Студенти в Италия

• 68 773
  • 454
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Написала съм превод от лицензиран преводач.
А ето и от сайта на НАП - тук

# 436
  • София
Здравейте!
Какви курсове и ресурси са ползвали децата ви  IMAT изпита на английски?
Идеята е да се започне от сега за изпита септември 2026 г.
Благодаря!

# 437
Ползвали ли сте транспортна фирма за изпращане на пратки до Италия, конкретно за Милано? Аз съм изпращала  само по Спиди, но те не приемат лекарства, та търся алтернатива.

# 438
Интерлогистика приемаха миналата година лекарства, не знам дали има промяна. Иначе аз пуснах един кашон миналата седмица по Спиди - 15 кг - 45 лв.

# 439
Може ли да попитам, Спийди доставя до адрес или си имат офис в конкретният град в Италия, за който се изпраща?

# 440
  • София
Може ли да попитам, Спийди доставя до адрес или си имат офис в конкретният град в Италия, за който се изпраща?
До адрес съм пращала преди време.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 15:42 от Eiger

# 441
Интерлогистика приемаха миналата година лекарства, не знам дали има промяна. Иначе аз пуснах един кашон миналата седмица по Спиди - 15 кг - 45 лв.
Да Спиди имат в момента 25% отстъпка до Италия , за големи пратки са доста изгодни. И за 30кг щеше да същата цена.
Ще проверя Интерлогистика, благодаря.
Доставят и до офис, и до врата. Ако със сигурност няма кой да вземе пратката на адреса, по-добре я пратете до офис. Чувала съм, че оставяли пратките пред вратата, но не мога да твърдя със сигурност.

# 442
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз изпратих един еърфраер по автобус, всеки петък пътува за Италия и минава през различни градове. Доста тежеше и ми струваше 25 лв.

# 443
  • София
Миналата година пращах еърфраер със Спиди и покрай него разни други дребни неща, но ме караха в офиса на куриерите да извадя всичко, за да го видят. На сайта им пише без лекарства и храни. Пристигна в Милано на адреса за около седмица.

# 444
Аз съм пращала и лекарства(добавки по-скоро), и мед. Ама си поех риска. Бях ги набутала по джобове и обувки. Тогава не ме караха нищо да вадя, обаче по принцип минават на скенер и може да ги извадят. Хубаво е, че може да се следи пратката.
 Интерлогистика са скъпи, ама ако се наложи, няма как. Автобус не ми е вариант, защото не съм от София.

# 445
  • Бургас
Аз изпратих един еърфраер по автобус, всеки петък пътува за Италия и минава през различни градове. Доста тежеше и ми струваше 25 лв.
А н адрес ли я доставят пратката с автобус или трябва да се чака някъде, за да се получи. Аз съм получавала от Италия багаж с автобус, но съм си го взимала от място, което е удобно за шофьора.

# 446
  • Отвъд алеята зад шкафа
Автобусът пристига на определени локации, където спира и почива, в Милано е летище Малпенса и от там трябва да се вземе пратката. Но пък за малко пари може цели куфари и тежки неща да се пращат, не ги мерят на килограми. Тръгва в петък, в събота е в Милано. Пратката може да се вземе от събота на обед до неделя сутрин.

# 447
gadamer, може ли да споделиш коя е фирмата?

# 448
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, дано не го сметнат за реклама - https://mm-travel.bg/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%88%d1%80%d1%83%d1%82% … 0%bd%d0%b8%d0%b5/

# 449
  • Бургас
Много благодаря за споделената информация, gadamer. Ние днес се завърнахме от Милано. Багажа побрахме в 3бр 20кг куфара. Очарована съм от организацията на таксиметровите услуги на Милано Чентрале. Опашката изглеждаше заплашително дълга, но се движеше изключително бързо.
Еърфрайър взехме от тамошен магазин -Инстантпот вортекс 5.7 на цена 129еро. Разликата с БГ цените е незначителна, но така или иначе бяхме там и имаше наличност. Иначе и аз обмислях подобен вариант, в случай че не успеем да намерим там точно този модел.😅.

Общи условия

Активация на акаунт