20-то тортено предизвикателство - Октомври 2014

• 11 687
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
И да отговоря на въпросите, разбира се  Laughing

Дими, наистина идеята беше архитектурата да е максимално стилизирана, а само слончето да е като статуя. А за дъстването с патина въобще не се бях сетила  Wink
Блу, притеснявах се, че ако елементите са по-тънки и финни ще се огънат и деформират.
Дитсан, подложката е от розов мрамор  Wink Малко кич, но пък скъп  Laughing
Мечо пух, много е готин костенурчо. А моята торта не исках да е покрита с фондан, защото после ми е много сладка (въпреки че го отлепям, но все някое парченце остава) и не мога да й усетя вкуса във вида, в който искам аз. Куполчетата не са правени с молд, поиграх си с изрязването от формичка цвете и отгоре са минати с релеф, като се старах точно определен елемент да е на едно и също място във всяка фигура. Наистина - розов мрамор е.
Марулка, целта на слончето наистина беше да е статуя, а идеята на това отпред на подложката е да загатва за фонтан - исках всичко да е максимално стилизирано  Wink

Момичета, благодаря на всички не само за участието, а и за креативните коментари и критики   bouquet

# 61
  • София
Копривке,
много ми харесва размаха ти на рисуване! Предполагам, че и в Париж вали, има бури и някой има шанса точно тогава да е там и да се разхожда.
Харесва ми съчетанието от рисунък и фигурки - столовете са били много добре измислени. Вероятно едни облечени във фондан клечици за краченца, щяха да ги осъвършенстват:)
Не си представих съвсем нереализираната идея, но това, което виждам напълно ме устройва, защото е разчупено клишето за айфеловата кула на фона на безметежно синьо небе. Не е туристичестко някак си, а със свой живот:)

По отношение на извит фондан около торта (пред или зад нея) - моят скромен опит беше, че съхна доста време върху формата за печене, с една идея разширена, за да се предвиди, че сглобената торта нараства в диаметър. Бях сложила шишчета (като стоборки на плет) в дебелината на тестото, като се стараех само да не излизат от предната страна, да се виждат, но при рисуването и това е поправимо и може да се извади ефект.

Хриси,
трудно ми е да питам, защото нищо по тортата не е казано от теб, но все пак - какво представлява самата кула? Чудесна стилизация и комбинация от идеи. Харесвам синьо и кафяво. Розите сами по себе си са прекрасни. Ако не беше семплата цветова комбинация, обаче, биха ми дошли в повечко така върху кулата. Вероятно бих оставила една на подложката. Прекрасно изпълнение, според мен!
Ще потърся по-късно и твоето описание на идеята и изпълнението.

Хубав (може да се каже евро-оптимистичен Simple Smile)) завършек днес!

# 62
Ето ме и мен, продължавам с коментарите...

Саси, прекрасно слонче. МНого ми харесва как си го направила. Тортата обаче ми е леко грубовата. Имат ли някаква символика орнаментите или са подбрани случайно? Ако не се лъжа в усещанията си, тортата ти трябва да има индийски полъх. Ако съм права ми се струва, че и трябва повечко цвят. Нали знаеш колко кичозно шарени са индийците?
Разрезът обаче е велик!

Дитс, за мен това е най-добрата ти торта досега! Надминала си всичките ми очаквания. Браво на теб! БРАВО!!!
Разчупена е и има живот. Искам да съм там и да се нося по вълните!!!
Голямо браво имаш от мен!

# 63
Марулкеееее, как рисуваш така бе моме?!?
Не знам какво да ти кажа за твоята торта, наистина не знам.
Откъдето и да я погледна е пипната. Не само пипната, но и измислена. Картата, корабчето...небостъргачите...направо съм без думи.
Шапка долу!

Пухче, изключително съм впечатлена от твоята торта.
Фигурата е като истинска, много добро оцветяване, онова червено нещо си е от камък. Според мен нещо ни мотаеш тук...Много добра текстура, абе фигурката е номер 1. Надолу тортата даже не я погледнах, нещо синьо е, море някакво. Не ми е интересно. Очите ми останаха във фигурата. Браво на теб. Онези дребосъците долу, нямаше да ми липсват ако ги нямаше.
Добра работа!

# 64
Аз ще изкоментирам Хриси защото сега мога, после пак ще потъна в задачки.

Тортата е много чисто направена, розите са мнооого добре изработени. Цветовата комбинация не ми допада особено, но това пък е въпрос на вкус. Интересна ми е Айфеловата кула, от какво е? Чисто фонданова ли е или има и арматура? Комбинацията с черепчета е  различен прочит и се връзва с хелоуинската тематика, нали тогава празнувате рд на Вяра? Извън празника обаче комбинацията черепи - айфелова кула ми е странна.

# 65
  • София
Копривке доста буреносна торта ти се е получила Simple Smile  Интересно ми е с какви бои си рисувала, стои много особено подобен ефект ми се получавал с желатинови бои. Сякаш е текла боята, това дали е ефект Simple Smile Жалко за масичката, но така е като бързаме. Като цяло най ми допада картинката има някакво вечерно есенно излъчване. От борда повече ми харесва частта с моста от картинката с къщата. На мен ми е интересна рецептата изглежда вкусно Simple Smile
За Хрис дано ме е разбрала,че я включих, ако не е то грешката ще е моя. Писах и.
Благодаря за коментарити Лили, Саси, от мен толкова, защото съм от таблета Simple Smile

# 66
  • у дома
Лили, успяла си изцяло да пресъздадеш емоциите и бурята, които са бушували в теб! Това никак не е лесно, а ти ей така, без особено усилие си го постигнала! Съжалявам, че не си успяла с първоначалната идея, както и, че не си имала настроение за нещо по-слънчево. Малко в повече ми идва оцветяването по борда, някак по-изчистен би бил по добре, за мен. Радвам се, че не се отказа!

Хриси, уникална торта! Евала за черепчетата, за идеята и въобще за цялата реализация. