Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 679
  • 879
  •   1
Отговори
# 180
  • София
"Реве. Не ми пука." Пфффф. И как така не ти пука като реве?!
Разбира се, че ще "реве", ако му креснеш "ставай, че си на училище" или "ставай, 6,00 ч. и закъсняваш".

Ела при нас, да се пробваш с първокласничката  Mr. Green

Част първа - 06:40
Аз: Хайде миличка, време е за ставане...
Тя: Нямаааа, махай се, ДНЕС НЯМА ДА ХОДЯ НА УЧИЛИЩЕ!
АЗ: Слънце, помниш ли какво ми обеща вчера? Като се гушкахме нали каза, че ще ме изненадаш приятно и се изпусна, че ще станеш с усмивка?
ТЯ: НЯМА ДА ХОДЯ НА УЧИЛИЩЕ! Боли ме гърло/корем/ухо...
Гушкам я, умело избягвайки хаотичните крошета и ритници: - Дай да го видим това гърло/ухо/корем. Май наистина  си много зле и ще трябва да отидем в болницата. Няколко инжекции и една система сигурно ще те оправят бързо.
ТЯ: Мина ми! ДНЕС НЯМА ДА ХОДЯ НА УЧИЛИЩЕ!
АЗ: Защо?
ТЯ: Тъпо е, сто часа само седя, тия неща нали вече ги учихме в предучилищната!
Тук следва един неописуем рев на максимални децибели /тя е зодия лъв и доста се старае да издава сходни звуци/.

Втора част: 06:50
АЗ: Хайде в банята, че закуската е готова.
ТЯ: Защо всяка сутрин трябва да се мия! А и това е гадно, няма да го ям!!!
АЗ: Добре, не се мий, не яж - Ходи си мръсна и гладна, щом така си решила. На теб ще ти се смеят, не на мен.
ТЯ: Отново лъвски рев - НИКОЙ НЕ МЕ ОБИЧААААААААААА!

Трета част: 07:20
ТЯ: Закусила, измита, облечена - Дай ми 4 лева и ще ида на училище!
АЗ: И защо са ти 4 лева, като не ви пускат до лавката?
ТЯ: Ако не ми дадеш 4 лева, оставам тук!
АЗ: Мога да ти дам 1 лев, но защо ти е?
ТЯ: Добре де, като ме свърша с училище, ще си купя нещо, като ме взимате ...
АЗ: Май е по добре, да купим нещо заедно, като се прибираме.

Четвърта част: 07:25 - Вече в настроение, тръгва за училище.

Пета част - Прибиране:

АЗ: Как беше в училище?
ТЯ: А, супер беше. Поиграх с децата, имам червени точки и няколко печата на упражнеята /6-ца/. Обещавам, че утре ще стана с усмивка  Laughing

ПП. Ляга си в 21:30 и спи като пън през цялата нощ.
Все пак има някаква полза от сутрешните изпълнения: - Баткото става и се приготвя навреме, един вид голЕм мъж вече...

# 181
Будя дребната за училище с песничка, изпълнявана прочувствено, с много любов в ушенцето. Това обаче може да я травмира доживот, защото моите певчески способности са по-страховити от тези на зайчето от "Ну погоди", когато пееше "О соле мио". Сигурно така е зашеметена от фалшивото ми вряскане, че безропотно става и се понася към банята. Откакто брат и стана на 20 и се изнесе от къщи, си живеем с нея в скучни мир и любов, а преди това у дома беше все едно си попаднал насред "Том и Джери".

