Робувате ли на oпределена марка?

• 23 769
  • 458
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна

Понеже ми се върти, че има и застраховки без дентални или които покриват по-малко дентални, може и такава да му е била... не знам, както писах не съм се впускала в разпити по въпроса, каза, че му е по- евтино тук да се прибере и да си ги направи отколкото там, направило ми е впечатление.

Има застраховки всякакви, както и цени всякакви Wink Има и такива само за дентални услуги, които не са обвързани с останалите. Отделно застраховките имат хиляда варианта и при избор са описани болестите, лечение и болнично лечение, което включва всеки един пакет Simple Smile

# 391
  • София
Дам, вероятно, предвид позицията, която заема, без да знам точната сума съм сигурна, че е бил с много добра заплата там, но каква застраховка си е направил не мога да кажа точно,  общо взето имаха едни които си ги предпочитаха във фирмата, но сега спомени какво и колко и до колко точно включваха ни помня, но като цяло добре звучаха.

Както и да е де, това пък хептен общо няма с робуването на марки.

В крайна сметка, който както му е по-удобно, изгодно и приятно да се лекува, пазарува и т.н.

# 392
Има застраховки всякакви, както и цени всякакви Wink Има и такива само за дентални услуги, които не са обвързани с останалите.
Денталните са само дентални.
Не знам какво разбирате под прилична заплата ( явно за бг стандарт), но хората с прилична заплата не си ходят до Бг да си правят зъбите.
А и отпуската тук е да кажем 2 седмици, масово са с една. Така, че идването за няколко седмици е показател не за висока позиция, а за др неща.

# 393
  • София
За да дойде да си прави зъбите значи нито взема заплата като хората, нито има застраховка. А зъболечението в САШ, е на светлинни години от това в България...като приемуществото е за САЩ.
Еййй, като се почне с обобщенията. Нито в САЩ всеки има някаква или добра здравна осигуровка, нито в България всички ходим на зъболекар като ни заболят проядените зъби.

Аз лично съм много впечатлена по колко струва на година добра здравна застараховка зад Океана. Познатото семейство, което е споделяло с мен живее доста охолно на Западното крайбрежие от ранните години след промените и има деца, по късно родени от моите.
Виждам и чувам от моя зъболекар и от познатите си, които живеят в чужбина, че почти всички обикалят през юли и август и лекари и зъболекари. А не става дума за гастарбайтери, а за семейни хора с двама работещи професионалисти по над 40 години.

Лично аз приемам за предимство факта, че за 50-100 лева мога веднага, същия ден да посетя отличен лекар-специалист при нужда. Голяма част от лекарите, които са успели да понасмогнат пътуват и са в крак с новостите. Това не променя факта, че Бя няма и няма да има медицинската наука на САЩ, но в ежедневието ни не това е най-важното.

# 394
Нито в САЩ всеки има някаква или добра здравна осигуровка,
Това имах предвид де.
Добра позиция в 80% от случаите озн и добра застраховка.
Аз лично съм много впечатлена по колко струва на година добра здравна застараховка зад Океана. Познатото семейство, което е споделяло с мен живее доста охолно на Западното крайбрежие от ранните години след промените и има деца, по късно родени от моите.
Виждам и чувам от моя зъболекар и от познатите си, които живеят в чужбина, че почти всички обикалят през юли и август и лекари и зъболекари. А не става дума за гастарбайтери, а за семейни хора с двама работещи професионалисти по над 40 години.
Аз съм с добра застраховка, нямам таван или списък на заболявания - плащам $188.77/ месец за цялото семейство, като тук е вкл и вижън и лекарства)
дентал ми е $10.62/месец ( покрива отново цялото семейство), тук има таван, но ако са се правили нещата регулярно дори и остават пари неизползвани.Имаме за същата сума и втора застраховка от съпруга ми.

# 395
  • София
Titina  - някаква много ниска цена съобщаваш за застраховка... Wink Аз помня, че като проучвахме дали да ходим, семейната щеше да ни е 1000 на месец и общо взето не бих казала, че ми изглеждаше пак с чудесни условия, но тогава това беше стандартната за фирмата, която предлагаше работата.

# 396
Какво общо има ходенето на зъболекар и цената с робуването на марки?

# 397
# 398
  • София
нищо, по някое време се спомена ходенето на лекар от емигранти в бг, писах че познавам и аз човек, който се прибира в бг за зъбар, просто така между другото, не очаквах изобщо някой да захапе да го обсъжда. Но естествено тук експертите веднага направиха заключения, че явно няма застраховка и явно е бедняк....
Ами не е - някои хора просто си гледат сметката.
Толкова по въпроса.

Кое къде е по-евтино, кое къде е по-качествено - в крайна сметка всеки си преценява, кое как и защо го устройва, на какво да робува, кое от къде да си пазарува  дали маркова, дали  не марково, дали качествено, дали не.... важното е накрая да е доволен от резултатите и придобивките си, дали прах, парцалка, зъби или каквото и да било друго Simple Smile

# 399
  • София
Аз съм с добра застраховка, нямам таван или списък на заболявания - плащам $188.77/ месец за цялото семейство, като тук е вкл и вижън и лекарства)
дентал ми е $10.62/месец ( покрива отново цялото семейство), тук има таван, но ако са се правили нещата регулярно дори и остават пари неизползвани.Имаме за същата сума и втора застраховка от съпруга ми.
Така или иначе отдавна средната цена за здр. застраховки надхвърли $20 000 на година за семейство. Което ще рече, че отлична застраховка е няколко пъти по толкова. Отделен е въпросът в какво съотношение я плащат работодател и служител. Аритметично няма как срещу 300 лева на месец на семейство системата да работи, а както сама казваш, тя работи.

# 400
Titina  - някаква много ниска цена съобщаваш за застраховка... Wink Аз помня, че като проучвахме дали да ходим, семейната щеше да ни е 1000 на месец и общо взето не бих казала, че ми изглеждаше пак с чудесни условия, но тогава това беше стандартната за фирмата, която предлагаше работата.
Данните са абсолютно точни ( аз щях да ги закръглям по спомени), преписвах си го от пей слип-а.

# 401
  • София
А знаеш ли колко още доплаща роботодателят ти или работодателите ви?

# 402
Zа дентал $43.38, за медикал - $754.62

# 403
Така или иначе отдавна средната цена за здр. застраховки надхвърли $20 000 на година за семейство. Което ще рече, че отлична застраховка е няколко пъти по толкова. Отделен е въпросът в какво съотношение я плащат работодател и служител. Аритметично няма как срещу 300 лева на месец на семейство системата да работи, а както сама казваш, тя работи.

Bib.bib, конкретизирай за коя част от "зад океана" става въпрос, че при нас здравеопазването е "безплатно", а ако имаш и частна застраховка, лекарства и зъболекарските услуги също. Обаче данъците ни са доста по-високи.

Аз искам да кажа, независимо от коя страна на океана сме и колко плащаме/не плащаме допълнително за здравеопазване, най-важното е да сме здрави.

PS. Какво общо има всичко това с марките?  LaughingАз пия лекарства само от Merck и GSK.  Mr. Green

# 404
  • В мечтите
Хубаво,че още никой не е споменал за любимата си марка тоалетна хартия и да после да се впусне в подробности и убеждения,защо му е!!?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт