страх от майчинство

• 14 000
  • 146
  •   1
Отговори
# 30
  • Tам през Атлантическия океан
Тя не иска кураж. Даже не търси съвети как да се справи с някои конкретни проблеми с бебето, когато е сама с него.
Тя иска само да похленчи, че няма кой да ѝ гледа бебето, за да могат да си "общуват" на спокойствие с таткото, предполагам, че има предвид секса (поне ако се съди по другите ѝ теми).
Ако е толкова страшно да се гледа новородено бебе, което главно яде, спи и пишка, не знам как ще се оправя по-късно, когато започнат проблемите със зъбите, захранването, болестите, прохождането... А това дете ще трябва и някой да го възпитава...
Страшна работа било това майчинството, не е като да си играеш на кукли.  
А наборките беснеят нощем по дискотеките...

Да , щеше да е в други подфоруми  Grinning
поне аз там се отвисях дълго  Wink и ми бяха много полезни , пък и общувах и се 'драках' с мами в мойто положение  Mr. Green

# 31
Твоето не е страх от майчинство, страх те е от това как се е променил животът ти, как е отлетяло свободното ти време и как ще трябва да се примириш с това. Бебето има нужда от майка си, не от прабаба си. Много е хубаво да ти помагат, обаче по-хубаво е да се справиш сама. Добиваш увереност и постепенно страхът, че не се оправяш,изчезва. Не е клише, а реалност.

# 32
  • Galaxy 13197853088
Винаги може да остави бебето в детски дом
и да са си както преди. Колко му е. Важното
е фън да има.  ooooh!

# 33
 Авторката, спокойно бе. Няма да се преумориш толкова като си иде баба ти. И от ходене по барове човек не си доспива, пък нищо му няма.
 Бебето само трябва да яде и да му сменяш памперсите. Нищо чак толкова не се иска от тебе.

Бебето ти може да реве по някаква причина. Или го претопляш, или е напикано, или нещо му е некомфортно. За коликите има капчици. Информирай се и си гледай детето, не хленчи за глупости.

# 34
Ай , ай ай  Crazy дали да използвам темата да изохкам и аз  Confused

При първото имах помощ две седмици , после сама/сами.  Grinning
Сегаааааа  на път е вторият калпазан  Grinning още от началото знаех  че свеки ще дойде тук и ще помага  Grinning Виках си разгале ето и аз ще имам отмяна, неМ  се пъча че сама се оправям  Mr. Green. Тя не работи (от близо 2 години, не е пенсионерка , просто загуби работата си ) и всички се бяхме настроили дори и малкия  че тя ще дойде за 6 масеца  Grinning ноооо в момента в процес  да почне желана работа  Simple Smile
От вчера вечерта изпаднах в тих 'ужас'  Laughing как ще се оправя сега , ГасИму бях се настроила , сега трябва да реорганизирам плановете си/настройката   Crazy  Sad
Момичета , хвана ме шубето  Crazy преди за малкия имах 10 дена помощ а сега се очертава нЪцки  Crazy и с две  Grinning

Ха успокойте ме сега и мене  Sad оффффффф

п.п. мъжа ми бачка супер много ( не е като някои от 8 - 18 ч) , на път е да се развие повече в това което прави , не го изключвам като помощ ..... но като цяло вс. ще падне на мен.

# 35
Няма ли възможност да наемеш жена да ти помага, макар и почасово? Поне по-голямото дете да извежда, с бебето и сама можеш да се оправиш.

# 36

Тя помощта обикновено повече работа създава, човек се справя по добре сам - минимизира необходимите движения и не се съобразява с други женки.

# 37
Дес, трябва да ти време, за да се пренастроиш психически.
Размиването в очакванията ти, те карат да се чувстваш зле.
Незнам колко е голямо първото ти дете, но ако е над 6 години,
няма страшно. :peace Ще се справиш!

# 38
Мисля, че Дес се пошегува  Laughing
Опитва се да бъде в тон с авторката, но нещо не й се получава  Sunglasses

# 39
Няма ли възможност да наемеш жена да ти помага, макар и почасово? Поне по-голямото дете да извежда, с бебето и сама можеш да се оправиш.

Тоя вариант го мисля  но не и за в началото  Wink

Ще викам неволята и ще се справим  Mr. Green тука как се оправят (ох нахъсвам се да съм оптимистка  Laughing )
Просто се бях настроила , то  не само аз , всички  Simple Smile даже си правех планове как ще се върна да си поработвам ( след 1 ,2 месеца )по 4-5 часа докато свеки е тук да не се бутаме много в едно домакинство   Laughing Еххххх

Джиджи* , да именно  Simple Smile
На 8 е първото , просто изпадам в тих ужас като си представя как ще успявам да го оправя и изпратя рано , рано на училище  Crazy Туко що му съобщих че има голям процент баба му да не дойе , той също си я чака  Laughing

# 40
Мисля, че Дес се пошегува  Laughing
Опитва се да бъде в тон с авторката, но нещо не й се получава  Sunglasses

Ох бе  Joy не ме разсмивай

пусто не е шега  Crazy Laughing Hug

Iris04 Hug

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 15:32 от Desss

# 41
  • София
Абе, Деска, ти нямаше ли две бройки, какво съм се объркала  newsm78
Ама с всичко се оправя човек, на мен нито с първия, нито с второто някой е идвал да ми помага - за сина ми свеки минаваше за някой час след работа първите 2-3 дни и отвреме-навреме гостувахме на мама с бебето ( но те си ходеха на работа с татко ).
С номер две пък изобщо, от ден едно сме си ние само. Но не се оплаквам де, синът ми беше на 10 тогава и доста самостоятелен. С по- малко дете сигурно е по-трудно.

# 42
  • София
С малко дете и бебе си е по-трудно. За по-голямото зорът е да станете рано и да се приготвите за училище, подготвяте всичко от вечерта. После напасвате режимите на двамата, не е страшно.

# 43
Лелеле лелее лелееее само съм чувала за такива жени, ноо мислех, че е мит и легенда. Да кажа само, добре, че не са нужни баби и прабаби, за да се отгледа едно бебе, че да сме се затрили, като вид.

За протокола - имам дъщеря на 9 години, преди 9 месеца родих близначките си - нито за каката, нито сега за бебетата съм имала и минута помощ и не защото няма кой, а защото искам, знам че мога и държа да се справяме сами, като родители. Каката е от първият ми брак и с баща и се разделихме, когато беше на 1 годинка - той изчезна и си я отгледах сам сама така, чееее какви са тези лигавщини баби, прабаби и тн.
Таткото на бебетата е на работа по цял ден, успявах и да ги кърмя бебетата, смятам, че и каката не съм лишила от нищо - просто е въпрос на организация и много спокойствие и всичко си идва на мястото. И аз съм ужасно изморена и изнервена, но това е нормално и знам, че като поотраснат децата ще премине.
Към авторката - я се стегни и стига с тези лигавщини, жените тук са прави - като правихте бебето не сте викали баба да помага, а когато трябва да го гледаш...

# 44
И аз си мисля че е въпрос на малко време да се създаде организация и нещата да са наред. Е, ходиш като зомби извесно време, но .... не е фатално. Имам две дружки тук, едната има свекъри на пет минути от дома си, но не са в добри отношения и не разчита на тях за нищо. Сутрин става и тича до училището да остави 3 год. след това до градината да остави малката, на обед тича пак да ги прибере, през няколкото часа докато децата ги няма бърза да сготви и напазарува, за да може часовете след обед да се занимава с тях. Таткото работи половин ден, но има много хобита и не се задържа много в къщи. Другата има бебе на по малко от месец. Каката е на три и ходи на училище. Трябва сутрин да я нахрани, да я заведе, да я вземе на обед, ако се е напишкала трябва да иде и да я смени, между тази гимнастика трябва да сготви и да се занимава и с бебето. Не шофира а тук вали много. Но .. справят се, въпрос на правилно разпределено време. Като знаеш, че няма на кой да разчиташ ...

Общи условия

Активация на акаунт