Коледа 2014 - тема 1

• 129 818
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Миналата година правих едни шоколадови линцери мисля на Наталина, но сега не намирам рецепта. Може ли помощ?

# 76
Аз от миналата година съм си запазила тази рецепта
Скрит текст:
Шоколадови линцери
Продукти:
230 г брашно
100 г пудра захар
50 г какао без захар
150 г масло
2 жълтъка (правят се само с жълтъци, не с цели яйца)
1 ч.л. с връх фино настъргани и изсушени портокалови корички
1 есенция ром
течен шоколад или друг пълнеж по избор
пудра захар за поръсване

Брашното, захарта и какаото се пресяват. Добавят се коричките и есенцията. Жълтъците се разбиват и също се добавят, а на финала идва и маслото. Омесва се маслено тесто. Не трябва да е трошливо. Заради какаото става по-трошливо от обичайното линцерово тесто. Ако усетите, че е такова, добавяте малко масло, не жълтък. Готовото тесто се увива в домакинско фолио и така престоява една нощ на студено. Италианката каза, че го държи навън, но там е почти алпийски регион, така че в родни условия - в хладилник. На другия ден се разточва на кора като за линцери, изрязват се и се пекат на 160-170 градуса. Тук е малко неприятно, защото са доста кафеви и трудно се нацелва точното печене. Не трябва да се препичат много, защото тогава започват леко да нагарчат. Аз така прецаках първата тава. Имайте предвид, че като се извадят са много крехки и меки, и е добре да се пренесат от тавата директно с хартията, върху която са печени. Като поизстинат, тогава се махат.
Няколко дни преди празника се слепват. Като вариантите са няколко. Аз съм пробвала с течен шоколад, портокалово сладко и конфитюр от сини сливи - и трите варианта са много вкусни. Но случайно попаднах в Лидл на един крем тофи, тоест карамелен, та мисля едната част да ги слепя и с него за проба. На финала се поръсват съвсем деликатно с пудра захар, не се овалват в пудра захар.

Не знам дали е същата  Peace

# 77
  • Czech Republic
Миналата година правих едни шоколадови линцери мисля на Наталина, но сега не намирам рецепта. Може ли помощ?

Миналата година, аз наистина бях заменила част от брашното в линцерите с какао и станаха като шоколадови, може би затова си спомняш, че са мои. А може и да са тези, които Киара е написала.

# 78
Наталина, спомням си, че са твои и че ги правих с прясно настъргана лимонова кора, та и леко рошави станаха  Laughing и като изрових всичко, включително и моите файлове, реших точно така да заменя брашно с какао  Simple Smile

Киара, благодаря и на теб! Май е същата.

# 79
  • В светлината на слънцето
И аз правих шоколадови линцери, но по италианска рецепта. Станаха страхотни, направо се топяха в устата.  Peace Мисля че споделях рецептата, но дали беше тук или на лични, не помня точно. newsm78 Моите се слепваха с шоколад и с дулсе де лече. Ще изровя рецептата и ще я напиша, но тия дни няма да имам нет, та ще стане чак другата седмица. Ето ги шоколадовите.
Скрит текст:

# 80
Lulumba, давай и ти рецепта и някой да ги добави в списъка моля! Много апетитни изглеждат!

# 81
  • пак на Рив Гош
И аз да се запиша, въпреки, че ми е много рано Simple Smile - започвам да усещам Коледа едва след рождения ден на Камбанката в края на ноември.

За тази година съм решила да не правя "големите" сладкиши (щолен, АКК), че никой не ги яде, а само дребни сладки (меденките на Джули са задължителни  Laughing). Вече съм подготвила няколко рецепти да тестване, може и преди Коледа  Mr. Green

# 82
  • насън...
Да ви следя  Peace

И да не е просто гол запис, да покажа няколко медени елхички от миналата Коледа, украсени с фондан, айсинг, разни захарни декорацийки и няколко елхички с шоколад.
И едни страхотни линцерови сладки с шоколад.

Останалите снимки Тук

Здравейте, и аз да се запиша тази година..старая се да ви чета редовно от няколко години, но не винаги ми се получава... Laughing...това е любимата ми тема и искрено се възхищавам на красотите, които правите... Hug  bouquet  bouquet

Merelanda, страхотни сладки!  Heart Eyes с пудра захар ли си ги поръсила или е нещо друго? мерси!  Hug

# 83
Lulumba, давай и ти рецепта и някой да ги добави в списъка моля! Много апетитни изглеждат!
Рецептата, която Киара е дала явно е твоя, защото пише, че е от италианка Simple Smile Не ми се получи добре тестото(иначе е супер вкусно), вчера пробвах след леко охлаждане, после оставих да престои и ще пробвам отново.

# 84
# 85
Къщичките са страхотни. Ще ви следя за идеи. Вече започнах да се запасявам с продукти.

# 86
Рецептата, която Киара е дала явно е твоя, защото пише, че е от италианка Simple Smile Не ми се получи добре тестото(иначе е супер вкусно), вчера пробвах след леко охлаждане, после оставих да престои и ще пробвам отново.

Точно това е рецептата.  Peace Аз нямах проблем с тестото, но си иска повече обработка - не е като при обикновените линцери. Предполагам, че е заради какаото, но не съм сигурна. И е много важно да се ползва висококачествено масло. Аз ги правих с едно ирландско, което за маслено тесто е супер. Peace

# 87
  • насън...
леле, страхотни красоти са тези къщички...мерси за линка... Hug

# 88

Точно това е рецептата.  Peace Аз нямах проблем с тестото, но си иска повече обработка - не е като при обикновените линцери. Предполагам, че е заради какаото, но не съм сигурна. И е много важно да се ползва висококачествено масло. Аз ги правих с едно ирландско, което за маслено тесто е супер. Peace
Аз съм забравила да пиша, на следващия ден беше ок, но първия ден не искаха да излизат от формите, не можех и да ги преместя, на другия ден направо на хартията ги точих де  Grinning

# 89
mims, аз обикновено пъхам тестата в хладилника и ги забравям понякога не само за една нощ, а и за 2-3 дни. Не нарочно, а защото ги замесвам вечер, след като се прибера от работа, което ще рече късно. Докато оправя децата, да ги намятам по леглата и то става почти полунощ. Та ми остава време само за едно месене и прибирам в хладилника. Ако на другия ден ми остане време, ги довършвам и пека, ако - не, оставям за следващия, по-следващия ден или чак за уикенда. Така тестото става буквално на камък в хладилника - някъде по средата го държа, където е средна температурата. Като го извадя, режа малки парчета, леко затоплям между ръцете и бързо разточвам на кора. Специално какаовото линцерово си иска едно по-сериозно напудряне с брашно при разточването, за да не залепва. Като му схванеш тънкостите, става супер бързо. А е супер вкусно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт