ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 705
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте!
Благодаря за темата.   bouquet
Изчетох ви! И забравих какво исках да напиша  Thinking 
И аз така.  Laughing
Днес много ме ядоса - има на кръст 4 часа, от които единия - час на класа и забравил какво са правили в час и дали има домашно.  ooooh!   Rolling Eyes Ще чакам госпожата да напише какво е дала и тогава да го пишем.   #Crazy
Закуска в къщи - абсурд. Той е свикнал това да се случва след 8-8,30 часа. Глася му половин двоен сандвич, половин ябълка и едно сокче и днес върна ябълката.  Thinking
Днес е минал логопед - няма проблеми.  Grinning

# 16
Благодаря за новата тема!
Днес успях да ви изчета, хихи, като е само 1 страничка за сега! Тези споделяния за мен са много полезни, "да сверя часовника си" .
При нас храненето си е проблем, капризно дете е , сутрин преди училище закусва само чаша кисело или прясно мляко, понякога с корнфлейкс. В голямото междучасие хапва или солети или мъфини със сирене или домашен кекс с ябълки. Прибирам го на обед, прегладнял и тогава си изяжда всичко.

Тоалетната е най- големият ни проблем, в ДГ не искаше да ходи, имах уговорка с госпожите да го подканят и придружават поне 1 път до тоалетна, сега в училище не ходи. Това е и една от основните причини да си пусна 5месеца неплатен отпуск. След часовете го водя до тоалетната в училище , за да свикне, пък дано с времето се отпусне и отиде и сам. Тоалетните са малки , няма дръжки на вратите. Децата нямат навик да почукат и направо бутат вратата , за да я отворят, при което детето , което е вътре ще бъде ударено, днес наблюдавах такъв случай. Не знам дали е правилно, но казах на сина ми да пишка на отворена врата- с риск някое дете да му се подиграва смятам, че е по- добре от колкото да бъде избутан от вратата и да падне.

# 17
  • София
Моят син днес беше много лаконичен в коментара си за училището. Било добре, учили и писали, учителката го похвалила отново. По английски са преговаряли взетото от предишния ден, плюс няколко нови думи, но не искаше да ми каже. Имали са и физкултура. Определи я като много забавна. Вече е категоричен, че не харесва едно момче от класа, което днес пак е било наказано, защото отговаряло на класната  ooooh!. Явно то ще бъде размирникът там, а моето дете всячески избягва такива деца.
Похвали се, че имали междучасия и тогава играли на "Дадо, бабо, продай ми кошницата"  Laughing
Сетил се, милият, да попита госпожата кога ще има седмична програма, защото съм му обещала да я напишем заедно, да си я има в стаята. Още не била готова.

И днес прелива от енергия и в момента вършее в стаята си. Мислех си, че пропускането на следобедния сън ще го прави кисел и скапан следобяд, то се оказа обратното  Crazy
Като тръгне редовно на спорт, ще има къде да изразходва тази енергия.

# 18
  • sf
Благодаря за новата тема  Hug

Днес ми просветна да потърся нещо тип карате в някое от кварталните училища, че му е мерак.  Rolling Eyes

# 19
При нас днес е минало добре. По физическо не са се преобличали била друга госпожа и не се е налагало да сменя потника.
Проблеми с тоалетната няма, показала съм още първия ден как се ходи на клекало долу. Повтарям само непрекъснато да си мие ръцете.

# 20
Благодаря за темата!
Днес моята се върна в добро настроение. Някакво момиченце имало имен ден, но не знаело. Утре ще й носи картичка и ще й наниже гривничка. Излизала няколко пъти навън. Този вариант на излизане който иска засега ми се струва по-добър от ПУК,където ги изкарваха организирано и съответно по-малко.
Какво е яла и учила не можах да разбера, било тайна.

# 21
Морена, благодаря за темата!
Донсита, забравих да пиша, че напълно те подкрепям за телефоните. Моята няма, не че не може да й вземем, но наистина ми се струва излишно за дете на тази възраст. Тя каза, че други деца имали, но не се е тръшнала все пак.
Не били хубави момичетата в неговия клас, не искал засега да се запознава с тях  Laughing
Днес са минали да ги записват на уроци по футбол. Дали са му някакво листче, ще го разгледам после. Mira_p, sise-to - да знаете дали ще има плуване?
Ха, сладур. Доколкото знам няма плуване, тъй като в училището няма басейн. Някъде от частна занималня ги били водили в "Анел", но не съм проучвала. Иначе били минали и за някакъв театрален кръжок и за футбол, но щяло да има танци от балет "Роберта" и карате, сигурно другата седмица ще минат. Моята искала на футбол, но казали само момчета. Embarassed
Иначе днес моркова предполагам е минал за плод/зеленчук. Аз нямам против, това е от малкото зеленчуци, които яде, тъкмо днес й бях сложила и аз две морковчета, та изкоментирала пред учителката, че вече била яла морков...
Питах я днес дали е минавал логопед и тя каза, че минал един мъж, който казал на учителката, ако забележи, че някой има проблем с изговарянето - да каже на родителите да се обадят, малко ме учуди това, все пак специалист може да прецени дали е от липсващи зъби или проблем.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 18:12 от Mira_p

# 22
  • София
Mira_p, много странно с този логопед. Учителката все пак не е професионалист. Има много и много леки говорни дефекти, които трудно могат да се засекат от непрофесионално ухо, но да прогресират с времето.

Брат ми ходи на плуване от училището, затова знам, че има. Само не съм сигурна дали има и за малките. А той сега е 7ми клас. Миналата година бяха в басейна на хотела точно зад училището, но нещо не са се разбрали и сега ще са в хотел Принцес. Басейнът бил много по-хубав.

Днес пак е ходил в лавката да си купи нещо сладко. Явно госпожата от занималнята ги пуска, нали е близо до стола. Каза, че и други деца си купуват. Дотук беше със забранената лавка. Joy

Аааа, казали са, че има и шах.  newsm78 Той ведната изяви желание да ходи. но си притеснявам от толкова мислене цял ден да не го прибера зачиклил  Rolling Eyes. Ще го мислим това. Иначе засега иска на футбол и карате, но ако няма плуване, ще го водя допълнително и не знам дали ще остане време за всичко. Просто няма как.

# 23
  • тук-там
Здравейте момичета, аз повече ви чета отколкото пиша поради липса на време (разсеяна ученичка + прохождащо дете).
Понеже не успяхме да се класираме на занималня пишем домашните сами във вкъщи то е голяма драма от непрекъснато мрънкане. Искам да ви помоля за помощ, имаме домашно в тетрадката по математика 1 на издателство Просвета стр. 4 на какъв принцип трябва да свържем предметите (защото в училище госпожицата  го е  проспала) ако  сте стигна ли дотам.
Благодаря предварително.

# 24
zira@, това с едни моливи и тетрадки....на долната картинка миди, раци и още нещо беше?

# 25
  • Sofia
... тетрадката по математика 1 на издателство Просвета стр. 4 на какъв принцип трябва да свържем предметите ...
Нашите изобщо не са писали в тетрадката, която по случайност е вкъщи, та погледнах и избощо не съм сигурна, че това, което ми хрумва е правилното. Не ми е ясно и на мен (те такива са им учебниците и тетрадките - неразбираеми).  newsm78

Мирама, хладилна витрина с продукти, маси и столове, цветя... това е на 4стр.

Тино, и на мен ми се вижда добара цената.
Ти пък като изброи менюто на Криси и огладнях.  Crazy

Пък Гушкан като се облякла днес в екипа за хореграфията - бяла бузка (тип лакоста), червени къси панталонки и получила комлпимент от Гоерги - "Много си готина!".   Laughing
Иначе се преобличали в стята. Не е имало драми по темата сред децата. Взела ги госпожата и отишли в залата, "цялата в огледала и такива едни дръжки като в рейса".
Давали ябълка днес.

Иначе дойде ни и другото BRA FREE шише и клиновете и блузките от George-Ъ. Та тези, момичешките блузки са по-прибрани, не широки като момчешките, много са сладурски якичките им.  Simple Smile  Клинчетата са хубави, но в талията положението е отново същото - трагично.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 18:56 от Morena

# 26
Ясно, значи нашият е на друго издателство. Simple Smile

Аз не погледнах, че утре нямат математика и я хванах да си напише домашното. Е нищо де, поне е готово за понеделник.

# 27
  • sf
Това с раците и мидите е в помагалото , което се купува допълнително.

# 28
Това с раците и мидите е в помагалото , което се купува допълнително.

Ясно, е на Калина домашните са от там.

# 29
  • на път
 Hug Здравейте пак   bouquet

Моето дете не разказва за ученето нищо. За сметка на това пък много разказва за междучасията  Wink.
Върна се без яке вчера (забравила го в класната стая). Не си изяжда плодовете от закуските които и приготвям, а от сандвичите огризва салама .... хлябът е ресто.
Чакам с нетърпение да прочета каква сводка ще получа от класната утре за да разбера с какво се занимават.

Общи условия

Активация на акаунт