ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 290
  • 359
  •   1
Отговори
# 210
Искам да попитам когато питата се прави със суха мая, тя се разпределя в цялото количество брашно/ 6 чаши/ или в 3-те с които само се замесва. Не знам това дали е от съществено значение ,но като я правих за първи път сложих маята в 6-те чаши брашно и после доизмесих с още около 1 чаша. Тъй като сега ще я правя за втори път искам да знам как е правилно.

# 211
  • Пловдив
Искам да попитам когато питата се прави със суха мая, тя се разпределя в цялото количество брашно/ 6 чаши/ или в 3-те с които само се замесва. Не знам това дали е от съществено значение ,но като я правих за първи път сложих маята в 6-те чаши брашно и после доизмесих с още около 1 чаша. Тъй като сега ще я правя за втори път искам да знам как е правилно.

Не не е нужно в цялото количество да се слага ,аз меся в машината и като сипя брашно малко и сипя маята и с пръста разбъркам малко и пускам машината да меси и тогава добавям останалото брашно колкото е нужно  за средно меко тесто не е задължително да е 6чаши ..никога не са точни .. във кладенчето пак така сипвам в кладенчето и с пръста разбърквам.

linko много се радвам ,че ви е харесала...обикновено с тази погача така става  Wink

Искам да ви кажа, че това е рецептата на годината! Благодарности на Зиче, че я сподели с нас.   bouquet
Съгласна съм ! И аз пак благодаря на Зиче  Hug Единствения минус е ,че след като я опитаха моите хора,вече ми се налага да я правя всяка седмица поне по веднъж  Mr. Green
Искам да ви кажа, че това е рецептата на годината! Благодарности на Зиче, че я сподели с нас.   bouquet
Зиче, да си жива и здрава, момиче!  bouquet
Това е невероятно вкусно нещо! Преди малко всички вкъщи дружно вечеряхме кифлички със сирене, кашкавалче и лукум. Облизахме си пръстите и почти всичко ометохме  EmbarassedОстанаха само няколко за закуска на детето утре!

Благодаря ви момичета Hug Hug Hug
Познайте какво правят във 'Бон Апети"  Mr. Green  Памук погача на кифлички,само че щели да я правят на топки  Grinning Дали и тези ни четат ?

Тези крадат рецепти даже и снимки ,миналата седмица се карах с тях ...те четат и крадат на воля и си ги преписват за свои рецепти и даже не се срамуват ,че го правят ..нагли хора творящи на гърба на хората....

А моята сана страхотна, втаса, изпече се чудесно - не е сурова, но много ми спадна след изваждането и се чудя защо. Дали трябваше да постои 15 мин в изкючената фурна или друго нещо  newsm78
ТОВА ЩЕ ГО НАПИША С ЧЕРВЕНО И ПОДЧЕРТАНО ДА СЕ ВИДИ ОТ ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ ТОЗИ ПРОБЛЕМ......
6 ЧАШИ НЕ Е ТОЧНАТА МЯРКА ! ТЕСТОТО ТРЯБВА ДА Е СРЕДНО МЕКО ЗА ДЕ Е ДОБРЕ .... На ръка ако се меси да е меко като на ухото мекичкото ,а в машина да спре да маже под бъркалките НЕЗАВИСИМО КОЛКО БРАШНО ЩЕ ПОЕМЕ...
Питките ви за това спадат ...също и ако превтасат пак така спадат.
Също и ако сте препекли отвън а не е изпечена отвътре ..печете на слаба фурна 180 градуса на мойта е ,а вие си знаете вашите как пекат. Hug Hug

Ами тавата ми беше голяма, ама и погачата също - с 2кг брашно. Но и с 1 кг, предния път, пак доста я пекох и накрая беше леееко тестена. Иначе ухае невероятно, но изядохме само крайните парчета. В средата остана едно голямо парче. Ползвам качествено олио, както и всички останали продукти. Не знам вече Sad

Значи аз с по-малко от кг брашно направих питата и пеках в тава с диаметър 31 мисля ,че беше и се получи добре, но за същия диаметър с двойно повече брашно не съм сигурна как ще се изпече. Не мисля ,че е от олиото. Моето беше позастаряло ,че леко имаше такъв аромат на старо и въпреки това се изпече добре.

