Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 557
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Честито и тук на мама laseine  smile3504 newsm07  ylinfant

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 18:41 от blueyed

# 646
  • тук и там
Честито на мама laseine!Да и е жив и здрав малкия Мартин,а на нея-бързо възстановяване!

# 647
Честито на мама laseine! Да е жив и здрав малкия юнак! Мама бързо да се възстановява и чакаме разказ!   bouquet Hug
Габи, имаше някаква рецепта с ряпа. Потърси. Но ако кашляш отдавна иди да те чуят, че има много гаден вирус който има усложнения
Една черна ряпа се издълбава - да стане на кладенче и се слага една лъжица мед вътре. След около час ряпата е пуснала сок, меда се е втечнил и това сокче се пие.
Аз вече съм се заредила с ряпа - през зимата гледам да имам поне по 2-3 в хладилника за децата. Много облекчава кашлицата им.

Благодаря  bouquet Сетих се и аз за тази рецепта с помощта на laseine, чакам съпруга ми да се прибере и да ми донесе, а утре съм при лекарката да ме чуе.

Тази черна ряпа само по веднъж ли може да се сложи мед или като се изпие образувалия се сок може пак да се напълни?

# 648
  • София
Аз слагам пак в същата ряпа. Тя като си пусне сока напълно става една такава спаружена и набръчкана и е ясно, че няма какво повече да изстискам от нея.
За един ден една средно голяма ряпа ми стига за болно дете. Само дето голямото се мръщи и тикам насила, а малкото реве, че не му давам всичкото сокче.

# 649
Честито и тук на мама laseine! Да са живи и здрави и тя, и бебето!  bouquet Hug Peace

...Как се разбира дали бебето е стресирано?  newsm78
Записват тоновете на бебето за минимум 20-30 минути, този запис се води "стрес тест на бебето". От резултатите при записа се вижда как е бебчо, а също и дали имаш контракции.

В събота спешно ходих до болницата, защото цял петък бебчо едва-едва мърдаше и то след доста ръчкане (почукване с пръсти по корема) от моя страна. Това поведение бе необичайно за бузанчо и последвах съвета на док, който на всяка консултация ми казва, че усетя ли, че бебето не се държи както обикновено (вяли движения или пък свръх активност), веднага да отивам в болницата. Та там дежурната лекарка каза точно това - за да видим бебето как е, ще му направим "стрес тест", т.е. ще пуснем един 30-минутен запис на тоновете. Слава Богу, всичко при нас се оказа ОК, малкия мъж просто решил да си поспи повечко Wink Отделно лекарката каза, че не отчита никакви контракции, а аз вече съм 38 г.с. и реално нямам и никакви болки, та като нищо май ще се преносим  Heart Eyes Crazy Hug

# 650
Честито на мама laseine!Да и е жив и здрав малкия бебчо  Hug
Момичета аз никога не съм ходила на тонове, но и доки не ми е казал да ходя, та се чудя ако до четвъртък не родя да отида ( тогава име мерене на тонове). Доктора ли казва резултата от тоновете или и акушерката вътре може да ти даде информация как са тоновете? И другия ми въпрос е дали акушерката може да ми каже има ли контракция или аз да вида, или доктора трябва да е пак този който определя Simple Smile Малко тъп въпрос за края на 9-ти месец, но не съм ходила  newsm78

# 651
  • София
Здравейте мами, днес родих бебе Георги - 3635, 52см, планово секцио в клиника Надежда.

# 652
  • София
Честити бебчета на мама laseine и мама Саня! Да са ви живи и здрави и много да ви радват! baloni

Beberona, на при мерене на тоновете излизат две криви: едната е за самите тонове на бебето, а другата засича контракциите на майката. На мен лично лекарката ми ги разчете, но може и акушерката да питаш, тя ще ти каже най-вероятно как са нещата. Ако кривата,засичаща контракциите се вдига рязко на горе, значи има наличие на такава (не знам дали го обясних много точно, но дано си ме разбрала).

# 653
Честит юнак на мама Саня! Да е жив и здрав! Мама бързо да се възстановява!  bouquet  Hug

# 654
Честито малко юначе на мама Саня.Да папка и спинка много и скоро да се гушкат в къщи.

# 655
  • Германия
Честити бебчета на мама Саня и мама laseine, да са живи и здрави бебетата!

# 656
Здравейте мами, днес родих бебе Георги - 3635, 52см, планово секцио в клиника Надежда.
Честитооооооо ! Да ти е жив и здрав, малкия Георги  Hug Да слуша мама и тати, да спинка много и на теб бързо възстановяване

tedi8904 - разбрах те Simple Smile Ще отида да вида, питам за акушерката, защото с доки ще се видим чак на 6-ти ( термина)

# 657
Честитооо!  bouquet
Да ви е жив и здрав малкия-голям мъж! Hug
А на теб по-бързо възстановяване и когато се почувстваш добре, разкажи как е минало секциото Hug

# 658
  • София
Честито и от мен на мама Саня! Да е жив и здрав малкия Георги!   bouquet

# 659
Честито Саня! Да ви е жив и здрав Георги, много послушен и добър!

Аз да се оплача - мрън-мрън- снощи едвам заспах от киселини, то бива,бива киселини, това се не търпеше - не можех да дишам чак, така ме изгаряха. Заспала съм полулегнала, че как сложех глава на възглавницата и се почваха с пълна сила... Та тази сутрин резултата е схванат гръб, рамене и кръст  Crazy Извинете, че мрънкам, но само вие ме разбирате   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт