
  • Мнения: 1 996
Пробвах рецептата на Tandoori и наистина станахa хрупкави, но на вкус не можеха да се мерят с моите, които са с прясно мляко. Просто вкусът и ароматът им е по-богат ако са с мляко. Ето и моята рецепта, записана е от Звездев:  
     2 яйца
     2 ч.ч. брашно
     1 1/2 ч.ч. прясно мляко
     60гр. разтопено масло
     2 ч. л бакпулвер
     1 с. л. захар
     1/2 ч.л. сол
Жълтъците и млякото се разбиват с миксера, прибавя се маслото, брашното, солта, захарта и бакпулвера. Накрая и разбитите на сняг белтъци.
Винаги правя двойна доза, защото е прекалено малко за едно семейство. Дано ви хареса Simple Smile

Тази рецепта, от която съм доволна не е много скъпа. Яйцата са само 2.  Тестото става доста гъсто и се слага с голяма лъжица, като може и леко да се разнесе с нея.След като прелее първата ти гофрета, ще уточниш количеството , което да слагаш в гофретника.

# 143
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Записвам се в тази тема. Гофретника ми седи от 2 години неизползван, защото не ми се получаваха гофретите по никоя рецепта. Ще пробвам от дадените тук, но се чудя - сина ми иска като гофретите, които се пекат и продават на място на улицата. Е, не мога да си представя, че слагат по 5-6 яйца, къде ще им излезе сметката? newsm78 Нещо не ми се връзва, мисля, че гофретите, които си купуваме-белички, крупкави се правят по евтина рецепта, за да печелят от тях. А точно тях сме си "харесали", но не знаем рецептата... Rolling Eyes ooooh! Tired Някой знае ли за тях?  chef
А оставяш ли ги да се охладят върху решетка?
На мен рецептата на Тандури ми хареса. Доста са продуктите, но и количеството гофрети никак не е малко. У дома, за закуска на 4-ма правя 1/2 доза.

# 144
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
ket 73 би ли дала рецептата на гофретите ти ???????
заинтригува ме  Mr. Green

# 145
  • Мнения: 249
Здравейте, прочетох цялата темичка и съм много благодарна че сте я направили. Ще опитам да направя някоя рецепта, дано ми се получи че ще ми е за първи път.
Едно само не видях, някъде да сте написали на каква степен да се пекат гофретите? Моят гофретник е с точки 7 на брой но не знам на каква температура отговарят. Ако някой може да ми отговори на каква стапен да ги пека, ще съм много благодарна. Приятен ден  bouquet

# 146
  • Варна
  • Мнения: 283
моя е с 6 степени и аз ги пека на 4та.  chef стават златисти и леко хрупкави - в никакъв случай твърди... ето ги:

# 147
  • Мнения: 249
моя е с 6 степени и аз ги пека на 4та.  chef стават златисти и леко хрупкави - в никакъв случай твърди... ето ги:
Много благодаря за отговора, надявам се някой с 7 степенов да пише, че нямам ни най-малка идея на коя трябва да го ползам. А не ми се иска да изгорят или да останат недоизпечени.  bouquet

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 19:42 от kori_1

# 148
  • Мнения: 45

това е моя.  пека на последна степен.получават се гофретите.



 няма  ''зъб'' за защипване на двете полочи(като при тостерите). и така имам случаи когато  откъм цепнатината която се получава по време на печенето,когато започват да бухват, остават недопечени,и не набухнали???-явно се охлажда сместа там и ????- и притискам леко капака. нямам на идея защо се получва така,дали от  силна температура,тесто,уред,

всъщност вашите какви са? смятам че не само добрата рецепта прави хубавите гофрети, май и гофретника е от значение. споделете, и дали двете плочи имат  здраво ''защипване''. аз смятам да сменям моя...като гледам  получените гофрети при някои дами  Simple Smile ммммм, маился дори че тези  с квадратна форма,не с детелина да  бъде.

# 149
  • Мнения: 249
Чарминг, може ли с разтопено масло вместо маргарин?

Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.
 
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!
Здравейте, отново моите гофрети са като тези, но направих половин доза, които станаха 5 бр. гофрети. Много са хрупкави, което ме радва. Много благодаря за рецептата.
Това е моя вариант:
125гр разтопено маслко(задължително е да се разтопи)
3 яйца(като разделяте белтърците от жълтъците и разбиравте с миксера отделно белтъците докато станат на пяна, добавяте ги последно, към разбърканата вече останала смес)
150 гр вода
250 гр брашно
25 гр захар
1/2 лъжичка канела
1/2 ванилия
Гофретника не се маже предварително, просто изсипвате сместта и разстилате по гофретника равномерно, след това затваряте горната му част и чакате.
Успех Simple Smile

 Мисля, че не са подходящи за хора които не обичат канела, лично на нас ни харесаха и са идеални с разтопен шоколад, мед и ягодово сладко(сладко от череши или такова което би ви допаднало). опитах да ги ям с нещо солено, но не се получи заради канелата, така че ако правите солени или такива които да можете да хапнете и със сладко и с нещо солено, трябва да махнете канелата Wink
Лично аз препоръчвам, за да не се чудите коя рецепта ви допада просто опитайте от всички по половин доза, за да прецените коя е вашата рецепта. Лично аз, мисля да направя точно това и след това ще пиша опита си с вас. Гофретника ми изпича без проблем и от двете страни, на най-високата степен която при мен е 7.
Желая Успех на всички дами, които правят вкусни гофретки и не само Wink



Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 19:25 от kori_1

Общи условия

Активация на акаунт