Есента със злато скоро всичко ще покрие,но мамите от ИБ няма вкъщи да се скрият!

• 19 985
  • 697
  •   1
Отговори
# 135
  • София

аз да не ви загубя така  Whistling

# 136
  • shumen
Поспаланче,аз досега го пусках по потник,тънка блузка и тънко долнище и със сандалки вътре,ама май ще му търся пантофи и като го взимам вечер ще го пипвам да не е потен,че не се знае като станат от сън дали ги поглежда някой потни ли са.При нас децата ги даваме както при Мравчето на вратата,но на групата.Днеска понеже ми казаха,че като е болен мога да му си взимам храната и ходих и госпожата ми каза,че има и други болни дечица.Явно е лепнал нещо от там.
За Т редувам Панадол и Нурофен,че при 38,8-39 не ми се рискува да не давам нищо.По препоръка на доки взех и Ефералган и каза,че мога да го редувам през 4 часа с Нурофен вместо Панадол.То се е видяло,че сигурно цялата седмица ще си стоим в нас.
Чери,аз давах на закуска освен попара филийка намазана с пастет и кус-кус.Сега в яслата вече им дават всичко.

# 137
  • до едно тепе
Чери кус кус има детски. Аз редувах попара с качамак със сирене( правя го от царевичен грис). Даже по едно време беше отказал попарата и правехме само качамак. Кашите ги мятах направо с кутиите. Не щеше да ги близне нито за закуска, нито за следобедна.
Сега яде попара, качамак, кус кус, палачинки, банички, филийка с масло и сладко, филийки с пастет, рядко с кашкавал. Миналата година се мяташе на филии с домашна лютеница със сирене, но сега още не сме я направили та не знам дали ще реши да яде пак newsm78

# 138
  • Габрово
И Иглика си е в къщи днес - протече й носа, сополите са бистри, но обилни и реших да не натоварвам госпожите да й бършат носа непрекъснато и да ме гледат на криво родителите.

Видяла съм се в чудо със завиването на Ика. Нощем не търпи завивка /след обед не е така/. В къщи не е топло, не я навличам за спане, а е все отвита. Успях да постигна поне да заспива завита, но после само да я завия и започва да рита докато се отвие. Хайде до сега нямаше проблем, но вече става студено.
Та събирам идеи, като чувал ми се струва мисия невъзможна, целите пижами не са ми вариант, че докато я събуя да пиша .... Мислех си да я обличам с някаква ватирана пижама и да обувам чорапи  newsm78.

# 139
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
И ние в отбора на болните -  и тримата. Само с хрема засега, дано така остане и да няма температури, чеее  ooooh! Борим с цинабсин, ксилометазолин, тобрадекс и умкалор. Confused Ходим си иначе на работа, училище и Митко у баба си.

# 140
  • Sydney
миналата година много го пиеше Ема умкалора... тази година пак ще започна да й давам сироп от бъз (плод), миналата година, сякаш й помогна  Rolling Eyes
кус-кус и аз съм давала, без особен интерес, явно всяко е различно и с различен вкус...

ние продължаваме с гъботрепането, поне спря да стиска, пък да стои с любимия й памперс до когато иска  Crossing Arms

# 141
Каши- млечни с плод и чай- шипка. От два дни въвеждам кисело мляко, та по нататък- кисело мляко с детско мюсли, плод и чай  Wink купила съм и един пълнозърнест био кус-кус, та ще пробвам по натам и с него с плод и извара .

Утре смятам да и дам да пробва спагети с доматен сок, подготвили сме се за снимки, да видим дали ще и харесат и как ще се справи/ аз и давам да се храни сама и за сега се справя мн добре, научи се и да дъвчи и пасатора не играе вече, режа всичко с големина на грах и се яде без проблем, а на нея давам големи парчета плодове, сухарчета, зеленчуци и тя си ги хапва, т. бар Захранване водено от бебето. При нас има успех Party

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 20:37 от Звезден^Прах

# 142
  • NE
Аз веднъж опитах да дам на Вили сварен морков, картоф и броколи с надеждата да опита, а се оказа че спокойно мога да долея вода и да го бутна в някоя тенджера и да го сваря с всички зеленчуци по него. Нищичко не опита, а го стискаше докато потече от пръстите му. Outta Joint

# 143
Трябва време, в началото - така правят. Пробвай го още няколко пъти и с нещо по-твърдичко  Wink първо, опипват, мажат. моята буквално непознатите храни ги поуква с пръстче  Laughing hahaha после олизва, мекичките ги мачка и като ги разгледа хубаво .......чак тогава яде. Познатите си ги почва- наред и си ги хапва . Оставаш го на стола екипиран добре или с дрешки, за които не ти пука, оставяш на таблата манджата и гледаш и се забавляваш....и той също  Wink

# 144
  • В къщурката на хълма на феите
не ми говорете за завиване, че просто косата ми вече почна да побелява и от това, наред с другите неща .. когато спим през нощта /че тия дни рядко ни се случва/ аз спя с олекотена завивка, Ема спи с памучно одеалце и нощница от две части, щото иначе правим олимпийски маратон по мрънкане, реване и опити за отвиване .. накрая като не успея да намеря оптимален вариант - хем аз да съм спокойна, че й е топло, хем тя понася тая завивка - просто ще спи на отопление и това е ..

# 145
Що не ги пробвате с чували....пък ако откажат- откажат, поне ще сте пробвали. Аз също си мислех, че ще е голяма война след лятото, ама точно 30 минути беше борбата с чувала .........и толкоз, свикна, моите страхове и притеснния се оказаха по-големи. Не смеех да купя даже мн дебели и сега я завивам с олекотена/цяла вечер току придърпвам някой край направоооооо......... #Cussing out, ще трябва да купя тези дни, че при нас доста захладня/ ..... Има едни, които са с дупки отдолу, т.е само на раменцата или майка каза, че едно време са шили  newsm78 

На Ивейн пижамките са цели с копченца отдолу, защото в 12 яде мляко и сменяме памперс почти на сън.

# 146
  • NE
Прахче Лъжицата стана интересна и давам колкото мога, май така ми е на мен най-спокойно с въвеждането.
Иначе аз вече не сменям пампи през нощта. Общо взето и през деня сменям на по-големи интервали. То е безмилостна борба да го запечатам, че ми бяга и се научи да си отлепва лепките.

# 147
  • Северозапада
София няма да спи от жега, ако я набутам в чувала. Сега спи отвита отатък. Ако ида да я завия, гаранция ще се събуди.
И ме изненадва приятно тези дни, като доста добре се справя с лъжицата вече  Rolling Eyes
Петеса, доволни ли сте от Умкалор? Аз го давам вече 10-тина дни, но грандиозен ефект не виждам. Дано поне подсили имунитета.
София пък сега ще пие Тусавит  ooooh! Дано поне откашля и мине тази кашлица.
За закуска и София в началото много ядеше каши. Иначе давам кус-кус, принцеси с яйце и сирене, попара сефте яде днес, овесени ядки и разни смесени такива зърна.

# 148
  • София
Дзак
Болните да се оправяте ей! Simple Smile
Чувал съм ползвала за Жорко точно два пъти, много му е топло на него, отделно, че не го трае и не смятам да мъча сестра му, така й е екстра, по боди и с боси крачета завита с олекотена завивка... то това все едно аз да сЪ заврЪ у чувал- скомина мЪ хваща.
На него сега като свърши саностола ще му давам сиропа Имунобор кидс... втриса ме от неизбежния момент когато ще се тръшне той от тази градина, пфу! Не знам какво го правят там, но ги слуша за сметка на после Twisted Evil

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 23:08 от magnet_for_happiness

# 149
  • shumen
Аз чувал ползвах миналата година,но тази не пожела да заспи с него въобще и рева и вече край.
Ивапче,при нас е същото.Аз завивам,а той рита и се отвива.Досега спеше с пижама от 2 части,а от вчера е с една цяла с копченца отдолу.Аз не знам и в яслата кои ли ги завива или все отвити спят.
Магнитче аз давам Имунобор вече 15 дни и ето пак се разболя.Днеска пак цял ден ту сваляше,ту вдигаше Т нищо,че му давах АБ и Нурофен и Ефералган.Лошото е,че досега лекарства е пил без проблем,а този път стиска уста,плюе и е някакъв кошмар с даването им.Тази вечер дори на инат повърна АБ веднага след като му го дадох и се наложи с мама още половин час сигурно да се борим за да може да му го дадем отново.
При нас в Понеделник след цяла седмица в нас не ми се мисли пак как ще реве за мен.

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 23:33 от danaeka

Общи условия

Активация на акаунт