Ами Зиче няколко пъти обясняваше ,че вероятно се дължи на по-мекото тесто. Върни се на по-предни страници и прочети нейните коментари.
Момичета стига с това олио НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА  прочетете отгоре написаното с червени букви Peace

Това е от олиото и на мен вчера така ми се получи и даже върнах да допека ,като изстине си е опечена добре.

ПАК ПОВТАРЯМ....не коментирайте това което не разбирате ,,защото обърквате хората, моля ви!?? Praynig

# 212
  • Пловдив
Зиче, имам въпрос Simple Smile
Два пъти я правих, пека я доста дълго, но отвътре все ми се струва сурова. Клечката излиза суха, обаче като я разчупя после, все едно е недоопечена. Дали заради повечето олио е така? Вчера пекох на 190 за около час и 20 мин, покривах, за да не ми загори отгоре, и пак, като я извадих - не ми беше достатъчно изпечена отвътре. Къде греша???   bouquet
190 градуса е висока температура за печене и час и 20 мин също са много като време за печене... и не би трябвало да е теклава
Аз пека на 180 и като видя че бързо я хваща отгоре и намалявам на 170 и пека около час  час и нещо но провали нямам никога ..  bouquet Hug
Прочети горе с червените букви написаното и го спази следващият път   bouquet

# 213
  • В една слънчева къща...
Зиче, правила съм доста погачи до сега, включително и други, който съм прочела в блога ти  Wink
Тестото винаги го правя достатъчно твърдо, и никога не оставям да превтаса /дори слагам по-малко мая/, защото много често оформям разни плетки, които биха се развалили при по-меко тесто. И този път така. Вероятно по-високата т да е причината, както и недостатъчното време за печене. Просто и предния път, когато правих по-малката доза и пекох на 180, отново ми отне повече време, за да се изпече, в сравнение питки по други рецепти. Но понеже вкусът/ароматът ѝ е невероятен и съм фен на рецептите ти, ще пробвам да я направя отново, спазвайки съветите ви   bouquet

# 214
  • на брега на морето
Да знаете вчера каква погача омесих и изпекох - БО-ЖЕСТ-ВЕ-НА!!! Grinning С  брашно тип 650, за пръв път не ми отиде килограм брашно, останаха към 200-250 гр.
По въпроса за олиото - не се притеснявайте от количеството в рецептата, олиото винаги прави хляба по пухкав и бухнал, мисля че само удължава времето за печене.
Оставям да втаса около 50 минути, слагам в студена фурна върху решетката и на дъното фурната, включвам на 180 градуса и като се зачерви покривам с фолио. Ако преценя, че искам още малко да е зачервена го махам, но малко преди края на печенето. Постилам в тавата хартия за печене, откакто открих топлата вода долната коричка става прекрасна, лесно проверявам дали е готова и още по-лесно я пренасям върху решетката да изстива.

# 215
По въпроса за олиото - не се притеснявайте от количеството в рецептата, олиото винаги прави хляба по пухкав и бухнал...

Както обикновено, при мен всичко е обратно  Joy
Хляб и питки меся с 2 супени лъжици олио и направо ще гръмнат. Тази с повечето олио направо ми беше жал да я гледам как се мъчи  Rolling Eyes
Иначе с една и съща мая (от един калъп голям) и едно и с едно също брашно от голям пакет правих последните.

А можете ли да кажете кои втасват веднъж и кои 2 пъти? Има ли някакво правило?

# 216
  • Пловдив
tany3dj Ще се радвам да се получи и да се похвалиш,че ви е харесала   Hug smile3525

Котьо Тръмп браво...... но можеше поне снимчица нещо да пуснеш  smile3521  и ние да видим newsm53

Не се сърди, човече ,аз над 35 години никога не втасвам два пъти НИЩО нито хляб нито пити ...веднага оформям и втасвам във фурната и после пека. Hug
Винаги съм го казвала ,че няма вкусова разлика от два и един път втасване Peace

Теста с повече захар и повече олио втасват за повече време от 1 до час и нещо ..солените втасват за около 30-40 мин.

