Най-после да си купя свестни препарати за чистене-8

• 100 129
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
  • София
От течните препарати е вмирисването.
Хм....никога не съм имала вмирисване на пералнята, а   винаги ползвам течни препарати и омекотители.  В София съм и може и да зависи и от качеството на водата. При нас  котлени наслагвания няма, пробвах и тествах водата ни.

# 571
Дами, нещо да препоръчате за инокс - мивката ми бързо побелява от варовика, минавам я с оцетения препарат на ДМ - добре става, но ми се иска като че ли нещо, което да има и последействие - да предпазва малко, че след 15 минути пак е на петна  Confused  Много ли искам  Crazy
А за пяната за фурна на ЛИДЛ някакви отзиви имате ли? Уж ми е с каталитични панели, а не се чисти лесно пущината....
Когато  имах  иноксова  мивка  ползвах  само  този  препарат  на  Мedix  за котлен  камък

# 572
Аз също имах проблем с вмирисана пералня когато перях само с течни препарати ислагах по много без да спазвам указаната доза.Писала съм преди време в другата тема.По съвет от там разреших това като пуснах празен цикъл с с прах за бяло пране на 90 градуса без центрофугаи два пъти направих същото но сложих 50грама лимонтзу което купих от една винарска лаборатория/там го продават в по-големи количества/.

# 573
  • Варна
 Щом толкова държите на течните препарати се сдобийте с лидълските таблетки за омекотяване на водата. На цикъл с течен препарат задължително слагам по една/ако не забравя/ и нямам проблем от доста време. Варненската вода е отврат. Имам приятел химик и сме коментирали,че новите безфосфатни прахове/фосфатите са забранени в ЕС/едно,че не перат както трябва и второ-машината не е предпазена от котлен камък и наслагвания. Супер изумена политика е това според мен ама..... Забраниха фосфатните прахове,а се скъсват да рекламират Калгон. А какво е Калгон? Нищо друго освен чист фосфат и малко други глупости без смисъл.

Ако имате достъп да прах внос от Турция-проблема е решен. Техните са си с нормално фосфатно съдържание и няма нужда от допълнителни неща.

# 574
Щом толкова държите на течните препарати се сдобийте с лидълските таблетки за омекотяване на водата. На цикъл с течен препарат задължително слагам по една/ако не забравя/ и нямам проблем от доста време. Варненската вода е отврат. Имам приятел химик и сме коментирали,че новите безфосфатни прахове/фосфатите са забранени в ЕС/едно,че не перат както трябва и второ-машината не е предпазена от котлен камък и наслагвания. Супер изумена политика е това според мен ама..... Забраниха фосфатните прахове,а се скъсват да рекламират Калгон. А какво е Калгон? Нищо друго освен чист фосфат и малко други глупости без смисъл.

Ако имате достъп да прах внос от Турция-проблема е решен. Техните са си с нормално фосфатно съдържание и няма нужда от допълнителни неща.
доста неточности имаш. С течните перилни се слага течен за омекотяване на водата, а не таблетки. За бесфосфатните прахове също - фосфатите нямат общо с наслагванията от варовик в пералните. Праховете без фосфати не перат по-зле. Повечето турски прахове на известните фирми също са без фосфати  Thinking

# 575
Фосфатите замърсяват околната среда, затова са забранени. Все пак природата е по-важна от 2 парцала, които ще се хвърлят след време. Какво е това егоситично мислене. Едно време само със сапун са перяли и пак им е било чисто прането. Колкото на някоя и са се махнали бърчките от крем, толкова и рекламите на праховете са верни.

# 576
Прахът за пране ОМО нещо изчезна и не намирам с какъв да го заместя.
Имате ли препоръки?

# 577
Прахът за пране ОМО нещо изчезна и не намирам с какъв да го заместя.
Имате ли препоръки?
Като свърших ОМО-то, преминах на Персил и съм по-доволна.

# 578
  • 1st floor
Аз пък меднах Омо във Фантастико, но е с някаква друга опаковка, златиста. Същият ли е? newsm78
И да ви попитам - как да почистя бяла каишка на часовник, естествена кожа?

# 579
Пробвай с мляко-прясно, кисело или тоалетно

# 580
Аз пък меднах Омо във Фантастико, но е с някаква друга опаковка, златиста. Същият ли е? newsm78
И да ви попитам - как да почистя бяла каишка на часовник, естествена кожа?
Пробвай това
Скрит текст:
-аз съм много доволна.

# 581
  • Варна
А този препарат става ли за изкуствена кожа, че имам една бяла чанта, която от търкането по тъмните дрехи става ужасна  ooooh! В един магазин за чанти ми я бяха изчистили с едно тампонче напоено с бензин, изчисти се, но после 2 дена миришеше

# 582
А този препарат става ли за изкуствена кожа, че имам една бяла чанта, която от търкането по тъмните дрехи става ужасна  ooooh! В един магазин за чанти ми я бяха изчистили с едно тампонче напоено с бензин, изчисти се, но после 2 дена миришеше
Става и изкуствена съм чистила . Не мирише лошо

# 583
Искам да споделя с всички този препарат за фурна
http://marketkonekt.com/balgariya/dom-i-gradina/preparati-za-dom … -furni-a1/3y9.htm
Почиства перфектно, ползвах го и за мивка от алпака, както и са стелажа за съдове.
Работете с предпазни ръкавици.

# 584
Тези препарати на А1 са много агресивни според мен, но наистина вършат работа  Peace

Общи условия

Активация на акаунт