Как да му помогна да спре да пие?

• 63 295
  • 177
  •   1
Отговори
# 60
Пиянство ,алкохолизъм наричайте както искате.На пияния си му е добре.Не им е добре на тези до него.И както има един лаф ,че на погребение не се плаче за умрелия ,а за тези които остават в случая е същото.На него му е трудно и релаксира с пиене.А на тези около него дето им е трудно да го понасят като пие какво да правят???Да го съжалят и да му носят проблемите и всичко друго на гърба си?
И тези дето казаха на момичето да му тъпи пиянските простотии не прочетох съвет как да се справи с проблема.Освен психолог ,психиатър...Тези последните ги препоръчват и за скарване с колеги.
И наистина алкохолиците имат много нюанси и хич не е лесно да ги търпиш.
А дебелите хора са просто дебели.Нямат деградация на личността.Има доста  по -умни хора от слаби,руси и красиви/визирам определена гилдия/.И почити не познавам дебел човек ,който не иска да отслабне.И не знам алкохолик дето си е признал ,че е такъв.И не пишете глупости да не разводняваме темата.

# 61
Много  е сериозна темата. Хората със зависимости, обикновено имат и други проблеми. Няма как да пребориш зависимост, ако не пребориш основния проблем.

# 62
Много  е сериозна темата. Хората със зависимости, обикновено имат и други проблеми. Няма как да пребориш зависимост, ако не пребориш основния проблем.
Peace

# 63
  • София
Ами започни и ти да "релаксираш" с алкохол, надали ще му хареса. И аз не одобрявам ежедневното пиене, но моето отношение към любителите на чашката вече го изказах. Не съм против да пийнат с компания, но всичко да е с мярка. Пияните хора ме отвращават. Sick

Имам позната. Беше си жена на 50- тина г. Тя по този начин реши да покаже на приятеля си, който пиеше много, ама много, колко е грозно като партньорът ти е пиян. Е, резултата на края беше, че той си умираше от кеф, че има с кой да си пие, а тя ходеше доволно подпийнала всеки ден. Накрая се усети, че така не става и го разкара.

# 64
 toothСъветът ми не беше никак сериозен. Надявам се, че тя няма да започне да "релаксира" по този начин. Тази година ми се събраха доста негативни емоции и то за съжаление, все свързани с децата. Тази тема и по-точно някои коментари ме накараха да се замисля. Ами ако и аз реша да "релаксирам", защото наистина ми дойде в повече или пък реша да се напия, па дано проблемите ми се изпарят? Как би се почувствал мъжът ми ако съм перманентно пияна или всяка вечер тряскам бутилката на масата и заявявам да не ме занимават с нищо, защото ми е "нервно, тъпо, депресивно" и пр., защото вече не издържам от проблеми и го оставя сам да ги решава? И така ден след ден, докато се "разболея"? А после той като истински любящ мъж дали ще се опита да ме "излекува"? Или е в пълното си право да си събере куфарите, защото му е дошло до над шапката да се занимава с всичко сам, па за капак и мен да ме влачи.

# 65
Те хората се разделят основно ,че единия влачи другия даже и да е трезвеник.
Пък ако пиеш ти е в кърпа вързано да те изритат.

# 66
Няма неизлечима болест-има неизлечими хора. Когато начинът на мислене не се променя и преобладават негативните нагласи,нормално е да не може да се пребори дори и най-елементарното нещо. Ако човек няма достатъчно сила, има доста добри и подготвени психотерапевти, които биха му помогнали да промени начина си на мислене и да продължи напред. Българите затова сме на този хал, защото наместо да гледаме собственото си дередже, ние гледаме състоянието на Вуте и изобилстваме от зловредни съвети. В конкретния случай не са непоискани, но момичето едва ли е очаквало да бъде залято със толкова негативизъм. Като гледам май спря и да пише по темата  Rolling Eyes
Без да е заяждане,но имала ли си близък,роднина с такъв проблем. Защото ми звучиш като само на теория какво да се прави.Практиката е съвсем друга,голата истина - те сами трябва да поискат да спрат,а какво ще е достатъчно силен стимул да го направят - си е истинско тото.
Те са такива до гроб и до тогава трябва да се борят с проблема си,т.е да не близват,защото за секунди се връщат там, където са били спряли.

Да, имала съм......и също без да се заяждам, съм работила като психолог в тази сфера, а и ако беше чела внимателно-в случай, че не е заяждане, щеше да видиш, че съм посочила 2 примера  за много близки хора Wink

# 67
Пиянство ,алкохолизъм наричайте както искате.На пияния си му е добре.Не им е добре на тези до него.И както има един лаф ,че на погребение не се плаче за умрелия ,а за тези които остават в случая е същото.На него му е трудно и релаксира с пиене.А на тези около него дето им е трудно да го понасят като пие какво да правят???Да го съжалят и да му носят проблемите и всичко друго на гърба си?
И тези дето казаха на момичето да му тъпи пиянските простотии не прочетох съвет как да се справи с проблема.Освен психолог ,психиатър...Тези последните ги препоръчват и за скарване с колеги.
И наистина алкохолиците имат много нюанси и хич не е лесно да ги търпиш.
А дебелите хора са просто дебели.Нямат деградация на личността.Има доста  по -умни хора от слаби,руси и красиви/визирам определена гилдия/.И почити не познавам дебел човек ,който не иска да отслабне.И не знам алкохолик дето си е признал ,че е такъв.И не пишете глупости да не разводняваме темата.

Затлъстяването и хиперфагията също се водят за болест. Дебелите хора, особено хиперфагиците, които постоянно преяждат са на хала на алкохолиците. Всяка една зависимост е бич, но и затлъстяването и хиперфагията ,както и алкохолизмът са лечими, макар, че булимията и хиперфагията са в ресора на психиатрите и психолозите, както и алкохолизмът. А за пушачите-направо ги ненавиждам........алкохоликът вреди на себе си, а пушачите, застрашават живота и на околните. Ако алкохолизмът е осъдителен,значи пушачите трябва да живеят в изолатор и да се тровят взаимно....а за дебелите е ясно-и те за компания на алкохолиците  Mr. Green

# 68
@desitkata77
Не мисля че килограмите, или външния вид, или склонността към пиене,  а и много други неща имат някаква пряка връзка с интелекта на един човек.

Simple Smile))))))))

# 69
И не знам алкохолик дето си е признал ,че е такъв.
Аз познавам няколко алкохолика, които не само са си признали, че са такива, а и са спрели да пият от няколко години. По нищо не им личи, че са алкохолици.
Най-важното е, че има начини за справяне с алкохолизма, не е съвсем безнадеждно положението. Много хора се сблъскват с този проблем и искат да направят нещо, но не знаят какво. А когато става въпрос за деца на 15-16-17 години е ужасяващо направо.

# 70
@Dara Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Не съм искал да сравнявам пиещите с пухкавите. Механизма е подобен обаче. Затова го споменах. Искаш да отслабнеш,  пазиш диети,  гледаш се сигурно в огледалото и се заричаш. ...  не знам си какво още. В един момент ти прещраква в главата и хоп половината торта я няма. Simple Smile Осъзнаваш го,  виждаш го и въпреки това го правиш.  Причините са и физиологични и психически. При Алкохолно зависимите нещата са много по драстични, и последствията са страшни,  но механизма е същия. На никой не му хрумва да каже обаче, всички дебели са безволеви боклуци, които се тъпчат като свине и заемат място в градския транспорт. Естествено има и такива които се тъпчат като свине, точно защото са безволеви боклуци. Така е. Simple Smile  Simple Smile Говоря за Зависимост.  Зависимост с която без чужда помощ справянето е повече от трудно.
Има и познавам достатъчно умни и креативни хора с проблеми с пиенето, които след запои осъзнават какво причиняват на себе си и на околните и искат да спрат. Не могат сами. Просто в един момент преджасват и става страшно. Това не е въпрос на воля или мерак само. Не е и проблем с които можеш да се справиш в домашни условия. Виж,  воля и мерак си трябват за да живееш с такъв човек и да се опитваш да му помогнеш. Не го отричам и наистина не е за всеки и всеки си преценява  дали да го направи. Simple Smile
Това което искам да кажа е че най - лесното е да сложим всички пиещи в една категория, да дадем съвет спасявай се,  и да решим проблема. Simple Smile и от там и дебелите и пушачите и можем да я продължа тая листа. Simple Smile))))))2))

# 71
Да, имала съм......и също без да се заяждам, съм работила като психолог в тази сфера...

Ох, добре, че си се отказала! Или те изгониха?
Като ти гледам разсъжденията, не за психолог, ами и за санитарка не ставаш...

# 72
@desitkata77
Не мисля че килограмите, или външния вид, или склонността към пиене,  а и много други неща имат някаква пряка връзка с интелекта на един човек.

Simple Smile))))))))
Примера беше за това,че жена от 50 кг. станала 80кг /дебела/ не оглупява заради килограмите,
не спира да работи,не спира да си гледа децата заради килограмите.Докато човек с нормално отношение
към алкохола,станал алкохолик неизменно води до горепосочените деградации,че и други.
Иначе да няма връзка с интелекта.Докато не станеш алкохолик и не го загубиш.

п.п.В темата има алкохолици.Ама не си признават.

# 73
  • София
alinnna, какво предлагаш? Самоотвержени живи вериги пред вратите на кръчми и магазини ли?
Много си ларж, и така...по принцип. Пробвала ли си се да скриеш парите на агресивен алкохолик? Недей, не е приятно. Но ако не ти се е случвало, не излъчвай благородство, защото може да е наистина опасно.
Да, алкохолизмът е болест. Да, може да се окаже лечима, но може и да не е. За да има въобще някакво лечение обаче, алкохоликът САМ трябва да се убеди, че е необходимо и да го поиска. Преди това няма кой и как да му помогне. Който и колкото и да се опитва. И да, понякога е по-добре да оставиш човек да се бори сам с проблемите си, защото са си негови, и за да спасиш себе си.
http://www.arka-bg-2a.hit.bg/06.02.html
Ти би ли била в такова уравнение?
А, недай си Боже, на дъщеря си какъв съвет би дала? Търпи, маме? Не вярвам.

# 74

......алкохоликът вреди на себе си, а пушачите, застрашават живота и на околните.

Вреди само на себе си, но това при положение, че живее сам, няма живи родители и други роднини, и не излиза от вкъщи. Един алкохолик задължително повлича към дъното жена си, децата, родителите си. И задължително някой друг му е виновен за положението в което се намира. Сега някой ще каже, че има алкохолици, които признават своя проблем и че вината е тяхна. Може. Аз за щастие не познавам всички пияници по света. Но тези, които познавам или срещам в живота и професията ми, са ме накарали да ги презирам. Не гледам на тях като на болни хора. То и педофилите се водят болни хора. И трябва ли да ги разбирам, че не ги възбуждат възрастни хора, а са зависими от децата за да постигнат пълно щастие и хармония със себе си? Какво ме грее, че пияницата след запой, по време на който ме е оскърбил, унижил или пребил, на другата сутрин много съжалявал? И съжалява цели два дни например. Да, авторката помоли за съвет как да му помогне да спре да пие (къде се запиля тя между другото?) и повечето й отговорихме, че ако той сам не реши да си помогне, тя се захваща с предварително обречена кауза. Най-напред трябва да си изясни за себе си дали мъжа до нея е готов и иска да се промени. Ако е готов, няма лошо да остане с него и щом го обича двамата да се борят. Но ако само обещава и нищо не прави, да пали моторетката и по-далече. Казано е, че на човек можеш насила да му вземеш, но не можеш насила да му дадеш.

Общи условия

Активация на акаунт