Проблеми с изплащането на болнични листове от НОИ-5

• 126 909
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Съжалявам явно не съм обяснила добре. Болничният ми е от 20.05. до 24.06. и не е първият болничен, обхващаш два месеца и винаги ми е изплащано по два пъти в месеца и вече имам входиран нов болничен, но все едно, когато - тогава - държавицата ни е такава.

когато не ти е първия болничен до 5 работни дена трябва да се изплати т.е. от 20.5 до 1 юни трябва да ти се изплати 5 работни дена след подаването на болничния .ако е подаден същия месец май на 9 юни трябва да се изплати все пак само във вторник и четвъртък плащат,от 1 юни до 24 юни трябва да ти се изплати на 30 юни

# 721
Здравейте!
Сестра ми претърпя операция и е в болничен от 16.07.2016 до 19.08.2016.
Документите са подадени в срок на 10.08.2016.Днес получи сумата от 73лв изплатени за4 дни.
Въпросът ми е защо толкова малко само за 4 дни при положение, че за месец юли се събират 10 работни дни за които трябва да й платят. Знам, че плащат за миналия месец, тези за август ще й ги изплатят септември, но защо само 4 дни newsm78.Някой имал ли е същия проблем?. В понеделник ще ходим да питаме, но ще ви бъда благодарна, ако някой ми обясни системата на изплащане. Възможно ли е  да  е станала грешка? Това ли е всичко, което ще вземе? Тя е осигурявана на 545лв. На това работно място е от 14 месеца, преди  работеше  на друго място горе долу със същото осигуряване. Миналата седмица ходих лично да питам, но нищо не ми казаха, само казаха да следим онлайн паричния превод.

НОИ изплащат толкова дни, колкото работодателят е подал като справка. Затова ако имате ПИК код, влезте в графата на изплатени болнични и кликнете върху болничния, ще се отвори пълна информация за подадената от работодателя такава и вижте дали той не е сбъркал нещо.
В тази графа пише: Режим 4 дни болничен  и 30 дни домашен -амбулаторен.
Отдолу в следваща графа пише следното
***Работни дни или работни часове през периода на нерабоспособността, които лицето е следвало да отработи:       
за месец 7, 2016 година от 16 до 31 - 7 раб. дни; дневно раб. време по правоотношението в часове - 8
за месец 8, 2016 година от 1 до 18 - 14 раб. дни; дневно раб. време по правоотношението в часове - 8

Парите, които ще получи само за тези 4 болнични дни ли са , за домашния престой нищо ли не се взима? newsm78
На счетоводството ли да звъня?
Дните за август ще се изплатят другата седмица. Попринцип трябва да изтичи периода по болничния, за да се изплати.

Съжалявам явно не съм обяснила добре. Болничният ми е от 20.05. до 24.06. и не е първият болничен, обхващаш два месеца и винаги ми е изплащано по два пъти в месеца и вече имам входиран нов болничен, но все едно, когато - тогава - държавицата ни е такава.

когато не ти е първия болничен до 5 работни дена трябва да се изплати т.е. от 20.5 до 1 юни трябва да ти се изплати 5 работни дена след подаването на болничния глупости, трябва да се изплати до 10 раб. дни, а за втория месец от болничния плащането става до 5 раб. дни. .ако е подаден същия месец май на 9 юни трябва да се изплати все пак само във вторник и четвъртък плащат,от 1 юни до 24 юни трябва да ти се изплати на 30 юни

# 722
Като самоосигуряващо се лице се водя .Вземах 2 болнични листа,единия до дадях на счетоводителката си, др.болничен на 2 работа.Сега на 09.08.16 ми преведоха 133.83 от моята фирма .До сегашна дата нямам превод от 2 работа.Не трябва ли и 2та да се преведат на един и същи ден?

# 723
Като самоосигуряващо се лице се водя .Вземах 2 болнични листа,единия до дадях на счетоводителката си, др.болничен на 2 работа.Сега на 09.08.16 ми преведоха 133.83 от моята фирма .До сегашна дата нямам превод от 2 работа.Не трябва ли и 2та да се преведат на един и същи ден?
Не. Зависи кога ще ги представят.

# 724
Ами в сайта на НАП проверих и двата са подадени на един и същи ден по едно и също време.

# 725
Благодаря за отговорите!
 Дано да ги получи до края на месеца

# 726
Здравейте ,моето майчинство също липсва. Декларацията е представена на 13.07,като до 29.07 беше последния ден на болничния от педито. Кога се превежда майчинството? Повече от месец мина от представянето на декларацията...

# 727
  • В полите на Пирин планина
Здравейте ,моето майчинство също липсва. Декларацията е представена на 13.07,като до 29.07 беше последния ден на болничния от педито. Кога се превежда майчинството? Повече от месец мина от представянето на декларацията...

А кога работодателят е представил данни в НОИ?

# 728
Това ми излиза в сайта на Нои,входящ номер еди кой си и дата на постъпване в Нои 13.07.2016г.

# 729

Едно е да представиш декларацията на работодателя, а съвсем различно е това той да я входира в НОИ. Вземете си ПИК код за сайта, за да видите дали работодателят ви е предал документите в НОИ.

# 730
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ти пари по последния болничен, който сама си писала, че е до 29.07 ли очакваш или по декларацията за Август?
Защото за парите за август трябва да почакаш още малко  Wink

# 731

Едно е да представиш декларацията на работодателя, а съвсем различно е това той да я входира в НОИ. Вземете си ПИК код за сайта, за да видите дали работодателят ви е предал документите в НОИ.

Представила съм я в началото на месец Юли,а с пик кода видях че работодателя я е представил в Нои на 13.07.  Пари нямам нито за Юли нито за Август.

# 732

Представила съм я в началото на месец Юли,а с пик кода видях че работодателя я е представил в Нои на 13.07.  Пари нямам нито за Юли нито за Август.

Какво ви изписва в сайта на НОИ - обработват ли се?

# 733

И как я представи на 13.07. като началната дата е 30.07? Как декларирахте всички обстоятелства за "в бъдеще"? Пишете до НОИ, защото просто е изостанала някъде. Документи не се представят преди началната им дата. Вярно, че не го пише в Наредбата, но това не означава, че трябва да се подават седмици преди това.

# 734
Не разбирам и за това питам. Аз я предадох на 04.07,в сайта ми изписва под полето Входящ номер и дата а постъпване на документа в Нои-13.07.2016г. И пише че по случая е започнало плащане. Това е което виждам,не знам как по-рано са я приели,пак казвам не разбирам и за това питам.

Общи условия

Активация на акаунт