(Био)зеленчукова градина - тема 28

• 64 432
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Аз за тази цел пригодих една телена мрежа огъната като тунел.и слагам докато  се захванат марулките..после махам Peace
Хем не се задушават като под найлон ..хем птиците не достигат до тях.

# 106
  • София
Аз за тази цел пригодих една телена мрежа огъната като тунел.и слагам докато  се захванат марулките..после махам Peace
Хем не се задушават като под найлон ..хем птиците не достигат до тях.
Ех, малко акъл, ама навреме, цена няма! Hug
Благодаря!

# 107
Извадихме Бататите!!!Бях ги зарязала в съседния двор(при мен нямаше място за засаждане през юни)Мислех,че след нулево плевене и поливане няма да станат- изненада!Пащърнака и той е станал огромен(два пъти готвих с него)Салатките в оранжерията дръпнаха за десетина дни.Жалко,че ще има застудяване към края на седмицата и трябва да извадя всички репички извън оранжерията.Домати зелени-бол,но кога да узряват? newsm78   Градината през октомври  https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Приготвих              батати като пържени картофки-мннооого ми харесаха.Догодина ще посадя повече. Grinning                                  

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 20:50 от reni7377

# 108
# 109
  • Варна-София
Рени, бататите като са толкова големи дали сляпото куче няма да се затрудни да ги извлича? Любопитно!

# 110
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
днес детето изяде първия (и единствен) хинап Simple Smile Simple Smile Simple Smile
каза, че има вкус на ябълка. ще трябва да го приемем на доверие до догодина по това време  Laughing
в лехата има самонасадили се репички - цяла връзка. и изобщо не лютят. предполагам, че е от многото дъжд.

от екзотиките - има зрели райски ябълки и наедрял нар Simple Smile а смокинята осигурява храна на поне кошер пчели, оси на килограм, калинки, мухи и даже пеперуди  Crazy

червеното цвекло се опнало в редичка, праз лука е подреден в спретнато каре, напомня новобранска рота Simple Smile всички са различни на размер, поопърпани, но изпънали се нагоре.

Simple Smile редичката димитровчета се е подредила покрай оградата и радва очите Simple Smile

# 111
Прибрах почти всичко от градините. Реших, че няма да ми е приятно да прибирам реколта на студено Simple Smile. Оставих няколко малки зелки, а китайското зеле не знам какво да го правя. Някои са се завили, но не са с твърда глава. Може само тях да прибера. Другите, които са като марули не знам дали стават за готвене.

# 112
  • забравих си мисълта...
Alys, аз го правя на манджа. Китайско зеле с ориз и пиле или само зеле с ориз. Много е вкусно.

На тази снимка е с пуешко месо.
А може и на салата. Аз прибавям и кромид лук, и се получава много вкусна салата.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 01:17 от Venetta

# 113
Ето ги моите марулки току що освободени от телената мрежа .
И броколите готови за бране. Wink

Познат ли ви е този плод newsm78

И малко красота- орхидеите ми Heart Eyes

# 114
 lozeva мъжо каза ,че този плод е лиджи,обаче аз сега гледах в нета не ми прилича на лиджи newsm78
А какви марули само,да ви е сладко.
Орхидеите са чудни за окото,много добре ми подействаха със сутрешното кафенце  Simple Smile

Venetta какви са тези вкусни снимки,неустоими Simple Smile

reni7377 този панджар лесно ли се гледа ?

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 07:24 от skela

# 115
Венета, благодаря!   bouquet Сега, като прибрах реколтата, има доста зелении за готвене и се чудя от кое да почна. Има листа от цвеклото, пресен лук и чесън, китайско зеле. Зелето (Кьосе) май ще го слагам за кисело в бидонче. Отдолу някои глави леко са тръгнали да загниват. Малко е рано, но ще го пресека, като стане, с натриев бензоат или калиев сорбат. Някой ползвал ли е калиев сорбат за зелето? Лука и чесъна съм натопила в малко вода, за да не увяхнат зелените листа, но ще ги сготвя, а бялата част в плик и в хладилника. Чесънът се е самонасадил. Останали са явно скилидки в земята, а лукът не можа да направи глави.
Лозева, интересни плодчета и прекрасни орхидеи! И марулките са супер. Те дали ще издържат на студа в този вид? Семената купени ли са и ако да, какъв сорт са?

# 116
st. Dobri, моят хинап върза три, от безброй цветчета. Едното падна зелено, едното узря и имаше вкус на сладка ябълка. Обаче южняците ми се скараха, казаха, че ако се обере и остави да се сбръчка, има друг вкус, а ако се оставят на дървото до декември - хептен друг. Та сега чакам последното плодче да се сбръчка. Защото то узря и падна само от дървото. Май има проблем с опрашването, опрашвала го някаква ситна специална мушица или осичка, както е при смокините. Та налято ще му помогна с доматин, ако ще да се разчуе.
Те го мойто, дето го ядохме с Вълчицата  Mr. Green

# 117
Рени, бататите като са толкова големи дали сляпото куче няма да се затрудни да ги извлича? Любопитно!
                Хич даже не се затруднява-пък и бататите са едри,но не тежат като картофите.Имах две,три гнезда извлечени.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Лозева!-да ти е сладко с броколите!И голяма красота са орхидеите ти!

# 118
Благодаря ви и аз много им се радвам на орхидеите..миналата година едни охлюви ми ги опоскаха #2gunfire
Alys марулките не знам какъв сорт са..купувам си ги на разсад от една и съща баба..много са вкусни и мекички с крехки листа.И не няма  да измръзнат..тук рядко пада под 0º..най много ако не ги изядем до декември да им хвърля агривело. Peace
Скела не е лиджи със сигурност.От рода на мушмула ще да е..тук има една друга разновидност..но има костилка..а мойте е със семки които се ядат.
В нета по изображения като търсих  ми излезнаха подобни  за глог newsm78 но не намерих разрез да се види вътрешноста. Thinking А и мойте са по големи като че ли..Глога е по ситен.

# 119
  • София/Варна
Тази година беше пълен провал за нормалните култури в градината от сорта на домати и пипери, освен зеления боб. Обаче имам все пак някаква реколта, а и цветята бяха супер.

Общи условия

Активация на акаунт