ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 714
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Да се похваля, купихме от гумените ботуши от Лидл. Изглеждат много качествени и топли, иначе са тежички в сравнение с миналогодишните му. Отровно зелено си избра господинът, любимият му цвят  Laughing Поне няма как да го сбъркам.
Бъркаш, моят вчера също грабна зелените.  Mr. Green С тия зелени суичъри, защо и ботушите да не са зелени.  Crazy
Надявам се проблемът с детето да се разреши. За съжаление, почти винаги го има този проблем в клас. Моят засега не се е оплакал конкретно от някого, но казва, че има лошо момче, което бутало децата, спъвало ги, единия път сръчкало нарочно неговото другарче. Продължава да не знае имената на децата, с няколко изключения.  ooooh!

# 721
  • София
desi_yakova има няколко начина да се обясни решението на подобна задача, според мен най- добрия е този, който е най- лесен на твоето дете за разбиране. Често в математиката (физиката, инж. науки) има повече от един начин за решаване на една задача, за това и съм против  становището, че има само един верен път.

EmiR и аз не очаквах, от толкова рано да имат проблеми с дисциплината и ето я случката от вчерашния ден.

Едно момче взело молив на моят син. Той съответно се оплакал на учителката, която не приела думите на сериозно. При което моето момче силно се засегнало, извадило всичко от чантата на съученика си и намерило в нея въпросния молив. След това го нарекъл лъжец и че не заслужава приятели щом лъже.
Това сам ми разказа започвайки с "Днес се случи нещо лошо в училище." И аз реших, че нещо са му се скарали. Днес госпожата нищо не ми каза, а аз и не питах.
Моливът е най- обикновен черен молив, не е нещо което да предизвика завист.

При нас няма начин сам да пожелае да решава и пише по сборници.

# 722
  • София
mmm_, моят син също не пожелава сам да пише или смята, трябва да го подканям.

Чухте ли за натровените в училищния стол първокласници? Ужасна история, която не трябва да остава без изясняване и съответни санкции.

# 723
Жасмин, задачката е от сборника на Рухова (щерката ходи при нея на школа). Намира се на 23 страница в старото издание, в новото е по-напред...

Е, благородно ви завидях! Много успехи на щерката!   bouquet
Де да имахме и помагалото, но го нямаме.

# 724
  • у дома

Е, благородно ви завидях! Много успехи на щерката!   bouquet
Де да имахме и помагалото, но го нямаме.

Имате го-Малки стъпки в голямата математика,аз съм ти го пращала...Ако не съм кажи да ти го метна във фейса...

# 725
mmm_, моят син също не пожелава сам да пише или смята, трябва да го подканям.

Чухте ли за натровените в училищния стол първокласници? Ужасна история, която не трябва да остава без изясняване и съответни санкции.
И при нас така, дори домашните се пишат с подканяне. Аз не съм чела за натравянето, ужас!
Сисето, Фийл, честити ви ботушки / и стикита предполагам/. На нас тези от Лидл не ни стават, малки са като номерация. Моята госпожица не се е оплаквала от конкретно дете, но казва, че има няколко момченца, които са по-непослушни и им правят забележки, а от вчера казали, че ще пишат вече и в тефтерчетата. Не знае имената на съучиниците, въпреки че от закачането на баджа си е скъсала униформената блузка. То и плата е толкова некачествен, че след няколко пранета вече е на топчета. Въобще се надявам да остане ползването само на един елемент, а не на пълната униформа и да си носи съитчъра, евентуално в чантата, а да ходи с по-удобни дрешки.

# 726
Имате го-Малки стъпки в голямата математика,аз съм ти го пращала...Ако не съм кажи да ти го метна във фейса...

Вярно, имаме го.  ooooh!
Светле, мерси много, златна си! Ей сега като ми каза, си разрових компа и го открих, бях го забравила. Супер, пускам го да се принтира.

# 727
  • Sofia
Жас, да не си забравила и "Царица Граматика".  Laughing

# 728
Mmm, според мен детето ти много добре е разрешило ситуацията и най-важното самО!

При нас въпросът с домашните е на муза. Които са й интересни, ги пише без проблем сама, които са й скучни, се мотае цял ден. Същото е и с задачи и сборници. Не обича много много да й казват какво да прави Whistling

И ние взехме ботушите от Лидл. Мислех да поръчвам, но в петък като се върна с мокри крака и реших да купувам някакви на пожар. Много топли изглеждат и огромни. Взех 34-35 и й стоят като лопатари, но каза, че вътре не й били широки.

Мира, аз затова не харесвам уноформите. Едно че някои не са удобни за децата, второ че са некачествени и скъпи. Все още са ми хикс полите за момичета през зимата. Но щерката не е много по чорапогащниците, като стане студено.

# 729
  • Русе
Искам да ви попитам, какви дъски има в класните стаи на вашите деца - черни, бели?
Имате ли в стаите мултимедийни проектори и изобщо какво има в класните стаи освен чинове, дъска и шкафчета може би, а и с каква настилка е пода на класната стая? Питам, защото изпаднахме в лек спор с няколко майки, как би трябвало да изглежда стаята на първокласниците в наше време в държавните училища?

# 730
  • Sofia
Чудя се , само на моето дете ли не му доскучава  newsm78 Няма момент , в който да й е скучно и да мога да й пробутам някой сборник. А и няма кой знае колко свободно време, прибира се от училище в 6ч. и честно казано ми е жал да я занимавам с ученически дейности. Иначе купувам и аз като Жасмин, колкото може повече и като им мине времето ги давам на съседското дете, което е около 1 година по - малко.
А дядо Коледа ... ах , дядо Коледа ... мисля, че скоро ще го уволня! Просто не можем да му смогнем ... Дъщеря ми иска да получи разни скромни неща като приют за бездомни животни , спортен и спа център ... А, и фотоапарат, но "като твоя, да прави хубави снимки".

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 13:27 от Shantal

# 731
В класната стая основната дъска е черна, върху нея е поставена бяла дъска.
Мултимедия нямат.
Пода е паркет.

# 732
При нас паркет, чинове, шкафчета, бяла дъска. А, и някакви плакати по стените.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 13:36 от Пролетен дъждец

# 733
Иначе купувам и аз като Жасмин, колкото може повече и като им мине времето ги давам на съседското дете, което е около 1 година по - малко.
А дядо Коледа ... ах , дядо Коледа ... мисля, че скоро ще го уволня! Просто не можем да му смогнем ... Дъщеря ми иска да получи разни скромни неща като приют за бездомни животни , спортен и спа център ... А, и фотоапарат, но "като твоя, да прави хубави снимки".

Ох, смея се със глас!  Joy Joy Бисер до бисер!

И ние сме на този принцип - "да има"  Mr. Green
Дали ще се ползва, вече друго нещо.

# 734
  • Варна
Шанталче, работи със замах твоята госпожица  Hug
И при нас е паркет в класната стая, дъската мисля е зелена, но може и да греша, ще питам Бебси довечера.
Някой беше писал за задачка от типа 2=1+_. Аз обяснявам така: Имаш 2 (лева, ябълки, кестенчета, играчки...), обаче си имала само 1 преди малко. Тогава е дошла (Стефи, Лора, баба, леля...) и ти е дала още колко, че ти сега да имаш вече 2? На моето дете това му е ясно сякаш. Но общо взето действам на принципа: сега имаш/преди си имала/ дала си на.../някой ти е дал и т.н...

Общи условия

Активация на акаунт