# 182
  • София
Найтуиш ли и пееш  Laughing  Hug

# 183
Аз не ходя на работа, но денят ми си е като работен, имам си график и организация за всичко, за да мога да смогна.....и накрая лично време пак не ми остава.
Ставам преди всички, за да мога да приготвя закуската, и да сготвя,/ ако се налага/, и за да мога да си изпия кафето на спокойствие. Понякога и таткото става преди мен, тогава той прави чай, закуска и т.н.+ готвене. Готвим сутрин, не вечер. Децата събуждам с филмче, и няма рев и проблеми. Баткото е нулев клас, за това и го водя по-късно на училище, не е проблем, нека поспи повечко. Гледам до към 8.з0 да съм натоварила стоката/ децата и карам баткото на училище, на връщане, пазарувам. Прибирам се пускам сушилня, преди това съм извадила дрехите от пералнята, или гладя, слагам храна за малката и я водя на някоя площадка....понякога се налага да ходим по задачи с нея, и режима е малко по-различен. Прибираме се, слагам я да спи, аз гладя или довършвам нещо друго. Става към 15. 30-45 будя я, обличам я, и я товаря в колата, за да вземем баткото. На връщане хапват кекс в колата. Прибираме се, преобличат се, вадим инвентара/ колело, скейт, кукли/ и зад блока. Опитвам се да гледам и двамата, докато се прибере баща им, тогава си  разделя ме контрола. Към 20.00 се прибираме в къщи. Къпане на едното, после другото, после е таткото, накрая аз. Вечеря. Приспиване, понякога аз, понякога таткото ги приспива, понякога искат и двамата и не ни оставят, докато и двамата не легнем с тях.....понякога заспивам с тях, и чашата ми с вино така си остава недопита, само налята Sunglasses.
Сега таткото го няма 2  седмици командировка, и съм сама с децата. Приспивах ги, заспах с тях, чашата ми с вино остана, събуждам се през нощта, за да отида до тоалетна, не съм стигнала до помещението и баткото идва след мен, за да ме търси, след него търчи и малката....

# 184
Найтуиш ли и пееш  Laughing  Hug

АУ, ако се пробвам да докарам трелите на Таря, детето ще бъде прието на 4-ти километър с предимство. Joy Ама съм купила и за нея билет за концерта на 3 ноември. newsm44 Затова тудей кой иска да се грижи за чавето, аз съм се барикадирала по пижама в леглото и от там не мърдам!

# 185
Като ви чета как си будите децата и ме хваща ужас... Shocked
Аз просто светвам лампата и пускам радиото (тихо) . Не може да не стане.
Става. Ако има ох и ах веднага контрирам с "не може да не се ходи на училище. Ако ти се спи да не беше чела на лампа до не знам си колко часа..." .
това е.
Моите нерви не са безкрайни. Ама-ха.
Циркове всяка сутрин. Абсурд.

много ми е жал да ги будя. Нечовешко е да стават за градина и училище. Градината си я спестихме като цяло, но като ходеха, беше голяма мъка буденето. То душичката му спи, а аз го карам да става! Голям праз! Не беше жизненоважно да са на градина. Обаче с училището няма мърдане.
И аз спестих градината. Не понасям тази съвременна казарма за деца. Но с училището няма как. Неизбежно е. Ще става и това е. Колкото по-рано го приеме, толкова по-добре.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 15:15 от Герри

# 186
  • София
Ейй, майка ми така ме будеше в гимназията. Страшно ме дразнеше. При напускане на семейното гнездо си бях обещала, че ако някой някога пак така ми отметне завивките и извика Айде ставай, ще го тресна м/у очите. Случи се веднъж  Twisted Evil

# 187
Ейй, майка ми така ме будеше в гимназията. Страшно ме дразнеше. При напускане на семейното гнездо си бях обещала, че ако някой някога пак така ми отметне завивките и извика Айде ставай, ще го тресна м/у очите. Случи се веднъж  Twisted Evil
Ами явно и ти си чела Мери Попинз до 3 часа и се е налагало.
Иначе не става. Не мога да се правя на палячо. Не можах да я науча да не чете в леглото и да си ляга в 9. Вече е на 9 години  и още се опитвам да го изкоренявам този навик-но всуе-ще изкорениш гени друг път... ooooh! И знае горкото, че му се спи сутрин, но пак чете книги вечер до късно и няма оправия...просто няма оправия...
Тя е нощна птица и бухал по темперамент-също като мен. Но и СЕ НАЛАГА да става.
А аз глезотии не приемам. Ще става. Ако не стане сама от будилника-дърпам завивките след 15 минути.  
И после всичко на бегом-даже не ще да закуси. То няма нощна птица дето да може да яде в 7 часа сутрин...
Единственото успокоение е че ставането е само първия срок. Втория ще се родим!

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 15:28 от Герри

# 188

Щоо? Какъв пък ужас те хваща? Мене от твоето събуждане ме хваща ужас, това с лампата е супер гадно, много е болезнено за рецепторите на очите да се настройват към такава смяна- от тъмно към силна светлина. А радиото пък за какво ти е?
И аз много го мразех това като дете.
Поне светкай  някоя нощна лампичка... Rolling Eyes

# 189
Аз будя по поне половин час. Целувам, говоря тихо, ликичко разтърсвам; целувам отново, говоря по-високо, разтърсвам; целувам, говоря високо, треса; треса се, крещя, треса.

# 190
  • n/a
Нима все още има някой да смята, че
има "най-добър" начин за будене? И
това е радостно - действително има  Mr. Green
Най-добрият начин е този, който най-
добре отговаря на целостта (и темпе-
рамента) на будещия и на будения.

# 191
Е , Каси, тресеш се, крещиш... Laughing
Не, сериозно, ако бързах за работа и мен щеше да ми е ама много нервно . Разбирам  и не се втелясвам ,че правите това с крещене пр.
То не е само да го събудиш, но и ако гониш график просто здрави нерви трябва.
Аз събуждам спокойно, но аз  не бързам за никъде. Даже я питам - искаш ли да ходиш днес или предпочиташ да си лежиш да си останем в къщи?
Ако каже, че иска да ходи, а тя винаги иска щото и е интересно с децата там - ходим, но ако прекалено и се спи или нещо каже,че не се чувства добре, няма никакъв проблем -  не ходим, а си оставаме в къщи.
Но вече като тръгнем първи клас , няма да е така, ще си ходим както си трябва. Сега мога да и спестя тези ранни ставания, но като стане на 7 вече, ще става по-раничко. И аз с нея, де.

# 192

Щоо? Какъв пък ужас те хваща? Мене от твоето събуждане ме хваща ужас, това с лампата е супер гадно, много е болезнено за рецепторите на очите да се настройват към такава смяна- от тъмно към силна светлина.
Лампата ни не е силна. И да тръгна да увещавам някого да става, когато има 15 минути да излезе просто не е познал. А и глезотии, както казах, не приемам.
 На който му е трудно да става сутрин да си ляга рано. Това е.

При положение, че съм обяснила 18 900 пъти колко е вредно четенето на лампа до късно не само ще светвам сутрин като стане време за ставане, но и тръба ще си взема. Просто все още ми е жал за комшиите. Но ако и комшиите ме ядосат ще тръбя с тръбата и това е.

Даже я питам - искаш ли да ходиш днес или предпочиташ да си лежиш да си останем в къщи?

Училището като стане задължение не винаги е интересно. А има и предмети, които децата не обичат. Но се налага да научат и думичката трябва. Тази думичка, уви, ще ги съпътства през почти целият им живот. Даже и да са се родили в кралския двор.

# 193
  • София
А защо просто не оставиш детето веднъж да се успи? Нищо фатално няма да се случи, нали не гони самолет!

# 194
А защо просто не оставиш детето веднъж да се успи? Нищо фатално няма да се случи, нали не гони самолет!
Миналата година имахме 28 закъснения и последно предупреждение от госпожата.
Вече ми омръзна да обяснявам как колата не можела да запали или имало задръстване.

Нощна птица е. Ако за сватбата  и се наложи да стане в 7 часа и за нея ще закъснее.
Ще си търсим търпелив зет.
А ако гони самолет, то по-добре е да не си ляга, щото гаранция сме го изтървали...

Общи условия

Активация на акаунт