Разбира се, че ще "реве", ако му креснеш "ставай, че си на училище" или "ставай, 6,00 ч. и закъсняваш".
Ела при нас, да се пробваш с първокласничката
Част първа - 06:40
Аз: Хайде миличка, време е за ставане...
Тя: Нямаааа, махай се, ДНЕС НЯМА ДА ХОДЯ НА УЧИЛИЩЕ!
АЗ: Слънце, помниш ли какво ми обеща вчера? Като се гушкахме нали каза, че ще ме изненадаш приятно и се изпусна, че ще станеш с усмивка?
ТЯ: НЯМА ДА ХОДЯ НА УЧИЛИЩЕ! Боли ме гърло/корем/ухо...
Гушкам я, умело избягвайки хаотичните крошета и ритници: - Дай да го видим това гърло/ухо/корем. Май наистина си много зле и ще трябва да отидем в болницата. Няколко инжекции и една система сигурно ще те оправят бързо.
ТЯ: Мина ми! ДНЕС НЯМА ДА ХОДЯ НА УЧИЛИЩЕ!
АЗ: Защо?
ТЯ: Тъпо е, сто часа само седя, тия неща нали вече ги учихме в предучилищната!
Тук следва един неописуем рев на максимални децибели /тя е зодия лъв и доста се старае да издава сходни звуци/.
Втора част: 06:50
АЗ: Хайде в банята, че закуската е готова.
ТЯ: Защо всяка сутрин трябва да се мия! А и това е гадно, няма да го ям!!!
АЗ: Добре, не се мий, не яж - Ходи си мръсна и гладна, щом така си решила. На теб ще ти се смеят, не на мен.
ТЯ: Отново лъвски рев - НИКОЙ НЕ МЕ ОБИЧААААААААААА!
Трета част: 07:20
ТЯ: Закусила, измита, облечена - Дай ми 4 лева и ще ида на училище!
АЗ: И защо са ти 4 лева, като не ви пускат до лавката?
ТЯ: Ако не ми дадеш 4 лева, оставам тук!
АЗ: Мога да ти дам 1 лев, но защо ти е?
ТЯ: Добре де, като ме свърша с училище, ще си купя нещо, като ме взимате ...
АЗ: Май е по добре, да купим нещо заедно, като се прибираме.
Четвърта част: 07:25 - Вече в настроение, тръгва за училище.
Пета част - Прибиране:
АЗ: Как беше в училище?
ТЯ: А, супер беше. Поиграх с децата, имам червени точки и няколко печата на упражнеята /6-ца/. Обещавам, че утре ще стана с усмивка
ПП. Ляга си в 21:30 и спи като пън през цялата нощ.
Все пак има някаква полза от сутрешните изпълнения: - Баткото става и се приготвя навреме, един вид голЕм мъж вече...
.
Ама съм купила и за нея билет за концерта на 3 ноември.
Затова тудей кой иска да се грижи за чавето, аз съм се барикадирала по пижама в леглото и от там не мърдам!
И знае горкото, че му се спи сутрин, но пак чете книги вечер до късно и няма оправия...просто няма оправия...