Есента със злато скоро всичко ще покрие,но мамите от ИБ няма вкъщи да се скрият!

• 19 992
  • 697
  •   1
Отговори
# 150
Много болнаво време, да оздравяват всички и малки и големи.
Мъчно ми е, че съм на работа, но няма как, иначе сме обречени на мизерия. Имаме три кредита.

# 151
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Мраве, умкалора го пи лятото преди морето.След МПР ваксината беше зачервил гърло и се оправи само с него и ШС, без АБ.

Сега обаче не знам какво ще става ....... вчера бяха сополи на килограм, а нощес нямаше вече сополи и запушен нос, но започна да кашля. Вдигна и лека Т. 37-37,3. Дадох една доза панадол за да можем да спим по-спокойно, че и аз не съм добре.(същите симптоми като него).Тази сутрин дадох Флудитек за кашлицата.Умкалора не го дадох, не знам дали може да се комбинира със сироп за кашлица. Иначе няма Т., весел и играе, но от 7 и 20 е станал и не е поискал хряна, а обикновено започва веднага да крещи "ням-ням".На обед сме на личната за преглед.
Петя е добре вече, сякаш го прекара вече.Няма хрема и т., леко се опитва да подкашля, но е нормално. 
Баси .... първи работен ден след края на майчинството, до обяд   Confused Confused

Кофтито е, че от петък имаме резервация на Пампорово.В хотела има много хубав закрит топъл басейн и така бяхме решили да си починем и разнообразим децата.Засега изчакваме да видим и днес и утре как ще са. Ако тръгне на подобрение ще отиваме.

V V, милата  Hug няма нищо, нали вечер се гушкате и цяла нощ сте заедно.

# 152
  • NE
Бързо въпросче към мамите с столче за кола maxi cosi. Кой модел имате?

# 153
  • shumen
Пете,дано се оправят децата и да отидете на почивка на Пампорово.
Дени днеска засега е добре.Няма Т,жизнен е,яде,сега играе.Дано се задържи така,че и ние и той се измъчихме с тази Т.Сега ми се обадиха за интервю за работа утре и ако няма на кой да го оставя и е добре май ще трябва да го пусна още утре на ясла,а ми се искаше да го задържа в нас поне до Понеделник.
ВВ,е,няма нищо ще се гушкате цяла нощ.

# 154
  • Сливен
Здравейте  Hug
V V, аз те разбирам - въпреки че се върнах след първата година, не като теб веднага , но знам какво е да си притиснат от парите. На 1г. пуснах Ивка на ясла, имах страхотни угризения, но сега не съжалявам - свикна бързо, не се разболява и в момента е тартор на групата, като най-старша.Друго си е да си с бебето, но пустите пари все не стигат. Пожелавам ти в моментите когато сте заедно да сте много щастливи и спокойни  Hug
Бързо оздравяване на всички  Hug
Ивка има проблем от 4 дни със заспиването - тормозят я някакви страхове и я оставям да заспи на светло, нещо се е стреснала.
Хубав ден  Hug

# 155
Бързо оздравяване на всички болнички  Praynig
За хремата да кажа, че след приема на АБ, дори последния ден на малкия пак  му тръгнаха сополи. Този път реших да пробвам с бабините рецепти и му сложих чисто масло в нослето. Така два, три пъти му слагах и да чукна на дърво ги овладяхме  Praynig Като реве обаче винаги има, а сега с яслата е просто неизбежно, дере се като магаре и сутрин и на обед като го взимам. Днес почна и последния прием на Бронховаксома, не ми се мисли като го спре какво ще е пак - винаги след него е болен  ooooh! Чудя се дали мога с него да давам и Линекс бейби  newsm78

Хубав ден ви желая  Hug

# 156
  • Sydney
Бързо въпросче към мамите с столче за кола maxi cosi. Кой модел имате?
tobi  Peace

# 157
  • до едно тепе
Фейтко защо да не може да даваш пробиотик. Аз на Слав не му спирам коластрата(с пробиотик е) когато му давам Рибомунила(подобен е на бронховаксома). Просто първо давам Рибомунила,след него коластрата и след това Самбукус сироп. Самбукуса и рибомунила са изписани от алерголожката,а коластрата от личната.
Бяхме при алерголожката. Изписа му шуслероси соли 4 и 6 и ейфорбиум за носа. Почна да покашля,но тя каза да не го спирам от ясла. Иначе има заден секрет и то оцветен и от него била кашлицата. Ще го видя как е утре и ако кашля така като тази сутрин ще го заведа в петък да го види и личната,че на алерголожката и нямам вяра съвсем Rolling Eyes

# 158
Да оздравяват болните!
И аз нещо сдадох фронта снощи, но започнах бързи мерки. Да попитам - като кърмачка мога ли да пия по 15-20 капки прополис на ден?

# 159
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Митачо ще пие АБ. Много лоша кашлица, има опасност от бронхит. Друг път се инатя и не давам, ама с тая кашлица няма начин, ще се пие ...  Confused Добре, че личната изписа Цевзил и го изпи вече без много драми, че ако беше някоя от другите бози (Клацит и Зинат), направо не ми се мисли ...........
Записахме и час за тестване при алерголожката, каза да спираме ксизала.

Фейт, винаги може да даваш пробиотик, само да има 2-3 часа разстояние от др. лекарство. Дано не боледувате вече и свиква с яслата Пламката Hug

Рокси, то това с уплахата не ви е за пръв път, нещо за специалист-психолог не мислиш ли.Не е много нормално според мен, от какво толкова би могла да се уплаши Ивето  newsm78

Дани, майка ти не може ли да го гледа за час два, докато се върнеш от интервюто, да не го пускаш болен поне тази седмица.

# 160
Дани и аз мисля като Петеса.По-добре го остави на майка ти или приятелка,или комшийка отколкото да разболеете някое друго дете,или да лепнете друг вирус.Сега имунната му система е срината от боледуването и лесно ще прихване някой бацил.Освен това незнам как е в Шумен,но при нас в Соц.грижи има помежение с играчки,където можеш да оставиш детето си до 3 часа безвъзмездно
Всички болни дечица и мами скоро да оздравяват!
ВВ кураж,сигурно ти е много трудно.

# 161
  • Сливен
Петеса,
Скрит текст:
това което си спестих при предния пост е моето притеснение. Аз имам някакво обяснение за мен, но е малко нетрадиционно и гледам да не споделям много-много за това. В момента чета една книга на Силвия Браун - Свръх сетивните деца, там намирам много отговори. Поради факта, че Ивка е много малка за да и се привиждат някои неща или да си измисля, според мен си вижда неща, които ние не виждаме. Сега 4-5 месеца след последната случка, тя говори така че да я разбираме, помни я и постоянно говори за това какво е видяла - описва батко с кръв на главата (за сведение най-първите собственици на нашия апартамент са изгубили единия си син по трагичен начин, паднал е от терасата - 6 етажа, когато е бил на 14г.); говори за това как някоя баба (не може да обясни точно коя) е  горе при Божията майка ( в хола имаме икона с Богородица и съм и обяснявала , че е Божията майка) и много други неща. За това я разбирам, подкрепям я и си я гушкам когато е притеснена. Ще я наблюдавам с времето и ако трябва ще се обърна към специалист.

# 162
  • Северозапада
Рокси,
Скрит текст:
направо настръхвам от такива неща. Малко или много вярвам в такива неща, но да си призная ме е страх. Сигурно ще откача, ако София ми ги говори такива. Предполагам, че няма как да е повлияна от филми, все пак е много малка да гледа такива неща. Не виждам как ще си ги измисли, наистина.

# 163
  • Сливен
МравчеHug
Скрит текст:
и аз съм голяма пъзла на тази тема, признавам си беше много страшно тогава, аз разказах и тук - 4 часа стоеше като препарирана гледайки с отсъстващ поглед в една точка и говореше само за някакво "плашено", за което сега обяснява, че е този батко с кръв на главата. Такива филми, а изобщо тя не се заглежда по тв. Друго интересно беше как преди гледахме за някое от наводненията, но с намален звук, защото слушахме на компютъра детски песни, тогава тя се обърна за секунда към тв-то и каза "лоша бодичка" (водичка) и после пак си продължи с бебешките работи. Честно казано не искам да се случват подобни неща, явно я плашат, а мен също - тя колкото е ревяща и скимтяща , сега още повече.

# 164
Децата си измислят и всички деца са свръх сетивни, ако ги сравняваш с възрастен.  Най вероятно е видяла или чула нещо, което и е направило впечатление и сега ще го помни и разказва още дълго, а това че възрастният прави асоциация с други събитие, то това е проблем на възрастният, не на детето. Ще мине и този период , ще го преработи и ще забрави, нека разказва свободно, но по никакъв начин не подавайте трохички за доразвиване на историята особено, че свързвате думите и с някакво събитие, станало вкъщи.

Дежата виждат, чуват и запомнят повече неща от нас, защото това им е основната цел и мисия в момента, по този начин развиват паметта, спомените, нервната система, която все още не е претоварена и има място за многоооо информация. Нещата, които не могат да обяснят логически ги претворяват в измишльотини и разказчета, които са на границата с реалната случка и нещо което са чули, видели, някой им е прочел или разказал- хубаво или лошо, доста често, ако попитате за едно събитие на което сте били свидетели с учудване ще разберете, че ако го разкаже детето съвсем няма да ви прилича на това, което вие си спомняте и мислите за него ...........а ако го разкаже след 2 дни, то този разказ няма да прилича и на този , който е казал преди това, но това не означава , че не се е случило или , че детето лъже, това е неговата перспектива и спомени.  

батко с кръв може да значи многооо неща- от момче със спагети, до дете което е паднало на площадката и има драскотина, до автомобилна катастрофа, зърната за секунди, случайно по тв и т.н. Възрастният дори може да не е видял.....ако нещо много ви притеснява, ходете при специалист, но аз лично не мисля, че е нещо кой знае какво на тоя етап. Когато става въпрос за истинска травма и страх, проявленията са много по сериозни от кошмари. Кошмарите са дори нормална реакция на нервната и система и психиката и колкото и да е странно са полезни за децата. /проблем е ако са повторяеми и трудно се събужда детето или бълнува, т.е сънува събудено/

Общи условия

Активация на акаунт