Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 596
  • 879
  •   1
Отговори
# 645
Ех, спомени, спомени...
Ако сега си оставим децата да тичат безпризорни по строежи, мазета и паркове, задължително ще ни оплюят като безхаберни родители и ще ни погнат социалните.
  Joy

# 646
Ех, спомени, спомени...
Ако сега си оставим децата да тичат безпризорни по строежи, мазета и паркове, задължително ще ни оплюят като безхаберни родители и ще ни погнат социалните.
  Joy
Мда. Сега сме маниаци на контрола. После ще се чудим как и защо сме произвели възрастни, подивели като кучета отвързани от въжето.... ooooh!

# 647
Не бяхме съвсем безпризорни. Повечето от нас си имаха баби вкъщи, а които нямаха, все се намираше кой да ги наколади на родителите вечерта.
Съседите също възпитаваха охотно чуждите деца, даже и непознатите минувачи по улицата. Всеки се чувстваше отговорен за децата наоколо и не се свенеше да направи забележка или да издърпа ухо, ако трябва.
Ама и майките не съскаха като пепелянки и не вдигаха скандали на докладващите за провиненията на техните наследници, ами канализираха гнева си по по-конструктивен и коригиращ поведението им начин.  Laughing

# 648
Войната на таралежите.

# 649

Ама и майките не съскаха като пепелянки и не вдигаха скандали на докладващите за провиненията на техните наследници, ами канализираха гнева си по по-конструктивен и коригиращ поведението им начин.  Laughing
Да. Laughing
Коригираха поведението по най-непедагогичния начин. Ако сега беше тогава ще има да се нищи какви "насилници" са родителите, какви са "чудовища" и как "социалните" веднага трябва да отнемат горкото дете...

# 650
  • София - Рим и обратно
Да Laughing. Цецко и първата целувка Laughing.
И моята първа детска любов се казваше Цецко.
Но до такива сериозни уговорки не сме стигали, може би защото....вече се е бил уговорил Laughing?. Да не е бил същия Цецко? А?

Може. Поне ми е бил "верен" Mr. Green.

# 651
На много игри съм играла, обаче пакости не съм правила, чужда собственост не съм чупила. Чак са ми странни някои от разказите.

# 652
  • София - Рим и обратно
Е, никой не прочетох да трошил нарочно. Да политне топката към чуждия прозорец е повече от естествен процес Grinning.

# 653
  • Куциндрел
Ох, ние сме ходили на паметника на Българо-Съветската дружба във Варна, за да играем на криеница. Crazy С какъв акъл, не знам. Добре, че вече входовете му са затворени.
По каква шахта влизахме в укритието....

# 654
  • София
На много игри съм играла, обаче пакости не съм правила, чужда собственост не съм чупила. Чак са ми странни някои от разказите.
е, сега вече си спомних началото на лятото, обикаляхме по дворовете да берем джанки и череши, бабичките ни гонеха с бастуните и ни замеряха с каквото им дойде под ръка, накрая се събирахме и разпределяхме придобивките, не че някой ги ядеше тези джанки, де... сега квартала, в който съм израсла вече няма дворове, а колите са паркирани една върху друга...

# 655
  • Куциндрел
Сега, даже и да има дървета, никой не ги обира. Преди плодче не оставаше да узрее.
И нас ни гониха, но пък ние си ги хапвахме.
Помня как събирах черници в джба си. Как на майка ми не й стана лошо като ми видя панталоните....

# 656
Играехме и на ръбчета, и на виенска, и на фуниики (голямо гонене на чайките с финиики по време на заря беше).... Имах и лагерна количка ( сега я ползва племеника ми).
Имах и патлангая ( срязан фулмастери за бутало изпилен молив). Слагаш витре барабонката и натискаш буталото - болеше ужасно
И цялата махла знаеше къде стои ключа за в къщи.
Ластик имах, но си играех сама в двора ( опънат между казана и асмата), че само момчета бяха в махалата.
Имахме и голяма кайсия, обешавам на майка да я пазя, и осигурявам достъп на цялата махла да нея  Laughing
Помня бяха ни пратили на село, за да ограничат достъпа ни до опасни неща, а ние открихмя язовира и едни подземия с кладенци на жп-гарата. Помня началник гара чакаше дядо да се върне от работа и му докладваше.....знаех всяка слива и финап в радиус от мин 5 км.

Гледам племеника ми сега, живеят до площадка, много често е сам навън, естественно родителите му го наглеждат от горе

# 657
Финап какво е?

# 658
  • тук-там
Най-интересно ни беше да съберем тайфа за "ориентиране". Два отбора - единия крие нещо - стрелки до там, пък нещото е някакбо билетче, скрито под гумата на капачка....Пък там пише къде е другото.... Laughing
Цееелия град и гора обикаляхме.

# 659
  • някъде ... тук ...
явно и аз съм от дъртите.
много мило ми стана докато четох последните страници.

Wild_rabbit, ни казвахме на играта "стрелки".

Сетих се за катерушката, която използвахме за кораб в "Седморката на Блейк". И за къщите по дърветата. Измъкваха се от мазетата и кой откъдето намери кашони, дъски, летви и се строи къща на някое дърво. Все ни се караха големите, че ще паднем с все къща долу, ама... кой да слуша Crazy

Общи условия

Активация на акаунт