Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 232 411
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 75
И аз четох че твърдата храна се дала след кърмене Simple Smile Литъл ще пиша задължително стига да се организираме с баба му за гледането на малката Simple Smile

# 76
Имам следния въпрос-кога децата реално минават на хранене без кърмене. Въпроса ми е провокиран от това, че ще ми се наложи след изтичането на година майчинство да се върна на работа.
Благодаря  bouquet

# 77
Новите тенденции и проучвания сочат,че до края на първата година храненията трябва да са основно млечни,по спомени цитирам 85% от поетата храна трябва да е мляко.След първата година децата вече имат 3-4 твърди хранения като към тях трябва да се прибавят и млечни продукти(не е задължително да е мляко)

Цитат
След 12-ти месец: избягвайте много сол и подправки, не предлагайте прекалено подсладени напитки и яденета. Добре е да има прием от 500мл мляко, млечни продукти.

# 78
И аз четох че твърдата храна се дала след кърмене Simple Smile Литъл ще пиша задължително стига да се организираме с баба му за гледането на малката Simple Smile
По принцип твърдата храна се дава след кърмене, но ако и твоето дете е като моето да се инати  и да не иска да яде до следващото кърмене ще ти бъде трудно. Аз лично  първите дни като тръгнах да захранвам пробвах да го храня час след кърмене, ама нещо не се получаваше. Везничке може да си купиш книгата Хранене на бебето на  проф. д-р Лиляна Трифонова. На мен ми е много полезна за захранването. Вътре има всичко обяснено и има примерни схеми на захранване.

# 79
Аз си взех книгата на Анабел Кармен за хранене на бебетата аи малките деца и съм доволна от нея. Засега ми е полезна и тя е със рецепти вътре и ми допада много Simple SmileЩе потърся и тази която си написала щом има примерни схеми

# 80
Искам да попитам има те ли вече заместено хранене и колко лъжички изяждат децата Ви? А също така и как се движите с наддаването? Мисля си че моят син е много слаб,все ми се струва че не е мръднал килограмите откакто съм започнала да захранвам.

# 81
Това дали наддава детето лекаря на консултация ще ти каже.
До годинка твърдата храна е за опитване. Млякото е основно.

# 82
Здравейте, записвам се  и аз Simple Smile
Бебчо е вече на 6 м.  и го захранвам с домашно приготвено картофено пюре. Харесва му  доста.Преди това беше само на кърма.
Можете ли  да ми предложите книги ,в които се подкрепя до годинка даването на  твърдата храна  да е само за опитване,а млякото - основно? Би  било добре да  има примерни схреми и рецепти. Всеки педиатър различно съветва и почвам да се обърквам  newsm78

# 83
На Анабел Кармен- Кака да храним бебетата и малките деца

# 84
да се включвам и аз
ние преди два дни започнахме да се захранваме първият ден дадох 2-3 лъжички ,вчера 5-6 ,а днес е сам ги броила но може би 10 -тина давах й тези дни пащърнак  препоръчват го от 3 м мислех да продължим след един ден почивка с пащърнак и морков но ме предупредиха че бебоците не са фен на тази комбинация и май ще взимам тиква и тиквичка за следващата седмица
мислех да захранвам с безмлечна оризова но запича а ние сме само на АМ от 1 месец и предпочетох пюретата а сокчета не съм и давала според мен трябва да са на по късен етап (племенниците ми са захранени с сок едната е на 4 г. другата на 1 г 1 м като видят сок изпиват на екс и друго не признават докато не свърши  ) сока от суров зеленчук мисля че би раздразнил повече едно малко коремче което не е опитвало нищо освен мляко а готовите не познавам никои който да ги е пробвал за да ме посъветва

# 85
Вяра да ти кажа моя опит със соковете определено не протече много добре. Моят син се беше запекал и доктора ми каза да му давам сок от круши и сливи от 30-90 мл в рамките на 3 дни.Е давах сок от круша по 30 мл на ден и вечер сина ми неможеше да спи от киселини.Затова на твое място не бих давала. Аз моментално го спрях и след известно време нещата се успокоиха.Затова до годинката не смятам да повтарям.Това е моя опит. За едни деца е добре, за други не.

# 86
Включвам се и аз. Все още не мисля да захранвам,но ви чета с интерес и събирам информация. Ето на какво попаднах,стори ми се полезно и по темата и го споделям с вас http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/  Peace

# 87
Вяра да ти кажа моя опит със соковете определено не протече много добре. Моят син се беше запекал и доктора ми каза да му давам сок от круши и сливи от 30-90 мл в рамките на 3 дни.Е давах сок от круша по 30 мл на ден и вечер сина ми неможеше да спи от киселини.Затова на твое място не бих давала. Аз моментално го спрях и след известно време нещата се успокоиха.Затова до годинката не смятам да повтарям.Това е моя опит. За едни деца е добре, за други не.
Благодаря   bouquet
Това е причината и да не смея да давам сокове не за първи път чувам подобна ситуация
Днес взехме тиква много я хареса след това ще продължим с тиква и морков комбинация и мисля до края на месеца да невъвеждаме други вкусове само тези трите (пъщарнак , тиква и морков )най много и картоф в комбинация с тиква и чист  newsm78

# 88
  Момичета, мисля, че това видео ще е полезно и реших да го пусна тук. Интересно в да видим как да приготвяме храната си в къщи.

http://bcove.me/7iukhomm

# 89
  Момичета, мисля, че това видео ще е полезно и реших да го пусна тук. Интересно в да видим как да приготвяме храната си в къщи.

http://bcove.me/7iukhomm
Винаги съм приготвяла зеленчуците на пара, месото под налягане за детето. Авокадо и банан давах сурови. Плодовете давах предимно сурови. Ябълката я давам и печена.
Не е необходимо да се пюрира храната на детето. Може да му се дава в ръчичка или на малки парчета директно в устата. Децата и възрастните дъвчат с венци, не със зъби. Добре приготвената храна може да се пюрира в устата и с венец.

Общи условия

Активация на акаунт