Студенти в Италия

• 75 323
  • 506
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна

Мария, Анет, здравейте,
Синът ми също е приет да следва в Италия, в Болоня. Сега се сблъскваме и ние с изискването за фискален код. Правилно ли разбирам, че има два варианта  - през посолството или през фирма като Italy4you?

Знаете ли и дали има някаква група на български студенти в Италия или Болоня?

Ние подадохме чрез сайта Italy4you тази събота. Таксата е 90 евро. Получихме имейл , че кода ще получем до 3 работни дни. Чакаме го още.

# 286
Анет, благодаря много!
Aunt Ogg, ще се радвам и аз на всякаква информация, ние сме още доста дезориентирани... Simple Smile

# 287
nevenak, аз пуснах линк. Синът ми сам си урежда нещата за фискалния код, без посредник, по електронен път, не е ходил там със сигурност. За мен няма смисъл да се ползва посредник и да се дават допълнително пари, но вие си решавате. Със сигурност не е нещо сложно.

# 288
  • Отвъд алеята зад шкафа
Кодът го извадихме за 1 ден през  italy4you срещу 50 евро.

# 289
Момичета, ще съм благодарна за опит с бакалавър специалности архитектура/интериорен дизайн. или психология на английски език - дали учат истински,интензивно,присъствено,имат ли практики... Съвсем първоначално оглеждам, като се чудя струва ли си и къде. Може и на лс. Благодаря!

# 290
Записвам се в темата с новоприета судентка в Tor Vergata в Рим.
Има ли в групата родители на студенти в Рим?

# 291

Здравейте, честито на детето! Бихте ли споделили каква специалност.

# 292
Здравейте,
и аз се записвам с приет студент в Милано.
Относно фискалния код, от консулството по телефона ни казаха, че само на място, от данъчната служба в Италия издават този код. Четох в постове от 27 Май, че сте ползвали сайт italy4you, обаче и там не намирам възможност за такава услуга.
Дали има някаква промяна?
Ще съм благодарна на всички, които могат да се включат с информация.

# 293
  • Варна
Ето линк за кода. Ние го извадихме от тук преди месец

https://secure.italy4you.org/register/FC/2024

# 294

Здравейте, честито на детето! Бихте ли споделили каква специалност.

Бизнес администрация и икономика

# 295
Здравейте,
и аз се записвам с приет студент в Милано.
Относно фискалния код, от консулството по телефона ни казаха, че само на място, от данъчната служба в Италия издават този код. Четох в постове от 27 Май, че сте ползвали сайт italy4you, обаче и там не намирам възможност за такава услуга.
Дали има някаква промяна?
Ще съм благодарна на всички, които могат да се включат с информация.
Здравейте, точно с този сайт извадих фискален код преди седмица. Първо писах на контакти, те ми пратиха линк на имейла за регистрация, таксата беше 90 евро, за мен цената  е висока, но на следващия работен ден ми изпратиха сканирано удостоверението за фискален код

# 296
  • Отвъд алеята зад шкафа
Странно, преди месец някъде струваше 50 евро.

# 297
  • Варна
И ние платихме 90 евро .

# 298
И ние платихме 90 евро .
Сега попълнихме формата и направихме плащането - 50 eur /чудя се да не би да има бърза поръчка по-скъпа, макар че не видях опция за избор/.
До три дни трябва да получим фискален код.

# 299
  • Сопот
Здравейте!
Някой кандидатствал ли е в Политехнико ди милано с българска диплома и знае ли какъв score трябва да се напише при enrolment?

Общи условия

Активация на акаунт