На кое място по красота се нарежда българката според вас?

• 34 005
  • 784
  •   1
Отговори
# 570
И как реши, че някой който не харесва метла до кръста завижда, защото евентуално не може да си пусне такава? Все едно ако ти не харесваш осем сантиметрови нокти, аз да ти кажа, че завиждаш, защото твоите са чупливи поради гена ти. Аз знаеш ли какви здрави нокти имам? Винаги са такива, без специални грижи. Дай да си пусна педикюр, с който да ора асфалта за да си демонстрирам гена.

# 571
  • Sofia
И как реши, че някой който не харесва метла до кръста завижда, защото евентуално не може да си пусне такава?

А защо задължително да е метла? Метла може да е, независимо от дължината. А ако не е метла, но е до кръста, пак ли е грозно?

# 572
И как реши, че някой който не харесва метла до кръста завижда, защото евентуално не може да си пусне такава? Все едно ако ти не харесваш осем сантиметрови нокти, аз да ти кажа, че завиждаш, защото твоите са чупливи поради гена ти. Аз знаеш ли какви здрави нокти имам? Винаги са такива, без специални грижи. Дай да си пусна педикюр, с който да ора асфалта за да си демонстрирам гена.
Защото не говорим за метла, а за хубава, лъскава, здрава, гъста коса с плътен косъм. Не за перушина. Завиждат, защото не всеки е облагодетелстван от природата с такава коса. И действително не могат да пуснат - след една определена дължина, започва да не расте повече, да се къса, да цъфти, да изглежда зле.
Силна женска енергия има в дългата коса, не случайно трябва да се внимава кой и как я докосва.

# 573
В смисъл, за мен, той не е равнозначен на хубава коса/прическа.

Вафлите и половин флакон пяна преди излизане не правят косата красива, сори.

С горните ти 2 твърдение съм напълно съгласна, но никъде не видях някой в темата да твърди противното. Peace Аз казвам нещо доста по-различно – за мен лично, дори и най-поддържаната и здрава коса, ако е напълно лишена от дори минимално наличие на обем, не може да изглежда привлекателна. Peace

Честно казано, не разбирам защо във всеки втори пост се споменават тези "вафли". newsm78 Уточни се вече 100 пъти, че обемът, особено ако е професионално постигнат, няма нищо общо с тези иначе вкусни изделия. Wink
Ясно, вече разбрахме, че освен професионални грижи и 100 часа на седмица в салона за маникюри, трябва да прекараме още толкова време и във фризьорския салон. Wink

# 574
Метла казвам заради дължината и като е над определена изобщо няма значение, че косата била здрава и хубава. Коса до кръста за мен няма как да е хубава и ѝ казвам метла. До средата на гърба може да е разкошна, после рязко става от зле по-зле. 

# 575
  • Sofia
   През живота си съм виждала разкошни коси, стигащи почти до задните части на дамите, така че вярвам повече на очите си, отколкото на форумските демагогии. Peace

# 576
Добре де, представи си една жена висока 160см  и коса с ''обем'' стигаща до задника. Аз между другото съм виждала такава и гледката е повече от смешна, независимо от това че косата сама по себе си е прекрасна.

# 577
Ама никой не е оспорвал, че има разкошно качество коси с всякакви дължини, включително и такива, че притежателките им се налага да сядат върху тях. Казахме само, че над определена дължина е супер селско, пък вие продължавайте да се пънете на тема здравина, лъскавост и т.н.

# 578

Точно колкото често се срещат хубави коси сред всички жени, толкова често е и при фризьорките. Т.е. не е много често, но има и такива.

В Малта и региона хубави коси да искаш.

# 579
  • Sofia
Добре де, представи си една жена висока 160см  и коса с ''обем'' стигаща до задника. Аз между другото съм виждала такава и гледката е повече от смешна, независимо от това че косата сама по себе си е прекрасна.

Всичко е много субективно и зависещо от редица индивидуални особености – телосложението на девойката, каква точно е степента на този "обем", как е стилизирана косата ѝ и т.н. Ако качиш конкретна снимка, ще мога да преценя обективно. Peace Факт е, че дами с прекомерно дълги коси, независимо здрави или не, са изключително рядка гледка.

А и това, кое е смешно и кое не, също е прекалено относително – ето, от темата се разбра, че не една съфорумка счита дългата коса, пък била тя и най-плътната на света, за откровена селяния. Wink

# 580
  • София
Да, да, много пъти във форума е имало подобни спорове - дълга до кръста (или по-дълга) vs коса до средата на гърба. Почва се едно пускане на снимки и т.н.
Не намирам нищо селско, нищо лошо, ако косата е хубава, здрава, плътна и поддържана, а не рядка косица, пусната да се веят няколкото косъма или пък изтъняла и плачеща за подстригване такава. И според мен много хора ги е яд, защото не всеки може да има такава коса, колкото и да иска, колкото и да се старае, колкото и грижи да полага и със скъпи мазила да се мацоти. Това е ген.
Колкото пъти съм влизала в темата за професионална козметика, всеки път се убеждавам, че нямаш ли го, и Керастаз, мерастаз, и маски, и ампули, и процедури... файда минимална.

Ми мен не ме е яд. И Елица и Чек също не завиждат, мисля.

Този форумен феномен: да заявиш, че не харесваш нещо и веднага да бъдеш обвинен в черна завист, ми е адски първосигнален.

Аз НЕ харесвам:
сини очи
руса коса
ниски мъже
високи жени
римски нос
тънки вежди (подсмърк)
твърде слаби/дебели хора
големи ръце/пръсти/крака при жените
фафлички
твърде дълга коса
ниско чело

Значи, според форумските умници, аз би следвало да завиждам на високи руси мацки със сини очи, римски носове, ръце като лопати и косища до под гъза. Нема начин  Stop

# 581
  • Sofia
Този форумен феномен: да заявиш, че не харесваш нещо и веднага да бъдеш обвинен в черна завист, ми е адски първосигнален.

Темата за завистта е особено благодатна и някак двуполюсна.

От една страна, наистина има хора, които органически не понасят наличието на дадени характеристики у другите, но често биват несправедливо обвинявани в завист, злоба, "плюене" и т.н.

От друга, някак прекалено наивно е, почти по детински, да считаме, че всички хора са от първия сорт. За съжаление, има немалък брой дребни душици, които, просто защото не са успели дори да се докоснат до дадено нещо, в което пък друг се справя повече от отлично, веднага фокусират цялата си негативна енергия в тази насока и го заклеймяват като маловажно, грозно, пошло, смешно, гнусно, безсмислено... Вид защитна реакция, която в един момент дори може да се вклини дълбоко в съзнанието ти и даже ти самият да спреш да разпознаваш мотивите, поради които си склонен да заклеймиш дадено нещо. И това категорично отхвърляне далеч не се ограничава само до физическите характеристики, които те дразнят у другите.

Така че, съвсем не смятам, че в довода "Недей да завиждаш." няма капчица резон, още по-малко пък бих го определила като първосигнален и неактуален; виж – преекспониран и погрешно считан за запазена марка на кифлите, да, но не и лишен от логика. Wink Не и тук, в нашата мила родина, не и във времената, в които живеем, за съжаление...

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 02:41 от Black Cat 13

# 582
  • София
Има и от двата вида, да. Все пак завистта е сред най-разпространените човешки недостатъци. Но пък и автоматично да бутаме всеки, който не харесва конкретно нещо във втората група, на завистливите, е нелепо.

Ето за лека нощ малко селски коси  Wink

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Flh4.ggpht.com%2F … t=356&ndsp=33

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fmedia-cache-cd0. … t=293&ndsp=32

http://longhairgirlsphotosimages.blogspot.com/2010/07/rapunzel-w … ry-long-hair.html

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimages.travelpod … t=162&ndsp=35

http://www.angelfire.com/art/rapunzellonghair/rapunzellonghairar … ive/romania07.jpg

# 583
  • Sofia
Има и от двата вида, да. Все пак завистта е сред най-разпространените човешки недостатъци. Но пък и автоматично да бутаме всеки, който не харесва конкретно нещо във втората група, на завистливите, е нелепо.

Така е, напълно съгласна съм с болднатото. Peace

А туй на снимките не са селянки, бре – вий за самодиви не сте ли чува́ли? Joy

# 584
  • София
Чувала съм, ама наивно си мислех, че ги има само в приказките  Laughing

Мани майтап, но аз съм същество силно впечатлително, надявам се сега като си легна да не сънувам тез модерни самодиви  newsm43

Коте, да не забравя: нали ти каза, че не харесваш къса коса за жени и че колкото и добре да е оформена прическата, не я възприемаш. Сетих се, че в един от любимите ми бг филми, Момчето си отива, великата Невена Коканова е с много къса коса..и изглежда страхотно!

Общи условия

Активация на акаунт