Как да му помогна да спре да пие?

• 62 504
  • 177
  •   1
Отговори
# 105
Да много точно казано.Първа стъпка от програмата на АА гласи:Признахме че сме безпомощни пред алкохола,че живота ни е станал неуправляем.Не се ли направи тази стъпка,няма да има ефект.Много членове на групи се заблуждават че могат да пият бира примерно.Стискат зъби и държат по седмица,но след това се почва яки запои.Ако си истински алкохолик,няма как да устискаш.Но за да се лекува това коварно заболяване трябва действително да си осъзнал че имаш проблем и то сериозен.Иначе не стават нещата.

# 106
Той ми е всичко, дайте ми съвет как да постъпя.

Не се ограничавай мислейки, че той е всичко.

Съвет: скъсай и си потърси нов приятел.

# 107
Но трябва да го искаш. Да съзнаваш, че искаш да спреш да пиеш. А не просто някой да те закара там и с ината си да пречиш и на другите. АА помагат на тези, които искат да им бъде помогнато.

Peace

# 108
  • София
Най-правилното решение, което съм вземала в живота си е да избягам от бащата на детето ми, който е алкохолик. Не чакай! Животът ти ще става все по- лош, не си го причинявай. Прегръщам те и ти пожелавам здрав разум и много сили, за да се справиш със ситуацията в момента.

# 109
Здравейте,ще си позволя да пиша в чужда тема,моят въпрос!
При мен ситуацията е различна,няма как да обърна страницата и да бягам далеч. Става въпрос за близък роднина,който страда от алкохолизъм и то много агресивен при това! Племенница съм му,и много го обичам,защото като е трезвен е страхотен човек и то с главно Ч. Проблемът е,че живее при родителите си,т.е. дядо ми и баба ми,и вместо да се радват на последните си години и да си ги изживят спокойно,той ги тормози и психически,случвало се е и до физическа саморазправа! Много искам да му помогна да се откаже от чашката,но не става-кой ли не опита.
Напоследък ми се върти в главата друго-колкото и да ми е мил,баба ми и дядо ми са ми по-мили,с нищо не заслужили тази съдба,трудолюбиви,селски хора,честни и почтени. Та въпросът ми е,има ли някаква правна възможност да го извадят от къщата,или нещо такова,изобщо не съм запозната и може ли да го изселят принудително от населенот място,чрез подписка от населението?
Благодаря предварително

# 110
Dessyy90, това е някаква възможност:
"Ако човекът е зависим, не желае да се лекува и има опасно поведение, може да опитате да го настаните на задължително лечение по Закона на здравето. Поне ще му дадете шанс да промени нещо. Това става чрез молба до Районна прокуратура по местоживеене. Важно е да опишете подробно с какво застрашава живота и здравето си, или това на околните. Настаняването става трудно, но пък е спасило живота на доста хора. Обикновено съдът постановява 3-месечно задължително лечение, а 3 месеца в терапия все пак увеличават вероятността на трезва глава човекът да започне да мисли по друг начин и да тръгне да променя нещо... "
от тук

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 17:25 от шаляляля

# 111
Ужас, толкова много жестоки съвети. Излиза, че ако човека до нас изпадне поради болест (алкохолизъм, рак, тежка астма, катастрофа или друго), която да го направи неспособен и ако в някакъв кратък срок (месец до няколко) той не се поправи да си бием шута ...

Я предложете таблица - Приемливи и Неприемливи състояния, както и срок за "поправка" Simple Smile

А ако детето ви изпадне в Неприемливо състояние ще го зарежете ли?!?

ПП. Коментара ми не се отнася за състояния в които "неспособния" проявява умишлени и осъзнати агресии, грубости и физически посегателства. Отнася се за добри иначе хора които са изпаднали по една или друга причина в "неспособно" състояние.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 14:07 от Jason Din Alt

# 112
Личният ми опит с мъжа ми показва, че една нелекувана зависимост винаги се заменя с друга...Преди години е злоупотребявал с наркотици, спря и му откриха хепатит С, спря уж и алкохола,но както се казва "всяко чудо за три дни"...започна пак да пие ,макар и само по една чаша. Какво ли не правих, с добро, с лошо, със скандали, с нерви, но накрая вече ми стана толкова противен с това безотговорно държане, че спря да ми пука за него. Лошото е, че в моментите като не пие го избива на агресия и става още по- непоносим

# 113
Така че докато е време бягай. Рискуваш много, а отсреща не се знае какво ще получиш

# 114
Първият ми съпруг имаше сериозен проблем с алкохола. Много го обичах и искрено вярвах, че щом и той ме обича и държи на мен, ще успее да се пребори с тази болест. Но не стана така. Стигна се до там да крие бутилки, да злоупотребява с доверието ми и дори без малко да загине, шофирайки в нетрезво състояние ... Слава богу, че нямахме дете и кой знае какво имущество, което да делим. Разведохме се и всеки пое по пътя си.
Така че докато е време бягай. Рискуваш много, а отсреща не се знае какво ще получиш
+1

# 115
  • София
Аз също съм като вас - съпруг алкохолик.Някой изпробвал ли е да дава тайно някакви капки - АНТАБУС,АЛКОФИТАЛ или нещо друго.Побърках се вече. #2gunfire

# 116
А теб какво те задържа до него? Не се заяждам, само питам Simple Smile

# 117
А ти защо основно пишеш в темите, свързани със зависимости.....не се заяждам, просто психологически интерес?!

# 118
Дами,
много често дълго живеем, гледайки и разсъждавайки, че и произнасяйки се, как другите чувстват и живеят неправилно... Но все идва моментът на истината. - и нашите любими грешат, и ние грешим.
Как аз се озовах в спешното на Токуда със съпруг пред делириум?
Еми, така - малко по малко се е случвало под носа ми...Коя ще си сложи ръка на сърцето и ще заяви, че знае всичко около партньора си.
Сега е добре. Но е на терапия и аз съм 24/7 на пост.
Животът без алкохол е прекрасен.

# 119
Терапията е добро нещо, ама е  с фиксирано време, после всичко поемат близките и е точно, както каза schreier  - на пост 24/7, безвременно. Щото  крачката от  една боза, до това да  намериш празните бутилчета със спирт  /на всевъзможни места/, е  много  малка . Не всеки може да се нагърби да пази до живот. Затова и са съветите за бягство. Не всеки може да издържи това - аз  поне не можах.
А относно капките - рисковано е - могат  да направят алкохола непоносим,  но са също толкова вредни и увреждащи здравето .

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 20:14 от ЗАНДАЛИ

Общи условия

Активация на акаунт