Парфюмни размисли и страсти - 184

• 63 459
  • 724
  •   1
Отговори
# 210

Някой пробва ли вече: http://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/My-Burberry-25836.html ?
Това е новото творение на Francis Kurkdjian и звучи добре.

Аз  Crazy  И много ми хареса, но съм пристрастна към бранда Simple Smile Похвалих се - май в миналата тема беше.
Иначе момичетата тук го определиха като нищо особено...

# 211

Някой пробва ли вече: http://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/My-Burberry-25836.html ?

Аз  Crazy  И много ми хареса, но съм пристрастна към бранда Simple Smile Похвалих се - май в миналата тема беше.

Не мога да намеря отзива ти... Cry
Разкажи малко повече за него, както и къде може да се тества... Praynig

# 212
  • Пловдив
Онзи ден го пробвахме със сестра ми в Дъглас и в Прити шоп в Пловдив, предполагам, че и в другите градове го има. Лично мен не ме впечатли, защото не харесвам флорални аромати, но пък сестра ми беше на косъм да си го купи. На нейната кожа трайността беше прилична, не изветря бързо като Ангел и Демон.

# 213

Аз на летище съм го тествала този новият. На времето, преди 20 години, имах пристрастия към Уикенд и Бърбърис ми е младежка тръпка. В смисъл, не съм предубедена, дори напротив. И въпреки всичко, миризмата ми се стори обикновена, неотличаваща се, дори дразнещо обикновена. В смисъл, аз обичам да тествам и да се пръскам с по няколко неща, неколкократно, но този дори нямам желание да пръсна повторно върху себе си. Може върху листче, което да изхвърля, а не да пъхна в джоба и да ми омирише после дрехата ...
Пробвай, може да ти допадне, но не купувай на сляпо, само това исках да ти кажа!  Peace

# 214
  • Germany
I walk alone, ще споделиш ли твоите впечатления за Rouge Nocturne Terry de Gunzburg, виждам, че разменяш пробичка от него. Усещаш ли силно сантала в него? За мен е много осезаем и мек тук, много интересен, даже и розата ми харесва. Странно е, защото аз не харесвам нито сантал, нито роза в парфюм, а тук много ми допадат и двете съставки. Намираш ли го малко мрачен и носталгичен?
Pixie, пробвала ли си http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Rose-in-Wonderland-24883.html
Като почитател на розата ми е интересно мнението ти за него. Розата тук е от най-реалистичните рози, които съм усещала, много свежа и красива, напомня ми тази от Rose Ikebana, но без досадния за мен и задушаващ всичко  рабарб (така ли се казва на български или ревен?), както и на розите на Био Фреш.

# 215

Аз  Crazy  И много ми хареса, но съм пристрастна към бранда Simple Smile Похвалих се - май в миналата тема беше.

Тествах го на една безмитна. Бих го определила като топъл и уютен парфюм, красив без да се натрапва. В предния ми коментар правех паралел между него и Шанел, ще го потърся.
Ето:
"Аз пък тъкмо влизам да споделя колко съм очарована от новото Бърбъри Smile Но аз харесвам и други от бранда, така че... Изкъпах се и още го усещам, много е мой  Love
Изобщо не би ми минало през ум да го сравнявам с Шанел - Шанел 5 е красива, безцеремонна, арогантна и властна жена, докато усещането ми за Бърбъри е чаровна, мила и лъчезарна жена, която те оставя усмихнат без да знаеш защо."

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 20:37 от fata_morgana

# 216
  • София
I walk alone, ще споделиш ли твоите впечатления за Rouge Nocturne Terry de Gunzburg, виждам, че разменяш пробичка от него. Усещаш ли силно сантала в него? За мен е много осезаем и мек тук, много интересен, даже и розата ми харесва. Странно е, защото аз не харесвам нито сантал, нито роза в парфюм, а тук много ми допадат и двете съставки. Намираш ли го малко мрачен и носталгичен?

Виалчето попадна случайно при мен, по пирамида не изглежда като да е от моите, затова и не го пробвах обстойно. От микро капчицата която си пръснах на ръката, усетих най-вече амбър и роза, и учудващо взе че ми хареса. Реших да се отърва набързо от пробичката, преди да ми е харесал още повече Laughing

# 217
Няколко дни си припомням и нося старите Герлени. Най-много ми допада Eau de Cologne Imperiale Guerlain, който много се зарадвах, че вече е зареден и в България, в Сердиката на красивия рафт представящ старите Герлени.
Много е романтична историята му, защото е подарък на Императрица Евгения де Монтихо за сватбата и с Наполеон 3 от Пиер Франсоа Паскал Герлен. След подаръка основателя на Герлен става главен доставчик на парфюми и козметика за френския, кралския двор. От него и тръгва и иконичната бутилка Beе Bottle.
Парфюма е цитрусов, няма много общо на моята кожа с другите ретро Герлени и мога да го нося всесезонно. Не е траен, защото е Колон, но позволява често пръскане, без задушаване. Бутилката е 100 мл. и е много красива. Heart Eyes

Скрит текст:
Цитат
През 1853 Пиер Франсоа Паскал Герлен достига своят апотеоз създавайки грандиозния тогава одеколон с трогателно старинен аромат, несъвместим със сегашните вкусове - ”Имперски одеколон” /”Eau de Cologne Imperiale”/ за императрица Евгения, съпругата на Наполеон ІІІ. Свеж, ароматен и ободряващ, на основата на портокалови цветове, бергамот, лимон, лавандула и розмарин, според слуховете той облекчавал мигрената на височайшата особа.

По този случай създава и прочутия „пчелен” флакон обсипан с позлатени пчели-символи на империята и взаимствани от Наполеоновия герб. Това творение се превръща в емблема на името Guerlain. Тази почит към красотата на императрицата дава на Герлен престижната титла "Патентован парфюмер на Нейно Величество". От този момент името му се свързва с тайната романтика на буржоазния разкош.

Оправдавайки високото си положение, Герлен създава „Parfum Imperiale”, “Parfum de France”, “Bouquet de Imperatrice”, “Bouquet Napoleon”, “Delice du Prince”.

# 218
  • Франция
Пробвах и Rosa Nobile Acqua di Parma и L`orpheline Serge Lutens - много различни , но и двата твърде деликатни, затиснати с топове бели мускуси. Не съм доволна, не ми харесва това предозиране с една съставка, която при това е безлична и вездесъща.

В Розата не усетих виолетки, както беше писала Pixie, по-скоро бяла роза, хубаво росна в началото, после с подложка от кедър, овладяна приятна и булчинска.
Аз също пробвах Розата и впечатлението ми е много сходно, като при мен мускусите след първоначалната приятна и свежа роза станаха потресаващо доминиращи. Яки, селски, некъпани мускуси, санса нобилита, много животински се развиха при мен. При това моето обоняние е чувствително към мускуси и ги усещах от сутринта до вечерта без никакво отпущане на хватката.

# 219
Денси, много красива история, макар и да не нося парфюма.

Ковачева, не съм го пробвала, дори не съм виждала марката. Звучи интересно. Аз пък много обичам ръбърб (на български никога не съм го знаела и виждала).

Йоан Владимир и Идоменеус, вие сте по-щастливи с Розата на ди Парма. Върху мен няма намек за роса.

Днес съм отново с Каshan Rose. Приятен е за ежедневието.

# 220
Аз пък много обичам ръбърб (на български никога не съм го знаела и виждала).

На български е ревен. Има го в Бърбъри Брит Ред Simple Smile Много ми харесва и на мен.

# 221
  • на североизток от Рая
 Здравейте, момичета!
 И аз съм с парфюмни размисли. Затова идвам при вас.
 Ще споделите ли как е откъм трайност Розата на Пол Смит?! Като че ли ми се прииска да го придобия този парфюм.  Thinking

# 222
Здравейте,

темите са адски много и е непосилно да изчета всички  Laughing , та затова направо питам - някой има ли GAP  Established 1969 for women? Вече няколко пъти съм го тествала от магазин с тестери. Всеки път ми се задържа дълго уханието - поне 2 дена (нещо, които не ми се е случвало на мен с други парфюми  Laughing ) Последния път, когато се напръсках беше снощи на китката и все още си го усещам и ме умайва  Crazy
Въпросът ми към вас е: познавате ли уханието, харесва ли ви? Питам, понеже за мен е важно околните да възприемат как ухая. Поне аз като вървя по улиците и като се размина с някоя мацка, която ухае убийствено ми идва да я спра да питам какъв й е парфюма  Joy И понеже съм лаик в областта, да ви попитам - кои съставки определят това качество на парфюмите - да се усещат дори само като се разминеш с някой....понеже досега не съм случвала май на такъв  newsm78

# 223
  • Germany
Докато сме в офисните аромати да споделя този
https://www.youtube.com/watch?v=RJW8RU2qUTU
http://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Simply-Jil-Sander-25928.html
Идеята на парфюма е да бъде като втора кожа. Много офисен аромат, хладен, сдържан, но красив.
Започва с лек цитрус и намачкани листа, за да премине в красиво съчетание на хладни виолетки, мускус и велур и лек полъх на кедър. Харесва ми комбинацията от хладните кедрови бодлички и виолетката. Кожата е мека, като много фина ръкавица. Не търпи някакво особено развитие и като трайност на кожа се позагуби, но на текстил се усеща много женствен и аристократичен. Заслужава си пробата, но не бих го придобила. Като усещане се доближава до класическата Ботега Венета.  Флаконът е изключително красив, като изискана рокля и именно той ме накара да посегна към него, тъй като напомня изключително на дамски вариант на любимия ми за всички времена Background Heart Eyes. Приликите обаче свършват дотук.
Пробвах и http://www.fragrantica.com/perfume/Hayari-Parfums/Only-For-Him-24630.html
Започна традиционно цитрусово пиперено, много красиво и ударно, за да утихне в гаяк, който тук ми идва в повече и много, ама много марихуана и изветряло кафе и смоли. Направо ме заболя корема от базата, толкова ганджа няма даже и в Coze PG Crazy
И за капак се довърших с http://www.fragrantica.com/perfume/Ermenegildo-Zegna/Indonesian-Oud-16188
Мисля, че почитателите на уд ще го харесат, особено за Фокси пробата е просто задължителна. Розата не е така натрапчива, но е силно осезаема, но удът определено не е моята съставка и винаги ме дразни, дори в минимални дози. Спирам да усещам друго.
Миналата седмица пръснах на блотер http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Oud-Save-The-Queen-22057.htm. Показа изключителна трайност, блотерът ухае силно вече цяла седмица, като тук удът е много мек, много елегантен и женствен, но е уд, и към края на седмицата го усещах само него. Блотерът е на нощното ми шкафче и ту ме привлича, ту ме отблъсква, накрая го затворих в книгата ми. Сега трънските ми разкази миришат на Уд сейф дъ куин Mr. Green Mr. Green Mr. Green Голяма комбинация Peace
Скрит текст:
Калина, тук 60 мл. на 1826 на ХдП е 84 евро  Wink, има и 1969, ако някой се е замъчил за него, както и всичко на Байредо Twisted Evil

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 15:33 от kovatcheva

# 224
  • София
Здравейте, момичета!
 И аз съм с парфюмни размисли. Затова идвам при вас.
 Ще споделите ли как е откъм трайност Розата на Пол Смит?! Като че ли ми се прииска да го придобия този парфюм.  Thinking

Нели, страхотен парфюм е за почитателките на рози. Трайност - при мен се застоява 4-5 часа, но ако сутринта съм си пръснала, следобеда подновявам, въпреки че го усещам още леко. Опасявам се обаче, че си му изпуснала сезона. Всъщност може би това е индивидуално. Аз го нося в страшните жеги, тъй като ми носи прохлада. Сега извадих "сладката" артилерия. Рафтовете ми са пълни със "ванилии", "канели" и "сладкиши" !  Mr. Green Чудя се колегите как не са пропищяли още.  Тествам ги колко могат да издържат. Имам едни от най-тактичните колеги и колежки.  Mr. Green (Това е тъкмо по темата май! Wink )

Общи условия

Активация на акаунт