Студенти в Италия

• 72 854
  • 499
  •   1
Отговори
# 450
  • Отвъд алеята зад шкафа
А, аз също бих купила от там, но този вече го имахме така или иначе, та затова така. Моята дъщеря направи вече 1 месец, учи здраво и вече чака с нетърпение да се върне за седмица през октомври.

# 451
  • Бургас
А моята още не е започнала... Rolling Eyes. Чак на 15/10 ...

# 452
  • София
Ако не сте купили, Irra, еърфраер не бързайте. Моята дъщеря ми казваше, че всички имали и казвали, че е задължително да имаш. Е аз купих на 70% и го пратих, дали го е ползвала 10 пъти за цяла учебна година. Много по-удобно й е с фурната и котлоните.Вероятно ще го върне в БГ като минем с кола оттам.

# 453
  • Бургас
Купихме го вече. Но тя ще го ползва, сигурна съм. Вкъщи това е кухненският уред, който се ползва най-често.

# 454
  • Варна
И моят син ползва Еърфраер. Купих му хартиени подложки да може да се цапа по-малко . Ходи на фитнес и спазва хранителен режим и за това  предпочита сам да си приготвя храната .

# 455
Здравейте, разглеждам възможностите за висше образование за дъщеря ми в Италия на англ. език. Ако има някой, който е Архитектура  в Политекнико Милано да сподели впечатления ще е супер полезно за мен - приемния изпит, после наистина ли всичко е на англ. език?. Иначе искам да попитам:
1. На база на вашия опит до сега - колко ви намалиха от таксата горе долу?
2. Има ли проблем с настаняването - имам опит с Австрия - там много спокойно и органирано е всичко. За Италия знам, че не е като истерията в  Нидерландия, но май пак има недостиг - за Милано например. Какви са разходите на месец - по изложенията дават 800 - 1200 Е, което според мен не е много вярно. В Австрия се справяме точно с 1200 Е всичко включено, но в Милано май е по-скъпо настаняването?
Благодаря на отзовалите се.

# 456
За Политехнико ди Милано не мога да помогна, но относно настаняването и разходите на месец мога да кажа.
При нас общежитието с всичко включено, дори почистване веднъж седмично е 780 евро, до тук почти за два месеца се справя с по 300-400 евро на месец. Разбира се много зависи детето как е свикнало да живее, моите са скромни, имат и стол в университета - 4.50 евро е първо, второ и трето, храната й харесва. За закуски и вечери си пазарува от супер и си готви. Разбира се ходят и на пицария, на суши с колеги, на купони... Simple Smile
Не мисля, че във Виена е по-евтино, познати деца там плащат за общежитие над 900 евро.

# 457
И аз с въпрос за Политехнико Милано, не мога да се ориентирам от сайта им кога се кандидатства - след завършване тук на 12 клас или по време на самата учебна година, последна в гимназията?

# 458
В Полими приемат 50 човека от ЕС с английски език и 10 човека в кампуса Пиаченца.  В Политехническия в Торино приемат архитектура 40 младежи от ЕС. Това е много тясна цедка за прием. В Полими специалността на англ. език е Архитектурен дизайн, в Торино  е архитектура. И в двата университета придобиват правоспособност, но програма в Торино е с повече математика и физика. Повечето младежи ходят на изпит и в двата университета, за да имат по-голям шанс да влязат в тези бройки за ЕС, защото материята и формата на изпита са еднакви. В Милано е онлайн изпита, но в Торино за абсолютно всички е на място в сградите на университета. Оттук нататък мога да ви дам инфо за Торино защото моето дете учи там. С настаняването проблем няма, има много части и държавни студентски резиденции, някои съвсем нови - цени от 700-900 евро. Идеални студентски апартаменти с агенция в центъра и до Унитата 550-650 евро със сметките. Такса за годината в Полито  се редуцира до 161 евро със ИСЕЕ сертификат за семейните доходи, джобни 400 евро, обявиха безплатен транспорт от тази година и годишни стипендии според дохода до 7500 евро.

# 459
  • Отвъд алеята зад шкафа
За Милано под 800 евро стая/студио трудно ще се намери. 200 евро на година карта за ГТ. 70-100 евро на месец карта за фитнес. Отделно вече парите за живот, там дупе знае 2 и 200.

# 460
Пропуснах да напиша, че горният коментар е за прием архитектура бакалавър. За магистърска степен приемът е по различен регламент. Тази година на изпитите в двата университета имаше рекордно високи резултати. В Милано балът е по- висок, така че си трябва сериозна подготовка.

# 461
В Полими приемат 50 човека от ЕС с английски език и 10 човека в кампуса Пиаченца. 
Мисля, че с това изчерпах темата за съжаление. Доста голямо сито явно. Ще и кажа, пък тя да прецени ще се бори ли. Благодаря на всички за  полезната информация.

# 462
В Полими приемат 50 човека от ЕС с английски език и 10 човека в кампуса Пиаченца. 
Мисля, че с това изчерпах темата за съжаление. Доста голямо сито явно. Ще и кажа, пък тя да прецени ще се бори ли. Благодаря на всички за  полезната информация.
Без да наводнявам повече темата, ако детето има желание и се подготви винаги има смисъл да кандидатства, българите се представят доста добре на изпитите. Но самите университети съветват винаги кандидатите да имат и план Б, за да не се разочароват. Хубаво е да следите сайтовете на университетите, защото всяка година в края на май обявяват регламента- дати на изпитите, необходими документи, бройки и т.н.

# 463
В Полими приемат 50 човека от ЕС с английски език и 10 човека в кампуса Пиаченца.  В Политехническия в Торино приемат архитектура 40 младежи от ЕС. Това е много тясна цедка за прием.
Здравейте, как се подготви детето за изпита?  Посещава ли курса към университета, ползва ли учебниците за изпита или само с решаване на  тестове от минали години? Или може би пък има друг начин?

# 464
Вече 2 момичета покрай сина ми се записаха да учат италиански, за да се пробват в италианската програма Архитектура в ПолиМи - там приемат над 700 човека.
Подготвителният курс за кандидатстване струвал 2200 евро - това са казали на изложението за Образование в Италия на Скайлайнс наскоро, нямам идея дали влизат учебниците в тази цена. Синът ми ходи, но разбира се, не е разбрал или запомнил всичко Simple Smile, рано му е още, 10 клас е, но амбициозни момичета от гимназията му вече се подготвят...

Общи условия

Активация на акаунт