Непропускащи обувки?

• 21 769
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
Нямах предвид, че е било нарочно  Simple Smile , аз точно затова пръскам всичко, което ми попадне - поне съм спокойна, че ако стане катастрофално положение, обувките няма да пострадат (много).

# 16
  • София
Миналата година си поръчах онлайн едни гумени боуши,но с модерна визия и олекотени. Топлиха и ми пазиха краката сухи цяла зима и есен. 
Здравей, искам да те питам с какво ги носиш през зимата гумените ботуши, с дебели чорапки ли, защото аз имам и опитах веднъж да ги обуя в една киша и ми замръзнаха краката Sad
А и още нещо да ви питам, въпреки че може би има тема по този въпрос. Имам всякакви обувки за зимата, но каквото и да обуя ми се изпотяват краката и ми става студено на пръстите. Та въпроса ми е дали някоя от вас има този проблем и какъв спрей против изпотяване ползва, че май само това може да помогне.

# 17
  • София
Малко зависи и за какъв сезон обувки се търсят. И с какъв фасон.
Тези, които си ми пропускат и със спрейове пропускат.
Зимни и по-плътни есенни има с разните там тексове и мембрани и не пропускат, или почти не.
Ако ще джапаш като жабка - гумени ботуши.

За чисто гумените - не всички стават за зима, на някои им се вдървява и нацепва гумата.
Иначе някои си имат вътре зимна подплата/чорап.

За изпотяване - естествени материи и подходяща дебелина би следвало да решат проблема.

Иначе не е толкова и до марка. Имам едни ессо, пролетни... ами те попиват като гъбка всяка капка и директно се мокрят краката. Имам и още 2 чифта техни - едни летни пак затворенки и зимни ботуши, и двете държат много на мокро. Въпреки, че и  ботушите(без мембрана са) съм ги докарвала до подгизване, няколко пъти.
За мен кожата по-добре държи от набук и велур, независимо от пръстанията, ако става въпрос за обувки без специални мембрани.

# 18
  • София
Имам доста зимни обувки от естествена кожа, но ефекта е никакъв (за изпотяването имам предвид). Нищо, ще го мисля, има време до застудяването Simple Smile
Иначе за гумени ботуши с подплата съм се сетила, но никъде не мога да намеря тук (в София), ако някой може да ми даде съвет, ще съм благодарна   bouquet

# 19
  • София
 grach - то не е важно само облицовката, ама и подплатата каква е , в смисъл и тя да е естествена.
 в декатлон има разни такива, не много красиви
http://www.decathlon.bg/botusti-sibir-100-damski-n-id_8227081.html
http://www.decathlon.bg/botusti-arpenaz-50-warm-wtp-id_8316009.html
http://www.decathlon.bg/obuvki-weasy-id_8285138.html

Някъде  по спортните магазини по черни връх бях гледала миналата година едни доста привлекателни  също. С неопрен http://www.amazon.co.uk/Bogs-Waterproof-Thermal-Insulated-Starga … ZWJFXQGJXWM1MXAQ4 от този тип, дали не бяха и същата марка...

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 16:40 от Angel_Dust

# 20
  • София
Много ти благодаря Simple Smile   bouquet

# 21
  • Sunshine state
Гумените ботуши са ето тези .Вътре са си с пухена подплата и са много топли,не са като стандартните гумени ботуши.Изключително лекички и удобни са,сякаш ходиш бос. И на майка ми взех,и на сестра ми също. Нямат пропускане,където и да газиш. Нося ги предимно с клинове и панталони тип "скини". Peace
Днес ми пристигнаха новите ботушки,идеални са ми като номер,но е още топло за тях.  Simple Smile

# 22
  • тук-там
Гумени ботуши най-добре с термо-чорап - такъв като при апреските.  Съответно  номера трябва да е с един по-голям.
Док Мартенс - само за слаб глезен  иначе са перфектни! Кожата е твърда да - и около глезена е най-кофти. Peace

# 23
Док Мартенс - само за слаб глезен  иначе са перфектни! Кожата е твърда да - и около глезена е най-кофти. Peace

Вече съвсем започвам да се разколебавам, ако ще има евентуален проблем с номера или пък с модела. Май са от тези обувки, които е добре да си ги мериш.

# 24
  • Майничка
За гумените ботуши в Дайхман има едни неопренови терлички, които предотвратяват мокренето на краката от конденза. Към 4-5-6лв. са някъде.

# 25
На Кокетна обувките са просто трагедия!

# 26
  • Sunshine state
Кои от всички,защото аз точно от тия гумените,които показах в линка,съм доволна.

# 27
Гумените ботуши са ето тези .Вътре са си с пухена подплата и са много топли,не са като стандартните гумени ботуши.Изключително лекички и удобни са,сякаш ходиш бос. И на майка ми взех,и на сестра ми също. Нямат пропускане,където и да газиш. Нося ги предимно с клинове и панталони тип "скини". Peace
Днес ми пристигнаха новите ботушки,идеални са ми като номер,но е още топло за тях.  Simple Smile
На втората снимка не ми показва модел.  Confused
Къде в София има такива ботуши и на близка цена но в магазин? Не смея да поръчам от сайт.

# 28
  • Sunshine state
Ето тези,само че черни.  Peace

# 29
  • София
Нося  Alpina за през зимата,планински за по-лек терен се водят,ама то по улиците на столицата ни си е тамън такъв.Високи са по глезена нагоре,но не много.Нямам линк за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт