Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 739
  • 879
  •   1
Отговори
# 375
  • Куциндрел
В началото четох темата с интерес. Много ми харесаха разказите на Куркума. Peace

Като знам как ми тръгна днес и като чета последните страници.... май всички имаме нужда от розови хапчета. Явно има нещо във въздуха. Да не би скоро да е пълнолуние?

Днес моето само изчака да останем сами и като се тръшна... половин час не мога да го оправя за градина. Не ги е правил тези номера отдавна. Така че реват си, особено като решат, реват и не спират. Явно и на тях им трябват розови хапчета, направо по опаковка - две за цялото семейство. Tired

# 376

Ето тук може да се прочете за състоянието на настоящия закон в България.  

Хубава вечер!   bouquet

Наистина ли си чела статията от линка? Защото в нея: 1) Никъде не се споменава, че домашното обучение в България е законно и 2)Пише следното:"все още не съществува уредба, която да регламентира точните измерения на домашното образование".
Добре е чукча да не е само писател, но поне от време на време и читател. Чл. 9 и чл. 16 от Закона за народната просвета ще те ориентират в материята.

Очевидно, нито ти, нито майка ти - директорка на училище и възпитателка на деца - имате идея как работят законите.  Но постът ти някак си не ме предпазполага към откровения, затова можеш да си потърсиш отговорите сама.  Hug

Отворих темата, прочетох първата страница, усмихнах се.   Grinning После прочетох последната - е там вече се разплаках...  Cry  Сетих се за нещо, което би могло да бъде полезно като инфо - домашното обучение -  и не съм и сънувала подобна злостна реакция за съвсем добронамерено поднесена информация.   newsm78

Иначе, за ежедневието - такова е, каквото си го организираме.  Всеки елемент от ежедневието може да се премисли, да се намери по-добро решение, да се организира по-добре.  Спомням си на една почивка наблюдавах с крайчеца на окото семейство германци с четири деца - е майката си почиваше най-много от всички.  Grinning

За трудното ставане - и ние вкъщи го имаме този проблем.  Намерихме му решение, но няма да споделям, че сигурно ще има много неразбрали/несъгласни, пък днес нямам толкова време.  Laughing

Хубава седмица на всички!   bouquet

# 377
# 378
Явно и на тях им трябват розови хапчета, направо по опаковка - две за цялото семейство. Tired
Направо да ги разтваряме във виното вечер и да почваме.
След това и плуването и уроците по пиано и трите чужди езика плюс уроците по математика и танци ще тръгнат като по вода...а бабите има да гледат и да се чуудят!

Препоръчвам дърводелска барака, килер за метли или детска стая с райбер. Когато на някой необяснимо и безпричинно му се дореве, когато го обземе мировата неутешима скръб-отива  там да си изпробва лимита на високите тонове...
Искам да кажа-че ревът когато липсва публика не е така напоителен и има тенденцията да намалява...

А за родителското тяло-и една счупена ваза в стената върши чудеса. Може да ви спаси от злоупотребата с розови хапчета.

ПП: Имам приятел фармацевт, според който тези хапчета (мисля че се сещам даже и името им) се харчели повече от аналгина...

# 379
  • Куциндрел
Явно и на тях им трябват розови хапчета, направо по опаковка - две за цялото семейство. Tired
Направо да ги разтваряме във виното вечер и да почваме.
След това и плуването и уроците по пиано и трите чужди езика плюс уроците по математика и танци ще тръгнат като по вода...а бабите има да гледат и да се чуудят!
Още са далече изброените дейности. За сега вино с розови хапчета, после бъчонка с аптека. Crazy
Сутринта ми беше трудно да не го отразя, защото имаме ограничено време за приготвяне. Оправихме се де, живи сме и здрави, хапчета не пихме. Mr. Green
Ти що така присърце вземаш чуждия детски рев?

# 380
Justem, празните приказки не са аргументи. Фактите са такива. Когато приведеш факти, доказващи тезата ти, тя може да се дискутира. Засега, единственото което предлагаш са твои мнения, които не са подкрепени от факти, но за сметка на това, подвеждат и дори заблуждават незапознатите с материята. Относно работенето на законите, именно наличието на домашни ученици в България е показател как тук законите не работят. Тези ученици са незаконни и родителите им подлежат на глоба, но всъщност много малко от тях са глобени или понесли друга наказателна отговорност. Със сигурност обаче, тези ученици не се допускат до държавни зрелостни изпити и няма да получат диплома за средно образование.

# 381

Защото виждам как се мъчите. Едни ги избива на литература, други на ирония, трети на вино, четвърти на хапчета.

А аз съм добра душа и предлагам решение-тапи, памуче с олио, килер за метли....все изпитани средства.

Ама като ви харесва да ви реват-нека ви реват.
Що се оплаквате тогава?

# 382
  • Куциндрел

Що се оплаквате тогава?

Кой се оплаква?
Нали си пишем.... пък и гледаме да сме по темата.
Правилно ми беше убеждението, че днес всички имат нужда от апчита.

# 383
  • София
Ми, тогава що се намествате на радарО като не искате, еспешъли ти, Дир! Емотиконът е pray, not hope/

# 384

Ми понеделник е. Как да не е спешна нуждата? Но защо таз' голяма нужда е напнала и някои неработещи домакини? newsm78

# 385
  • Куциндрел
Гери, правилно си разчела, че аз не се оплаквам, само го споменах като факт.
Хапчетата и т.н. беше с лека ирония.

Темата вече е за всичко, включително и домашно обучение.
Предлагам да обсъдим и нашите дом. любимци, че от тях вече мога да се оплаквам. Crazy

А темата можеше да е забавна.....

# 386
  • София - Рим и обратно

Може да ни е комшийка Mr. Green.

На мен ми е много мъчно като реват чужди деца. Имам чувството, че родителите им ги изтезават. Но като пищят мои, никак не ми е жал, някакси....не знам защо Close. По-точно защото знам, че се дере без причина.

# 387
  • София

Ми понеделник е. Как да не е спешна нуждата? Но защо таз' голяма нужда е напнала и някои неработещи домакини? newsm78

ахам, при това мнооооого голяма нужда!  hahaha

На мен и за чуждите, и за моите, все ми е жал като ги слушам. Не мога да понеса ревящи деца. Не ме дразнят, а се чувствам зле, че в един момент нищо не мога повече да направя, за да се успокоят. И зная, че на моменти е по-добре да бъдат оставени да реват, но пак ми е гадно. Много съм жалостива. Когато се скарам, и после ме гризе съвестта, нищо че зная, че съм била права.

# 388
  • Куциндрел

Може да ни е комшийка Mr. Green.
Добре, че не е наша, до преди половин година някъде, на всяко къпане с косата вкъщи наставаше рев до небесата, ама така се дереше, все едно аз го дера на живо. Ни килер, ни памук, ни метли. Трябваше да мине този период, та сега вече не пищи като цял отбор пискуни.
Всъщност, с деца е много забавно.

# 389
Нали Ви казах Simple Smile Уважаемите перфектни семейства, съпруги, съпрузи...моля да подминете Wink

Да. Реве. Ревлива е. Има такива деца. Моето дете - едното- наистина реве много.   За това е ходила първа група 7 дена, втора група 15 дена, а днес трета група 1 час и 30 минути Wink НО не не можем да сме перфектни като други Wink

А за плуването, танците и пианото, детето ме врънка, врънка, и бабата си, и тя ме врънка в жест на солидарност към детето Wink
Перфектни не сме.
Имам един добронамерен съвет. Ако прекалено много и дълго се реве -има едни тапички за уши-дето притъпяват по-високите тонове. Ако нямате в наличност става и с памуче-леко намазано с олио.
Децата като разберат, че рева не се отразява на нервите на родителското тяло, то сами ще спрат да го практикуват или докато намерят друг начин за дразнене ще мине известно време, в което виното ще ви служи за удоволствие, а не за притъпяване на изострени от реване сетива...

Не знам дали прозвуча като оплакване, по скоро съм последовател на забавното ежедневие на авторката, което много ме ухили, но децата са ми ангелчета докато не реват Simple Smile С други думи се шегувам, надявам се, че и ти се "шегуваш", явно не е добронамерено Simple Smile  След като не съм ти на достойното ниво на хумор,  намери някаква схема да пропускаш моите постове....нещо подобно Wink Да не ти давам съвети, че хората, които много съветват след 15 поста, стават малко скучни Wink Не търся разбиране, не търся съвет Simple Smile Също така, ако искаш приеми, че съм алкохолик Simple Smile Joy Не по-добре че съм станала, а заедно с твърдия алкохол приемам и лилави хапчета  Mr. Green Предполагам, че са по-силни от розовите  Whistling Crossing Arms

След като си мислиш, че човек не трябва да влага в децата си- да, права си! Никакви пари няма да давам за уроци и курсове, а направо за алкохол Simple Smile

За дребния дзвер, Да, определено ще го оставя да реве до откат, все пак ще съм на хапчета Wink лилави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт