Есента със злато скоро всичко ще покрие,но мамите от ИБ няма вкъщи да се скрият!

• 19 911
  • 697
  •   1
Отговори
# 585
Отчет:
Светлин няма бактерии в носа и гърлото. Педи отдаде това, което ми се струва като задна хрема, на по-тесните каналчета и задържането на секрети из тях, щото като го преглежда е здрав. Минахме консултация днес, качил е 1,630кг. от най-ниското си тегло в болницата и в момента е 4,800кг. и 53см. (+2см.). Не сложихме ваксината, щото Ники се е разболяла (не съм я виждала от понеделник сутрин, когато беше добре, сега само ми казват как е). Оказа се с бронхит, според педката - на алергична основа. Твърде дълго ги влачим тия сополи и кашлици и явно са си казали думата. МБ й е с бактерия, чието име забравих, но срещу която сме имунизирани със Синфлорикса. ooooh! От снощи е при майка ми, ама мисля да си я взема довечера и утре сама да се оправям с двамата, щото колкото ми е нервно и притеснено, майка ми още повече ме изнервя като не мога да се свържа с нея по 3 (!!!) телефона. #Cussing out По-добре да полудея сама с едно болно и едно ревящо почти нон-стоп, отколкото да не знам какво става. Пък и рано или късно ще се наложи да остана сама с двамата и трябва да мога да се справя с това. Вярно, едно е да остана с 2 здрави деца (макар и едното ревящо), друго е с едно болно от тях, амаааааааа.........
Стискайте ми палци да оцелея!

# 586
Дано се оправите бързо, здрави ли са децата, всичко се понася по лесно....от болно дете по гадно нещо няма за майката  Tired

+1 си слагам за човек ваксинирал дете със Синфлорикс и направил дори усложнение на възпалението с коките.........тая ваксина все повече се убеждавам, че не стига че е страшно натоварваща е и абсолютен боклук......да не говоря какви реакции дава.....

# 587
  • София
Здравейтеееее,

Ние от днес сме на АБ.
2 седмици влачим сополи и кашлица, които не можем да оправим с никакви лекарства (капки, сиропи, промивки и т.н.).
Днес с бойна стъпка отведох малката директно при педката и веднага ни прие. Остана изумена, как лекаря в Исул след като и е пуснал ПКК и утайката и е 40 не и е пуснал снимка и АБ. Още тогава си е била за него.
Днес пуснах секрет от носа, макар че с педката говорихме да е от гърлото ама аз с "тъпия" си ум казах от носа.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out И ходихме на снимка. Там като я видяха казаха, че е много малка, но аз настоях и обясних защо трябва да и се направи. Да ама сигурно 10 мин. се борихме с д-ра да я укротим за малко за да я снима.
В крайна сметка излезе, че има секрет и задължително АБ, но хубавото е че е в начална фаза сме хванали тея секрети.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Направо ще се побъркам.

Теди - а педката какво изписа за каката щом е с бронхит? Колко време ги влачите тея сополи и кашлица? Пуснахте ли за всеки случай едно ПКК да видите как е? Че ей го ние къде стигнахме от чакане.

Дани - дано повече Дени няма инциденти с напишкване в яслата.

Офф направо не ми се пише......главата ми гърми  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 14:43 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 588
Алекс, бронхита ще го оправяме с инхалации с Вентолин. Всеки път така сме я лекували. ПКК не сме пускали (то май никога не съм пускала извън обичайните изследвания, каква е целта на ПКК в тази ситуация?). Сополите ги влачи от 3-4 септември. До неделя вечер все бяха задна хрема - къде по-силна, къде не толкова. От там и кашлицата (стичащите се секрети). В понеделник след градина свекърите казаха, че не е имало промяна, обаче вчера са я прибрали с обилен течащ навън прозрачен секрет и много сериозна кашлица. Не отхрачваща, а суха и мъчеща детето. И аз понеже не знам какво й е, реших да не ги събирам на едно място с малкия и я пратих в майка ми. Но определено ще си я прибера довечера.

# 589
  • до едно тепе
Теди дано оздравява бързо Ники и да не буйства много из къщи, а да помага на мама с бебето Hug
Алекс оправяйте се и вие Hug
Хич не ми се работи днес. Искам да се прибирам вкъщи мрън. Май имам нужда от няколко дни почивка сама вкъщи, нооо няма начин за съжаление Confused

# 590
Флауърче,станаха ,станаха, живот и здраве и вие после и ще мине ,лети си времето.И тати ще си дойде за РД тъкмо.
Мец и ние пропускаме предиобедният сън някой път.Ей на сега се катери отгоре ми вече повече от час и се научи да пляска -прави браво и няма намерение да спи -шило.

И ние редовно сме  със събути маратонки и чорапки.Редовно в магазините ни търсят да ни върнат някое от посочените изброени или до скоро и залъгалката.

Мравче и на мен ми е много хубаво да си стоя вкъщи(зодия Рак съм) ако зависи от мен мога да не излизам въобще ,но като съм по задачи няма как.Още 20 дни съм сама и се оправям доколкото мога.Нашите само водят Рали на градинка,а  ние с Ники на разходка ,пазар и всичко останало.

Много ми е добре малко без мъж.Някакси по спокойно ,не се занимавам да мисля за яденето толкоз,аз на диетка ,на Ники правя по повечко пюренца за по 10-тина дни,кака на градинка и ако поне нямам ядене, не ми е толкова съвестно да е на някой  сандвич ими филийка с нещо ,защото знам ,че на градинката е яла манджичка.Като си ошетам си ми е чистичко,не че ми цапа ММ даже напротив,но по принцип готвя в кухнята ,вечеряме в хола,моя спи в спалнята ,аз в детската с децата и на сутринта навсякъде е лудница.Никола прави детската за минутки наопаки докато приготвя кака за градинка.

Теди бързо да се оправя кака и браво на малчо добре си хапва и дано е много здравичък.
Алекс бързо да оздравявате, че доста се е проточило при вас.

# 591
  • shumen
Алекс,Теди,да се оправят скоро дечицата.
Мравче,аз предпочитам да сме навънка,защото ако сме вкъщи малчо побеснява.Ако съм сама може и в нас да си стоя обаче.

# 592
  • Северозапада
Мравче и на мен ми е много хубаво да си стоя вкъщи(зодия Рак съм) ако зависи от мен мога да не излизам въобще ,но като съм по задачи няма как.Още 20 дни съм сама и се оправям доколкото мога.Нашите само водят Рали на градинка,а  ние с Ники на разходка ,пазар и всичко останало.
Да, за по задачки и ние ходим със София, но се прибираме за обяд, например. На мен идеята ми беше, че има майки, които грабват децата, храна и т.н. необходимости и от сутринта до вечерта са в парка, МОЛ-а или някъде си. Аз съм го правила няколко пъти и се чувстван супер изморена вечерта. А, като се приберем, дори да не спя, докато тя спи лежа, седя и си правя нещо тихо, че да не я събудя. Понякога си свършвам нещо в кухнята, ако е по-тихичко.
Сега абсурд да ходим някъде. Вземам я в 5:30-6 ч., ако минем да напазаруваме или да свършим нещо, става 7 докато се приберем. Вечеря, готвене за другия ден, къпане, приспиване и станало 23 ч., а за чистене и ред не остава.

# 593
  • София
Алекс, бронхита ще го оправяме с инхалации с Вентолин. Всеки път така сме я лекували. ПКК не сме пускали (то май никога не съм пускала извън обичайните изследвания, каква е целта на ПКК в тази ситуация?). Сополите ги влачи от 3-4 септември. До неделя вечер все бяха задна хрема - къде по-силна, къде не толкова. От там и кашлицата (стичащите се секрети). В понеделник след градина свекърите казаха, че не е имало промяна, обаче вчера са я прибрали с обилен течащ навън прозрачен секрет и много сериозна кашлица. Не отхрачваща, а суха и мъчеща детето. И аз понеже не знам какво й е, реших да не ги събирам на едно място с малкия и я пратих в майка ми. Но определено ще си я прибера довечера.

Офф ужас.
ПКК - показва как са показателите и спрямо тях лекаря се ориентира дали има някаква инфекция в организма. И ако има се назначава адекватното и точно лечение.
При нас хремата я влачим от 8.10 като не беше толкова значителна, но постепенно стана доста влажна и отделно първо само задна хрема, а от миналата седмица и течащ нос. Като за това време 2 пъти сме сменяли препаратите и никаква промяна.
Ако скоро сте се лекували с вентолин, знам че не е препоръчително честата му употреба.
Ако имаш време и възможност пусни или поиска от педи направление за ПКК и да видите как са показателите.

Ние на 26.09 бяхме с бронхит и бяхме с инхалации с вентолин и физ. р-р, но явно не сме успяли качествено да се излекуваме и явно затова пак ни тръшна повторно, но по качествено.

P.S. Благодаря ви момичета.

# 594
 Либрето да мине с бутилка винце да почерпи ,моляяя
Болничките да оздравяват  Embarassed

# 595
  • Варна
Ей значи, мислех че ще мина метър  Mr. Green, ама щом сте рекли, моля заповядайте да се почерпите ( виртуално  Crazy ) с винце и мезе , че днес съм рожденничка  Flutter

Скрит текст:

# 596
  • NE
Либре Да си жива и здрава и щастлива и горда мама. Hug
Скрит текст:

Пловдивските мами да ми помогнат къде може да отидем на планина в близост до Пловдив. Търся хем дестинация, хем хубав хотел за две нощувки. Praynig Мисля за Чепеларе. Wink

# 597
  • При моето слънце
Либре, честит ден ден, всичко най-хубаво.
Фея, зависи какви цели гоните. Бих ви предложила Широка лъка, заради природата и архитектурата, или Велинград, заради спа възможностите.

# 598
Либре честит рожден ден!   bouquet Жива ,здрава  и много обичана!

# 599
  • shumen
Либре,честит рожден ден.Да си жива и здрава.
Дени днеска не се е напишквал в яслата.Дори сам си станал,отишъл до гърнето и чакал госпожата да му свали гащите,че сам не можал.После пък като станали и казал,че има пиш и веднага го сложили.
Тази вечер пък намериха пак за какво да ме ядосат обаче.Купих и занесох чисто нови пижамки,а ми заявиха,че едната му е няма.Госпожата каза,че ще пита утре лелята,защото тя вчера май го обличала и да не би да е прибрала в тяхното пране или пък да е сложила на друго детенце.Ако не се намери ще спи с блузка и панталон,но повече няма да купя за там.

Общи условия

Активация на акаунт