Искам да кажа ... (4)

• 32 213
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • Луната ни пази
Тони, ще ти кажа защо го правя. Аз бях много кадърна, изкарах си кандидатстудентските изпити с оценки над 5 и 50 и накрая нямах избора да уча там, където исках, поради липса на пари. Езиците и втората и третат магистратура съм си ги финансирала сама, естествено. В университета взимах и стипендия, която и наема ми не покриваше. Първите три години бяха пълна мизерия, въпреки че работех допълнително. Е, вярно е, че аз започнах да уча 96 година, ама... Той и баща ми по време на комунизма е взимал около 600 лв. заплата и едва ли си е помислял, че няма да може да ме издържа в университета. А сега наистина имам възможност да спестявам, без на се лишаваме от нормалните неща, почивки и т.н.
Днес сладката ми племенница става на 6г. Как бързо лети времето. Толкова добро, умно и възпитано детенце е. Дано и моето дете някой ден да прилича на братовчедка си.

Shagya, аз съм същата като теб. Всичко ми е организирано за години напред. Аз съм на принципа "Аз да съм подготвена, а пък то каквото ще да става".
Да ви е жива и здрава малката сладурка! Аз скоро също ще ставам леля. Това ме развълнува така, както собственият ми тест за бременност.

И за мен важи този принцип. Бабчето ми, мир напраха и, беше такава.

# 706
Аз също пазя бебешките коси на децата /то едното дете още е във възраст, която е близка до бебешката/, отливка от крачетата, първи рисунки. Радвам се и че тук съм споделяла разни неща като смешни думи, впечатления, защото си е нещо като дневник. Не снимам много децата, даже хич. Като наблюдавам във ФБ как хората на ден им правят по петнайсет снимки, се замислям, че може би не постъпвам правилно, защото на всеки му е  интересно да наблюдава разни мигове от детството и така да си ги възстановява. Даже ми се струва, че до голяма степен картината на  ранното детство е не тази, която паметта ни съхранява, а тази, която ни е разказана чрез спомени на близки.
За образованието имам планове, които стигат до там, че искам да получат такова, че да имат избор да бъдат такива, каквито искат да са. Иначе следя всичко, но в перспектива от днес за утре.
И  да кажа, че много искам да съм леля и всичко да е наред следващите пет-шест месеца.

# 707
A пък на мен дори не ми трябва кутия със спомени, за да си поревавам от умиление. Достатъчно е синът ми да застане до мен, да ме прегърне през раменете като голям мъж, за да се разчувствам. Преди няколко дни ми казва "мамо, тази тениска, дето ми я даде преди, ми омаля, така че ти я връщам" и си помислих, че наистина времето лети, а някога броях дните до Коледа и рождения си ден и ми се струваха безкрайни. Има една арабска мъдрост: колкото по-бавно минава денят, толкова по-бързо минават годините, мисля, че е много вярна.
пп: Касита, успех на момичето ти за СМГ!

# 708
Имам по мъничко коса и от двамата....
Друго целенасочено не пазя....

Планове за децата си отказвам да правя за далечното бъдеще....донякъде и от суеверие....а и каквито грандиозни планове съм си правила....почти винаги са се проваляли по една, или друга причина.
Стремя се да им давам това, което преценявам за необходимо в настоящето.

# 709
Нося умалялите на "детето" пиджами. Не знам стара ли да се чувствам, но ми липсват бебешките моменти, макар, че съзнавам колко съм свободна сега.

# 710
Желания и надежди имам.
Планове вече не правя.
Преди живеех много планово. Знаех кога с кого ще се видя. Кога и къде ще отида.
Вече не. Затормозявам се. Ако пък нещата не се случват както съм предвидила...
Пазя доста неща от бебешките години. Пъпчето е у нас.
(Майка ми ми е казала, че моето го е оставила в един университет. С надежда да съм ученолюбива. Е, добре де. Ама аз още не мога да завърша това учебно заведение  Joy)

# 711
Пазя само пъпчето, една любима дрънкалка и едни малки обувчици - за да му ги дам като порасне.  

Моите си спомени вече не овеществявам. Преди време изгубих по сурови и независещи от мен причини два кашона с "реликви" от моето детство. Преживях загубата им много тежко, но това определено ме излекува от навика ми да събирам какво ли не като Плюшкин, и да въплъщавам емоциите си в предмети. Това ме накара да се чувствам свободна по някакъв начин, не знам как точно да го обясня...

За плановете - докато бях бременна и синът ми беше бебе, с баща му бяхме направили план-програма от ден първи, до дълбоката му старост  Grinning  
Естествено, за това, което му бяхме запланували, той няма нито дадености и способности, нито пък проявява някакъв интерес, въпреки че тактично го насочвахме. За сметка на това "изби" и показа таланти в съвсем неочаквани за нас посоки, та не само забравихме за всички предварителни нагласи, но и се наложи спешно да се нагаждаме и да се ориентираме в абсолютно непозната и непривична и за двама ни среда, очевидно обаче - гостоприемна и жизнено важна за сина ни  Laughing Така приключихме с плановете.

# 712
  • sofia
..... Пари за университет няма да й събирам. Ако е достатъчно кадърна и умна, ще си издейства стипендия.
Изобщо недей да "лежиш на тая кълка"....ако е умна и кадърна ще я приемат и ще учи, но кинти си трябват.

# 713
  • Пловдив
Аз съм в силен стрес. Довечера у нас ще има пижама парти с преспиване с 4ри гости, у нас още 3, общо 7 ooooh! Защооооооо, защоооооооо си го причиних това?!?!?!?! Сам-сама, не мога да обвиня друг.

# 714
  • София
..... Пари за университет няма да й събирам. Ако е достатъчно кадърна и умна, ще си издейства стипендия.
Изобщо недей да "лежиш на тая кълка"....ако е умна и кадърна ще я приемат и ще учи, но кинти си трябват.
Хубаво де, ще продам някой апартамент, така става ли?  Grinning Дъщеря си няма да я оставя без образование, стига да иска да учи.

Стигнах до извода, че е много уморително да правиш планове, които да се сгромолясат с гръм и трясък. Защото с повечето точно това се случва. Затова и аз имам мечти и надежди.

# 715
Янте, не им се връзвай. Вземи джънк фуд и постави правила - в 11 в леглата. Не е страшно, а аз имам само едно Simple Smile, но са идвали по 4-5 на слиип овер. Ти си с три от години и ще се справиш.

# 716
Янтра, луда си, жена....Simple Smile
В къщи са само 2ма.....и всяка вечер е...ад под небето.
Не бих си причинила 7бр... Laughing

# 717
Стигнах до извода, че е много уморително да правиш планове, които да се сгромолясат с гръм и трясък.

тогава правиш планове, които не се сгромолясват, проблем решен  yes

# 718
  • Пловдив
Купила съм сок, три вида бонбони, крекери, чипс и ябълки. Изтеглила съм всички "Сам вкъщи" и "Денис Белята". С мъжа се споразумяхме да го оставя тази вечер да пие бира с приятели, в замяна ще направи гофрети за всички гости утре. Остана ми да сменя чаршафите на леглата в детската и съм готова.

# 719
  • София
Янтра, сега видях за пижаменото парти.  Joy
Кураж, с теб сме!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт