Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 598
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 1 590
  • София
Оспамихме, ама много ме заинтригува, ще я търся!

Има я в Читанка. МЕн също мн ме заинтригува книгата, но агитирах съпруга ми да я прочете първо.
Такива бъзици са ми мн грозни.
Точно преди ММ да каже "да" кумът каза: "помисли си", поразчупи се ледът.

И аз я нямерих. Прочетох само в началото, доста е. А и на компютър не мога да чета, ако ми изпадне отнякъде книжен вариант бих й хвърлила едно око.       
Иначе, при нас като дойде редът да подписва кумът, той прави една крачка, обръща се към мен и пита:
- Да подписвам ли?
Умрях от смях и промълвих:
- Подписвай!   

# 1 591
В разгара на сватбения сезон сме, да опресним темата с тазгодишните ненадписани празни пликове, майчини вопли и абсурдни подаръчета за гостите и да се посмеем от сърце  Peace

# 1 592
  • София
Сестра ми беше наскоро на сватба, каза, че е минало добре.
Единствено имало проблем с един от подаръците-малка кутийка, вероятно с пари вътре и според нея от кумовете.
Изчезнала от масата за подаръци, търсили я навсякъде, накрая изникнала на втория етаж на сградата(някакъв комлекс) в ресторанта, сложена на една маса.
Или някой сервитьор я е взел и после се е уплашил, че ще го хванат, или гост.

# 1 593
  • Бургас
Аз съм канена на две сватби. Едната е на роднина на мъжа ми, с който въобще не сме близки. Чудя се що за тъпотия е да каниш хора от кол и въже, само защото ти се падат някакви роднини. Много ми е селско.
На другата сватба пък на поканата пише подаръците да са под формата на пликове. Подаръкът не е ли по преценка на гостите!?
После защо съм мразила сватбите. Всяка втора сватба се пука от простотия, лицемерие и комерсиализъм.

# 1 594
  • София
На нашата покана не пишеше подаръкът да е в плик,но вече масово така се процедира, а и самите ние също предпочитахме пари-за мен не е селско,напротив улеснява повечето гости Rolling Eyes

# 1 595
  • Бургас
На нашата покана не пишеше подаръкът да е в плик,но вече масово така се процедира, а и самите ние също предпочитахме пари-за мен не е селско,напротив улеснява повечето гости Rolling Eyes
За мен е селско да казваш на гостите си какво да ти подарят. Мисля, че за никой не е тайна, че младоженците предпочитат пари, така че не се налага това да се напомня на гостите писмено. Всеки е в правото си да подари какъвто подарък сам реши......и какъвто може да си позволи.

# 1 596
Аз предпочитам да давам пари на сватба. Прецених, че по100лв на възрастен и 50 лв на дете е добра сума. След едната сватба ми се обадиха да ми благодарят за подаръка, след друга по прекъснаха контакт. Явно малко им се видяха. Ами трябва да се по нагласим 4 човека, букет хубав, нямам1000 лв за сватба.
Колко е редно да се даде според вас? Средно близки хора, не роднини.

# 1 597
Толкова бих дала и аз.

# 1 598
...какъвто подарък сам реши.....

Джули, не им се сърди на хората.  Laughing
Една приятелка реши, че най-удачно е да подари на младоженците картина с техния лик (сещаш се от онези, които рисуват по Слънчев бряг). Картина с размери метър на пак на много. Изръси се с около 500 лв за някакъв ужасен кич и грозотия.  Crazy
След сватбата се "скараха" за това, че не са си сложили картината в хола(била им е на гости). От тогава приятелството им не е същото.  Laughing

п.с. Не казвам, че ти имаш лош вкус, само споделям неуспешен опит за подарък.

# 1 599
  • София
За мен е селско да казваш на гостите си какво да ти подарят. Мисля, че за никой не е тайна, че младоженците предпочитат пари, така че не се налага това да се напомня на гостите писмено. Всеки е в правото си да подари какъвто подарък сам реши......и какъвто може да си позволи.

Абсолютно си права,че всеки гост сам трябва да реши и съответно да си прецени възможностите.Просто казвам,че мен такава покана (даже съм получавала такава) не би ме подразнило. Peace

50 лв на човек е прието като някаква нормална сума и не е хубаво да е по-малко,но все пак  за някои това е много.На моята сватба 2-ма от гостите дадоха и по-малко,но аз знам,че наистина нямат възможност за повече и се радвам,че успяха да ни уважат.Понякога даваме по 50 лв на човек,понякога 100 лв,зависи колко са ни близки младоженците.

# 1 600
  • Бургас
За едната сватба смятам да подаря комплект спално бельо, за другата сватба - нали е изрично посочено, смятам да дам 100 лв. В момента имам ужасно много разходи и в бъдеще ме чакат големи харчове, така че не смятам да се охарчвам за хора, които са решили да превърнат сватбата си в благотворително събитие /а на всичкото отгоре не е като да нямат пари/. 

# 1 601

Една приятелка реши, че най-удачно е да подари на младоженците картина с техния лик (сещаш се от онези, които рисуват по Слънчев бряг). Картина с размери метър на пак на много.

Олелей  Shocked  Joy

И каква е съдбата на картината, стана ми любопитно  Crazy

# 1 602
Една приятелка реши, че най-удачно е да подари на младоженците картина с техния лик (сещаш се от онези, които рисуват по Слънчев бряг). Картина с размери метър на пак на много.
Олелей  Shocked  Joy
И каква е съдбата на картината, стана ми любопитно  Crazy

Смея ли да питам?  Mr. Green
Аз съм ходила май само веднъж в тях и със сигурност не е била в хола.
Не знам... може да е в спалнята и да се самосъзерцават докато заспиват.

# 1 603
  • София
И на нас ни подариха такава картина,ама на нас си ни харесва и си стои в хола,а тези,които ни я подариха бяха дефакто приятели на техните та няма как да дойдат на гости да я видят дори.  Laughing

Мис Джули а на вас като не са ви близки защо ще ходите,явно не си почитател на сватбите и без това?

# 1 604
  • Бургас
Мис Джули а на вас като не са ви близки защо ще ходите,явно не си почитател на сватбите и без това?
Въобще не съм почитателка на сватбите, направо са ми ужасни.
На сватбата на роднината на ММ, последният нали е мека Мара и не могъл да измисли нищо, за да ни отърве. На сватбата на моя приятел ще отида, защото колкото и да ме дразни с вечното си сметкаджийство /подозирам, че и по сметкаджийство се жени/, толкова и ми е на сърце и искам да го уважа. А и ако откажа ще ми съкрати живота с дуднене  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт