Но съм виждала многократно цигански сватби. Роклите им са много скъпи и това се демонстрира.
Те дават луди пари за сватбите си,но на фона на анцузите, чалгата и другата селяния не отива, де знам много е смешно и дори вулгарно

О, адашке, не ти и трябва да присъстваш! Аз ходя и за двете ни, уверявам те. Мъжът ми е от село.

Менюто си го знаем, чалгата я знаем, само че сме от СЗ Б-я и тук се слуша и сръбско.
Сега ще кажете - ами ти що щеш на тази сватба, като изобщо не ти харесва и само кусури намираш? Казвам веднага: на никого не му се ходи, но "какво ще кажат хората". Не можело! И не можело по-малко от 200 лв на човек да дадем. Те навремето дали. А че парите тогава може да са с еднакъв номинал и различна покупателна способност никой не взема предвид.
На никого не му се и кани. Но пак "какво ще кажат хората".

Страшно ми е неприятно, защото на практика лицемерничим и ни лицемерничат.
Може да не съм права, но на непознати хора или такива, които не уважавам, не мисля, че имам място на сватбата им. Ако и преживяването ще е свързано със селянии, които например зная, че ще ме дразнят, или с пияници (има, има), защо въобще да ходя? И 200 лв при заплата 340 за млад специалист няма да дам, а нека някой после ме одумва, че съм скръндза.
И пак опирам до двойния стандарт: ако се касае за хора, които ценя, обичам и приемам за близки - ще дам , и още как, при това с удоволствие.
Държа да кажа, че това, че намирам конкретните хора, за които говоря, за селяни и простаци- а е видно, че това правя - по никакъв начин не засяга други хора, живеещи на село или не.