Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 567
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Честито на всички родили мами, да са много здрави бебоците и много да Ви радват.
Ние се готвим, но както имах много контракции, сега съм в 37 и нямам, бях на запис на тонове и всичко е много спокойно. Малкия май ще дочака термин. От 30.09 е много ниско долу Simple Smile но ние сме готови, багажа е стегнат. Чудя се одеалце дали да му взимам за болницата.
Ще се топлим с климатик, какви препоръки ще дадете за въздуха??? До сега съм била на парно и не съм се топлима само с климатик....ако някоя мама има съвет ще съм благодарна.
Хубав ден от нас

# 706
Честити бебчета на  s_u_n_y  и desislava_231!
Да са ви живи и здрави! На вас бързо възстановяване!  newsm07

...
Ще се топлим с климатик, какви препоръки ще дадете за въздуха??? До сега съм била на парно и не съм се топлима само с климатик....ако някоя мама има съвет ще съм благодарна.
Хубав ден от нас
Вземи си термометър, който да измерва и влажността на въздуха в стаята. Ако се изсушава много въздуха вземи овлажнител или ще слагаш нещо от прането да съхне в стаята, или купичка с вода... Ако е влажно, както си е при нас във Варна, климатикът няма да ти пречи и даже като мен ще искаш да купуваш влагоабсорбатор  Laughing

# 707
  • София
Честити бебчета на s_u_n_y  и  desislava! Да са ви живи и здрави и много да ви радват малките съкровища!  baloni baloni baloni

# 708
Честити бебчета на s_u_n_y  и  desislava! newsm07
Момичета някоя от вас ползвала ли е от тези инфрачервени термометри за температура за чело? Ако има запознати моля кажете някоя надеждна марка. Имам познат в аптека и тох каза че ще провери но все пак искам съвет и от вас
Моя приятелка има такъв, незная каква марка е, но преполагам, че не е евтин. Всеки път показва различно. Аз лично не бих разчитала на такъв термометър.

# 709
Kaisia да с операция ще раждам, но пак съм се стресирала нещо защото ми се струва, че доста през пръсти карат тук... Имайки предвид, че от един месец никой не ме е гледал на ехограф, тонове никога не са ми мерени, как ще определят дата за секцио просто нямам идея... само според термин.

За термометрите ние имаме електронен, но забелязах, че и тук в болниците ползват от тези, които се слагат в ухото, явно са добри. Ние бяхме доволни от електронния и още сме. Вярно е, че понякога мерим по 2-3 пъти, но стойността е приблизително една и съща.

Честито бебче на мама съни!!!! Да е жив и здрав малкият Иван, какво прекрасно име! Бързо възстановяване на мама!

Спокойно и търпеливо на все още чакащите  Hug

# 710
За термометрите и аз бих препоръчала такъв за ухо. Много е удобен за използване, измерва за секунди. Като са малки не дават много-много да им се слага нещо под мишницата, камо ли пък живачен или друг вид стъклен термометър (не бих посмяла). Вярно е, че не винаги мерят точно - зависи и как се слага в ушето, предполагам зависи и от марката, но и електронните не мерят точно. В момента ползвам електронен (такъв за дупе), но го слагам под мишничката. Научила съм го, че мери с около 0.1 до 0.3 единици по-ниско и така си знам дали има или няма, но все пак сме на 5.5 години. Понякога, ако се съмнявам че електронни дава много отклонение, ползвам и такъв в течност (не е в живак, а някакъв нов, не знам с какво е, спирт или нещо друго). Той мери що-годе точно, но трябва да се удържи все пак 5 минути с термометъра под мишница и то да не се размества. До преди година-две ползвах само този за ухо, защото с електронен или друг не ми даваха по никакъв начин да измеря  ooooh!

elisika_87, страхотно стихче Simple Smile
Честито на новите мами с бебчета!

# 711
  • София
Честити бебенца на всички родили мами!

Аз и двата пъти раждах с упойка, първия път ме приспаха след като излезе бебето (не заради шиенето) и тогава са ме зашили. Имах два външни шева, за вътрешни не знам. Много бързо се възстанових. Втория път ме цепнаха  отвън на същото място, като първия и пак два шева, които бях забравила още преди да ме изпишат. Не ми слагаха допълнителна упойка, но епидуралната си ме държеше. Ама моите бебенца все малки бяха.

# 712
Честита радост на мама Съни.Много здраве и късмет на бебе Иван.
Скрит текст:

# 713
  • София
Честити бебчета на мама s_u_n_y  и desislava_231! Да са им живи и здрави!   bouquet

# 714
Момичета, и днес тоновете не бебчо не бяха добри, та утре сутрин с багажчето и ще предизвикат раждане. Доктора държи да пробвам нормално раждане, защото бебето е мъничко, наместено е правилно и казва, че е жалко да ме режат при тези показатели, но от друга страна се притеснява, че от сега като е стресирано бебето при контракциите ще се стресира още повече и не се знае дали няма да се прибегне до секцио. 50 на 50%, каза да съм психически подготвена и за двете.
Кръвните резултати иначе са добри, защо е страдало бебето ще каже след раждането, дали е плацентата, водите или пъпната връв се усукала или на възел.

# 715
steddy , Стискам палци всичко да мине нормално и бебчето да е добре! Явно е писано да се срещнете още сега. Щом лекарят ти е преценил, явно това е по-добрият вариант,за да не се мъчи Hug Peace
Ще чакаме тези дни като имаш възможност да споделиш какво е станало и да се похвалиш с хубавата новина!   ylinfant

# 716
Стеди,стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин.Важно бебо да е добре.

# 717
  • софия
Момичета, и днес тоновете не бебчо не бяха добри, та утре сутрин с багажчето и ще предизвикат раждане. Доктора държи да пробвам нормално раждане, защото бебето е мъничко, наместено е правилно и казва, че е жалко да ме режат при тези показатели, но от друга страна се притеснява, че от сега като е стресирано бебето при контракциите ще се стресира още повече и не се знае дали няма да се прибегне до секцио. 50 на 50%, каза да съм психически подготвена и за двете.
Кръвните резултати иначе са добри, защо е страдало бебето ще каже след раждането, дали е плацентата, водите или пъпната връв се усукала или на възел.

Късмет и едно здраво бебе ти пожелавам Simple Smile

# 718
Честито за новите бебчета! А на стеди успех! Стискам палци всичко да е наред:)

# 719
Честито на родилите мами! Да са ви живи и здрави бебетата и много да ви радват!

Общи условия

Активация на акаунт