# 217
.....Не се сърди, човече ,аз над 35 години никога не втасвам два пъти НИЩО нито хляб нито пити ...веднага оформям и втасвам във фурната и после пека. Hug
Винаги съм го казвала ,че няма вкусова разлика от два и един път втасване Peace [/color][/b]

И аз така, меся, оформям, каквото и да е, оставям да втаса и пека. Нямам търпение за двойно втасване, време понякога също, пък и не виждам разлики. Даже преди два-три дена правих беляши, по рецепта тестото също втасва, тогава се оформят, а аз ги побългарих - омесих тестото, оформих ги, наредих в една тава, сложих във фурната за 20-ина мин и после от тавата направо в тигана. Станаха си разкошни, пухкави, надутички и страшно вкусни (щото си ги обичам! Simple Smile)

Скрит текст:

Съжалявам за спама, но във връзка с втасването го написах. Peace

# 218
  • Пловдив

И аз така, меся, оформям, каквото и да е, оставям да втаса и пека. Нямам търпение за двойно втасване, време понякога също, пък и не виждам разлики. Даже преди два-три дена правих беляши, по рецепта тестото също втасва, тогава се оформят, а аз ги побългарих - омесих тестото, оформих ги, наредих в една тава, сложих във фурната за 20-ина мин и после от тавата направо в тигана. Станаха си разкошни, пухкави, надутички и страшно вкусни (щото си ги обичам! Simple Smile)

Съжалявам за спама, но във връзка с втасването го написах. Peace

Малеееееее каква вкусотия пак си сътворила я давай рецептата, че останах без слюнка. Blush
Не се притеснявай за спам ,много се радвам когато се дават адекватни препоръки каквито ти винаги даваш.... тука сме за това, да си помагаме, а не да си пречим... Hug Hug

# 219
Всичко зависи от температурата на продуктите и помещението в което се работи ,ако температурата е висока ще втасат по -бързо.
 Когато някои от продуктите ми са студени водата ми е по-гореща и винаги ми втасва бързо .Премесвам веднъж и  второто втасване е по -бързо ./ Не слагам да втасва във фурна никога /  вкъщи е топло и зимата стоим по къс ръкав/.

Скрит текст:
За да се получи тесто ,което да може да се моделира трябва да е по-твърдо и съответно да не бухва при печене и да не са чака за втаса много . Обикновено красивите погачи със запазена шарка са със хлебно тесто и след изстиване и на другият ден се троши и е суха.
   Питки замесени само с мляко /кисело или прясно / и нямащи в състава си вода е добре да се консумират веднага .
  Най -вкусни питки и оставащи меки като прясно опечени стават с айрян.
   В състава на памук погачата има прясно мляко ,по моя опит с прясно мляко хляба е сух след това.
     Моите питки ги измесвам с олио и стават като козунак винаги ,даже и само с 1 белтък в тестото.

Пак повтарям хубава е питката ,но явно не е  вкуса ,който харесваме в къщи .
   А това какво разбирам или не  ,няма как да знае непознат човек съдещ само от ред изписан  в тема тук.

# 220
Благодаря на Зиче и всички останали, които помагат   bouquet
аз правя кифлички и всякакви други подобни от това тесто два пъти седмично, не че съм много работна, но ламите тук го харесват. Стават перфектни, трайни са 2 дни, за повече не знам  Grinning и са всичко друго, но не и сухи или ронливи или глетави.

# 221
Направо ме шашкате Simple Smile
При мен с 2 втасвания стават много по-пухкави и вкусни, с едно са някак по-глетави. Всичко друго правя по един и същ начин, разликата е само шри втасването.

Единственото, което ми се получава добре с едно втасване е питката на Ваня Щерева.

# 222
Направо ме шашкате Simple Smile
При мен с 2 втасвания стават много по-пухкави и вкусни, с едно са някак по-глетави. Всичко друго правя по един и същ начин, разликата е само шри втасването.

Единственото, което ми се получава добре с едно втасване е питката на Ваня Щерева.
Може ли линк към рецептата на Щерева?  Hug

# 223
Ето, написана от самата Ваня Щерева Simple Smile

# 224
Ето, написана от самата Ваня Щерева Simple Smile
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт