Как да му помогна да спре да пие?

• 62 488
  • 177
  •   1
Отговори
# 165
Към авторката:
Алкохолната зависимост е по-страшна и трудна за отказване от хероиновата.
В такива теми винаги казвам, че от хероинова абстиненция умрял няма, но от алкохолна се мре и още как. Това го казвам, за да разбереш, че само защото накротика е достъпен на всеки ъгъл не значи че е по-безобиден. Приказки, увещания, теорията за едната чашка, която не пречи и тн. не помагат. Помага дълго, упорито лечение, неотказване, или събитие, което от раз да премахне идеята за пиене (тези събития не ги пожелавам на никого). Има опит в лечението на алкохолизма, обърнете се към НЦН, там има психиатри, учен народ, които провеждат терапии не само под формата на изписване на няакакви чудотворни медикаменти, а и работа с пациента и т.н. Всичко останало за мен е неадекватно и подценяващо проблема.

На лично ниво аз бих се разделила с този човек, ако видя че той не поддава да се лекува, защото не мога и да си представя толкова труден път да премина до някой, който вече демонстрира асоциални поведения, като нежелание да работи, например с разни оправдания. Животът ми се струва твърде кратък за такива драми.

# 166
Здравейте, искам да споделя с Вас моя лична история. От години мой близък роднина има проблем с алкохола - не спира да пие. Години ходене по лекари и знахари не дадоха положителен резултат. Веднъж една приятелка сподели, че съпругът й отказал алкохола с помощта на някакви билкови капки. Аз се позаинтересовах относно тях и тяхното съдържание - името на продукта е Алкофитал. Закупих билковия продукт с надеждата да доведе до положителен резултат. Съветът, който от фармацевта в аптеката бе, че по никакъв начин няма как да навреди на организма, напротив - детоксикира и тонизира, освен всичко останало. Та...купих капките и очаквах резултата, а той беше повече от добър - моя близък постепенно отказа алкохола, чернодробните функции и кръвните показатели се подобриха. Стана по - енергичен и тонизиран. Скоро намерих един сайт за хранителни добавки, в който продукта е на най-ниската цена. Името му е drugstore.bg. Надявам се с тази публикация да съм помогнала на много хора, защото алкохолизма не бива да се неглижира като заболяване. Поздрави на всички. Бъдете здрави.

# 167
  • София /Абсурдистан
Според мен няма как, освен ако самият човек не пожлае да се лекува. Ама сложна работа е това.

# 168
  • Sofia
Виждала съм до какво води алкохолната зависимост и също съм виждала колко страдат и преживяват жените до тези мъже. Няма как  да пожелае той промяна ,временно се спира и след това отново и така до края на живота. За околните остават страданията и притесненията. Помогни на себе си - бягай докато е  време. Нищо добро не те чака с човек с тази зависимост.

# 169
Ако нямате деца, бягай. Една млада жена има много малко време да намери свестен мъж, с който да си създаде семейство. Още един -два такива неуспешни опита , и времето за раждане е намаляло драстично. Това е , природен закон. Освен това алкохолизмът е в гените, ще трепериш ли и за твоите деца да се не пропият ? Иначе, познавам много го хора, които са спрели, но живея в Англия, тук има страхотна поддръжка след болнична детоксикация, естествено.

# 170
Здравейте! Бих искала вашето мнение, виждам, че темата е стара, но се надявам някой да се включи. Имам приятел от почти 2 години. Преди не пиеше много, но напоследък пие буквално всеки ден и има лошо пиянство. Пие твърд алкохол. Като се напие (не всеки път) но почва да става агресивен и откача, не ме е бил или нещо такова, но посяга на кучето ни без причина, което много ме тревожи. Според вас става ли въпрос за бъдещ алкохолик и какво да правя? Не искам да го напускам, но понякога имам чувството, че ако не си тръгна някой ден ще съжалявам, че съм останала. Вие как мислите? 🙁

# 171
Бъдещ? Той си е настоящ. Кое мислиш, че е реалният алкохолизъм? Да, ще съжаляваш някой ден, ако останеш.

# 172
  • Сф
Тъкмо четох сутринта за алкохолизма,че моя позната вчера ми се оплака от мъжа си, който има вече съпътстващи заболявания от алкохола. В зависимост от организма и две години системно пиене са достатъчни да сътворят алкохолик! С всичките му там съпътстващи проблеми и заболявания, тежки при това, защото алкохола убива неврони. Може да прочетеш достатъчно в нета. Но описаното от теб говори за настоящ алкохолик. Бягай!

# 173
Ако си мислиш че ти можеш да направиш нещо, ако се надяваш, че заради теб той ще спре - лъжеш се. Ако той не вижда причина или не осъзнава проблема - нямаш никакъв шанс да промениш нещо.
  Кажи му, че пие прекалено много и за това го напускаш. Няма нужда от драми, спорове и обещания. Трябва спокойствие и твърдост.
   Разтърси се из НЕТ-а, прочети за алкохолизъм, съзависимост. И ще разбереш какво е и колко трудно е да спреш тази зависимост.
   Не го ли направиш ставаш съзависима. Целият ти живот ще мине в терзания: Как да му помогна? Какво да направя? Къде сбърках?
  При всеки опит за разговори ще бъдеш обвинявана, че ти си виновна, че обиждаш че си ненормална и какво толкова е станало. Ще бъдеш лъгана и манипулирана.
   И най-важно - ти няма да си обичана, ти и децата ви винаги ще бъдете на второ място. Защото алкохолът ще измести приоритетите му. Пари винаги няма да стигат. Ще чистиш и переш повръщано, насрано и опикано(съжалявам за гнусното описание но това е действителността). Никога няма да знаеш къде е, кога и как ще се прибере, никога няма да можеш да разчиташ на него. (моя близка - в напреднала бременност, с болки, а мъжа й пиян на талпа лежи до нея на пода неадекватен) Това ли искаш от живота?
    И нея я предупреждавахме - не се хващай с него алкохолик е. Млада, глупава и наивна - нейните отговори бяха: той обеща, че ще спре, той ще се откаже.

# 174
  • София /Абсурдистан
По-далече от такива.
Момиче, та той си е алкохолик, какво правиш при него.

# 175
Агресията, след употреба е Голям червен сфетофар. По- зле ще става.

# 176
Тя пита как да му помогне, а получава отговори да го зареже. Разбирам тази позиция, но все си мисля, че всеки от нас, в тежък момент има нужда от помощ и подкрепа. Не са малко примерите на преборили се хора. Алкохолизмът е болест, а всеки болен се нуждае от подкрепа. Ако след оказана подкрепа няма ефект може да се мисли за оттегляне.

Хората, НЯМА спасение¡!!!!!!! Краде от сестра, деца, лежащо болна майка.....Философства, мързелува, ходи два дни при АА, после нов запой.... Все друг е виновен, друг да работи, други да чистят, дългове, борчове.... Само самоубийство остава, за да се спасиш, той все оцелява... Години, години, години, години.... Няма сили, няма спасение. Не лъжете момичето.БЯГАЙ,малката. На теб кой ще помогне, като те съветват ти да помогнеш.¿???¿? Няма спасение!!!!!!!!

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 14:45 от yorwolf

# 177
Каква болест е пиенето, преяждането също, за мен такива хора нямат воля да се откажат от пороците си.

Общи условия

Активация на акаунт