Студенти в Италия

• 75 726
  • 517
  •   4
Отговори
# 195
  • Отвъд алеята зад шкафа
Излъгах, ползвали са Скай Лайн, просто не го бяха споменавали. Най-вече за финансовите документи. Понеже работят с университета, услугите им били безплатни.Тази година имало около 40 деца от България приети.

# 196
  • Бургас
Виждам, че на 12.10 има изложение в Интерпред, довечера ще говоря с нея, ако иска да я регистрирам.

Запънала се е за Италия и това е, не отстъпва.
Честно казано не предполагах, че е станала толкова популярно място за учене...

# 197
  • Варна
Запънала се е за Италия и това е, не отстъпва.
Ами зависи между какви варианти избира 🙂

# 198
  • София
Ха, много странно за лекарствата. На мен приятели лекари са ми пращали по джиджибиджи (ggbg.bg) лекарства от Германия.

# 199
Ха, много странно за лекарствата. На мен приятели лекари са ми пращали по джиджибиджи (ggbg.bg) лекарства от Германия.

Пращала съм и аз, те в Спиди не ровят, поглеждат отгоре- отгоре. Но ако мине скенер и може решат да вадят нещо. Не знам какви проверки им правят на тези багажи . И за мен някои забрани са нелогични, но няма как, такива са им условията.

# 200
Момичета, здравейте. Има ли дете, учещо медицина на английски в Падуа. Бихте ли споделили мнение за обучението, базата, града. Интересуваме също така дали е проблем, ако не се знае грам италиански. Благодаря Ви предварително

# 201
  • София
На някой може да му се стори странно, но аз исках да пратя в моя кашон до Италия 3 кутийки с чай, какъвто там няма - запечатана кутия с 20 пакетчета чай. Младежът в Спиди ми ги върна и каза, че не се знае дали като видят багажа на скенера няма да отворят кашона и да ги изхвърлят, тъй като няма да могат да преценят какво точно има вътре, та затова смятам, че минават на някакъв скенер, но не знам къде и как.

# 202
  • Варна
Аз пращам постоянно колети по Спиди до Франция . Забранени са мед, шоколад, лекарства и буркани . Моят син много обича лютеница . Винаги намирам начин да я скрия в някоя кутия .  До сега не се е случвало нещо да липсва в колета . Пристига за около седмица.

# 203
Освен европейската здравна карта, правили ли сте допълнителна годишна медицинска застраховка на студента? Чудя се дали все пак първата година да не направя, докато се поокопити да има вариант с асистънс…

# 204
Аз правих, за първите три месеца. Беше доста изгодно, да кажем около 80-90лв за този период, в SDI я правих,  но не помня застрахователя. Но след това не съм я подновявала, защото синът ми изобщо отказва да търси лекар там, колкото и да е зле. А имаше нужда поне два пъти. Мисля, че повечето студенти там са само с ЕЗК, но вие си преценете. Само да напомня, че когато се прави подобен вид застраховка(подобно на тази с цел туризъм), застрахованото лице трябва да е в България в момента на сключване на застраховката.

# 205
Благодаря!
Тук е още девойката, в събота потегля, вероятно и аз ще направя до Коледа, а като си дойде за ваканция ще реша дали да подновя. Дано не се налага ползването на лекари там!

# 206
Здравейте! Някой може ли да сподели мнение за университета в Болоня. Интересуват ни бизнес/икономика специалностите, изучавани на английски. Доколкото разбрахме засега, държи се изпит САТ или итал. еквивалент, но какъв следва да е минималният резултат, за да има синът ми шансове за прием, други оценки взимат ли се предвид, как протича обучението, трудно ли е настаняването и изобщо всякаква информация ще ни е от полза, тъй като тепърва започваме проучването Simple Smile Успехи!!!!

# 207
  • Пловдив
Здравейте! Някой може ли да сподели мнение за университета в Болоня. Интересуват ни бизнес/икономика специалностите, изучавани на английски. Доколкото разбрахме засега, държи се изпит САТ или итал. еквивалент, но какъв следва да е минималният резултат, за да има синът ми шансове за прием, други оценки взимат ли се предвид, как протича обучението, трудно ли е настаняването и изобщо всякаква информация ще ни е от полза, тъй като тепърва започваме проучването Simple Smile Успехи!!!!
Мога да дам информация от преди две години. В икономическите специалности, особено в кампуса в Болоня, приемаха с резултати на САТ над 1350. Техния TOLC-E го приравняваха по някаква формула на САТ, като за някои от специалностите изискваха само САТ.
Други оценки от дипломата не се взимаха, само с резултата от изпита се кандидатстваше. Ако ще се кандидатства с техния изпит, материали на английски се намират много трудно. На италиански продават книги за подготовка, но на английски няма.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 21:40 от adventureb

# 208
Мога да дам информация от преди две години. В икономическите специалности, особено в кампуса в Болоня, приемаха с резултати на САТ над 1350. Техния TOLC-E го приравняваха по някаква формула на САТ, като за някои от специалностите изискваха само САТ.
Други оценки от дипломата не се взимаха, само с резултата от изпита се кандидатстваше. Ако ще се кандидатства с техния изпит, материали на английски се намират много трудно. На италиански продават книги за подготовка, но на английски няма.
Много благодаря! Точно нещо такова конкретно ми трябваше.

# 209
Дъщеря ми държа и двете. Хубавото на TOLC_E е , че можеш да го караш всеки месец и да дадеш най-добрия резултат.

Общи условия

Активация на акаунт