Рим-десета тема

• 74 212
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм ползвала Рома пас и съм много доволна.
Обаче аз съм от тези, които не правят сметка на +- дребни суми.
За мен е по-важно удобството. Мразя да чакам на опашка.  Embarassed

# 676
Ние също избрахме Рома Пас и то предимно, заради удобството, което ти дава. Желаехме да  посетим Колизеума, Форума и хълма Палатин ( Онлайн билет излиза 14 евро) и втори избор Капитолойския музей (билетът е 12,50), т.е. дори и от тази гледна точна в нашия случай се получи абсолютно изгодно. Защото три дни за остатъка от 9,5 използвахме неограничено метро и няколко пъти автобус.
Относно по-горните постове, църквите са наистина много пищни и красиви. Ние посетихме също така и Папската Базилика Свети Павел извън стените. Там се намира и гробът на апостол Павел. Ето тук може да се прочете подробно: http://sanctusbulgaria.blogspot.com/2012/10/blog-post_390.html
По стените са изобразени хронологично всички папи, от първия  до последния сега   - папа Франциск. Това не толкова популярно място ни показа Бети, тя е ексурзовод в Рим. Изключително лъчезарен човек. Ще напиша мейл адреса й (bettyferrara22@gmail.com), за тези които се интересуват мога и телефон да споделя. А като ориентир намира се на синята линия на метрото B, посока Лаурентина, мисля, че е четвъртата спирка след Колизеума, носи името Сао Паоло.
В близост до Колизеума се намира базиликата Сан Клементе, там запалихме свещичка пред мощите на Св. Кирил.
На 12 април, Великден, постихме и българската църква, имаше служба. Църквата, която е дадена сега за ползване,  се намира в близост до Piazza della Trinita dei Pellegrini, надолу от Кампо де Фиори в посока изола Тиберина.

# 677
Аз също не съм купувала Рома Пас,хотелчето ни беше на метростанция,но сме пътували много малко с градски транспорт.Вървяхме по около 15-17 км.на ден и реално усетихме римската атмосфера,губехме се постоянно но имаше мн смях и забава из тесните улички.
.
  Нашият хотел е около Термини и мисля че вървенето пеша определено е добър вариант, стига да е хубаво времето. Ще попрочета още малко и ще реша за Рома Пас. Благодаря за мненията на всички!

# 678
  • софия
Вървенето из Рим е доста, а имат много редовен и удобен транспорт  Peace
Ние бяхме за осем дена и си купихме седмични карти, въпреки че бяхме в топ център. Все по някое време се изморяваш, а рейсовете са им супер редовни и спирките са начесто, така че доста се и повозихме.

# 679
  • Пловдив
Билетите за 3 дни бяха 18 евро , а не 11.Бяхме там началото на месеца

# 680
  • тук-там

Нашият хотел е около Термини и мисля че вървенето пеша определено е добър вариант, стига да е хубаво времето. Ще попрочета още малко и ще реша за Рома Пас. Благодаря за мненията на всички!
Колизеума и Капитолия ти избиват паса- почти. Peace

# 681
въпреки всичките препятствия, отидохме до рим и снощи благополучно се върнахме
рим е прекрасен , навсякъде красоти, фонтани, зеленина
много съм впечатлена от колизеума, църквата свети петър и всички фонтани
хотелът ни беше на 50м от спирка манцони на метрото, много хубав квартал-само с италианци, много спокоен
хотелът беше чудесен, основно вървяхме пеша, само до ватикана ползвахме метрото
всичко по въпроса вече е изписано, нямам нищо ново за добавяне
на всеки пожелавам да усети тази атмосфера  Grinning
благодарение на вашите съвети и прочетеното в темите, толкова бях подготвена, че почти не се налагаше да питаме нищо
английският не ми е много добър и това ме притесняваше, но явно е достатъчен за екскурзия
това ми беше първа екскурзия самостоятелно  организирана и повече не бих помислила за друга

# 682
Здравейте, момичета организираме си екскурзия до Рим по повод рождения ми ден, имаме вече билети от 14.05 до 19. 05. Моля за помощ при избора на апартамент за настаняване, гледах в няколко сайта, но тези, които ми харесват и ме устройват като цена са заети. Искам да е в център, близо до забележителностите, да има wi-if и да е чисто, това са ми критериите. Цена около 140-180 лева на вечер. А и ако е възможно да не е много шумно:) Ще ми се да имам препоръка от някой ходил вече, защото в Трипадвйзър има диаметрално противоположни мнения за даден хотел или апартамент.
И хотели гледах, но в центъра цените са доста високи, доста над 100€.
Испанските стъпала добро място ли е за локация на апартамент? Харесах един не лош- 400€ за 5 нощувки.

# 683
От Испанските стълби спокойно пеша разглеждате основните забележителности.За Рим понятието център е много условно, стълбите също са в "центъра", така че ако Ви устройва цената резервирайте.На самия площад има метро и на три спирки от там е Ватикана.

# 684
Аз бях с представата за по-разпръснати забележителности и по-големи разстояния в Рим, но на място не се оказа така... Пък има и толкова много за гледане постоянно, че не усещаш разстоянията...

# 685
В сайта даваше, че е свободен за нашите дати, но като се обадихме на собственичката се оказа,че е зает:( Пак сме до никъде. Продължавам да търся, ако имате предложения ще съм благодарна.

# 686
В сайта даваше, че е свободен за нашите дати, но като се обадихме на собственичката се оказа,че е зает:( Пак сме до никъде. Продължавам да търся, ако имате предложения ще съм благодарна.

Не знам в кой сайт гледаш, аз резервирах чрез Homeaway.co.uk , но по същия начин няколко от набелязаните апартаменти се оказа, че са заети. Изборът иначе е голям. Успех!

# 687
В същия търся и аз. Може би трябва да потърся в друг район, сега гледах само около Термини и Съпалата. Кои други локации са в център и са подходящи за пешеходни разходки?

# 688
За по централно разположени апартаменти може да търсиш на площад Навона, Фонатана ди Треви ( въпреки, че цената в този период предполагам ще е висока) Трастевере, района около Ватиканските музеи и Колизеума. Ние не бяхме в центъра, но преди да се спра на нашия апартамент, разгледах и други варианти, около гореспоменатите обекти:)

# 689
Ние резервирахме чрез сайта venere.com,не бяхме в хотел,а т.нар.bed&breakfast.Локацията беше перфектна-на метростанция Cipro или около Ватиканските музеи.Според мен няма никакво значение къде ще се спи,важното е в непосредствена близост да има или метро,или автобусна спирка.
Ние спахме тук- http://www.hotels.com/ho301019/perseo-b-b-rome-italy/?dateless=t … .1020x6k18082.d.m

Общи условия

Активация на акаунт