страх от майчинство

• 14 007
  • 146
  •   1
Отговори
# 60
Нищо де, в природата празно няма.
Други пък планират и раждат техните между 12 и 20 години, та компенсират...

# 61
Когато родих детето си, преди 3 месеца и половина за първи път виждах новородено бебе, камо ли да знаех как се сменя памперс. От момента на изписването гледам малката почти сама. ММ работи много, наистина много, сутрин в 5 излиза и вечер около 21,30 се прибираше лятото, сега малко по- добре са нещата, по- малко часове работи. Кръстниците на бебето идваха няколко пъти само вечер за да ми покажат как се къпе бебе. Помощ не ми е предлагана от никого, аз не съм и търсила защото за мен е важно да се справя сама. Случвало се е свекървата да я погледа за час два, колкото да си взема душ или да отида до социалните да оправя документи в началото.
Та според мен просто трябва да си направиш някакъв режим, според това кога спи бебето, кога яде. Малко по- организирано трябва да подхождаш към нещата и всичко ще си дойде на мястото. Несъмнено в началото на всеки е трудно, особено на такива, на които ни е първо дете, но се свиква.

# 62
  • Tам през Атлантическия океан
А , второ и без помощ някой няма ли да сподели опит  Crossing Arms

# 63
Та според мен просто трябва да си направиш някакъв режим, според това кога спи бебето, кога яде. Малко по- организирано трябва да подхождаш към нещата и всичко ще си дойде на мястото. Несъмнено в началото на всеки е трудно, особено на такива, на които ни е първо дете, но се свиква.
Тя не иска съчувствие и съвети за самостоятелно отглеждане на бебето, а похвали за прабабата Tired.

# 64
  • София
А , второ и без помощ някой няма ли да сподели опит  Crossing Arms
Аз нали споделих де. За сефте някой ми погледа второто дете малко преди да стане на годинка.
Батко й през това време беше в 4 клас и ходеше освен на училище, и на курсове и състезания по математика, и на изпити, че и на роботика по едно време.
Еми, оправих се, дори ми беше в пъти по приятно и спокойно от първия път, когато всичко беше страшно и трудно. Сега се наслаждавах на майчинството на макс.

# 65
Бърди  Hug мерси

Просто ме е страх малко дали ще се справям/ще успявам добре и за двете  по-скоро за първото де , бебета са лесни в началото  Grinning .
 Детенце  е 2 клас още ги няма изградени навиците и трябва да съм му навигатор  Rolling Eyes за ставането , за домашните след училище , ако го оставя се отплесва. Wink Отделно се занимава сериозно с фектовка 3 пъти седмично , аз го карам аз го взимам  Grinning

По мои спомени в 4 клас аз вече бях по-организирана и следвах някаква програма за деня без да ме наставялява някой.

# 66
И аз съм с второ и без помощ ( както писах по напред ). Вярно е че голямото беше на 12г. и се справяше сам, но точно тогава влезе в друг модул на обучение по месната система и нещата бяха ужас. Пътека бях направила до училището с корема, после с количката пак бях през ден там. Отделно учех с него уроците,  на няколко езика ... та хич не ми беше лесно, ама оцеляхме. Сега като се замисля по добре че никой не дойде че само щеше да ме ядосва.

# 67
Е, сега, много сте строги към авторката. Нека се пооплаче. На повечето жени им се помага, при това много, така че не е странно, че и тя е с такива очаквания.
Иначе не съм много съгласна, че детето в началото само спи, пишка и яде. Имам двама сина, които бяха в двете крайности  - не съм срещала по-кротко бебе от големия, докато малкият първата година не е спал по повече от половин час накуп дори и нощем, денем и по пет минути трудно заспиваше, затова пък ревеше силно и обилно. Е, мина му. Сега е слънце. Пак се потръшква от време на време, понякога вместо да спи, пее и разказва приказки, но това кахър ли е...
Дес, вторият път е по-лесно. Някак си се стягаш и се получава. Е, понякога е голям купон, но като няма как... Аз дори не шофирам, но си водех баткото на пиано, на тренировки, на градина с количката и бебето. Справих се, а точно по времето, когато малкият беше бебе, и баща ми беше с влошено здраве, та и него гледах, и по лекари сме ходили цялата дружина  Embarassed, и из аптеките...

# 68
Блазе ви на вас , които чакате или имате вече второ, но с голяма разлика в сравнение с първото  Wink
Аз чакам второ края на декември, тогава баткото ще е на 1 г. и 9 м. ... Е сега ми кажете на мене какво ще ми е  Shocked
Не живея в БГ, далеч съм от моите роднини, НЯМА кого да викна за помощ, а ММ си бачка, както повечето мъже, няма как. Трябва някой да ни издържа... И така, викам неволята да ми помогне и научи  Mr. Green
Едно да имаш батко/кака, който да може поне сам да си бърше дупето след тоалетна и да разбира какво му се говори, съвсем друго е да е почти като едно новородено  Crazy

# 69
Поне ще са ти на куп до тебе  Hug без големи разлики в нуждите  Wink

Като е по-голямо имаш ангажиненти да го подготвиш за училище , после да помагаш  за домашни , да го оставиш/вземеш от у-ще ако има тренировки/извън у-щни дейности тоже .

При мен се очертава едно препускане  Grinning

канарска-маймунка Hug

Едно да имаш батко/кака, който да може поне сам да си бърше дупето след тоалетна и да разбира какво му се говори, съвсем друго е да е почти като едно новородено  Crazy

Разбира ако те чуе  Mr. Green и ако му изнася  Whistling

# 70
  • София
Така са батковците, Дес, мъжка им работа, без подръчкване не става Grinning Моят хубав син днес го бях помолила докато сме навън с дребното, като свърши пералнята, да извади дрехите и да ги пусне в сушилнята. Извадил ги, сложил ги в коша, занесъл ги до сушилнята и ги оставил пред нея Grinning Ама не му връзвам кусур де, не е от лошотия, завеяно ми е Grinning

# 71
БърдиLaughing то за такива 'команди' няма значение дали е мъж или момче  Mr. Green

# 72
Е Бърди поне ги е извадил, щото моя го моля само да я изключи, ама не би ... и също не е от лошотия.
канарска-маймунка таткото нали има 15 дена патернидад, не са кой знае колко ама на мен ми бяха от голяма помощ. Имам една дружка тука, беше в твоята ситуация - справи се. Сега, година и нещо след това май и е по трудно, защото малката влезе в градина а баткото в 1 инфантил, та тича като луд из селото, а и на големия нещо не му харесва училището и тя го изживява тежко, но ... и това ще мине. Леко раждане момичета и спокойно - след първия месец се създава железен режим и нещата стават по лесни.

# 73
Щяхме да имаме доста по-малко проблеми, ако не трябваше да караме порасналите насам и натам...

Градското родителство има много улеснения, но и много нови препятствия.

# 74
  • София
Не че да те отчайвам, булка, ама ние вече повече от 2 години не спим: )
Първо коликите, до към шестия месец, незнайно как, и после - малко след това - зъбите, та чак досега (избива уж последния).
Ама вече и зъбите не пречат толкова, просто си се будим по 10 пъти нощем и търчим до хола да викаме я мама, я тати  hahaha
Так че - не се коси: ) Най-доброто предстои

Общи условия

Активация на акаунт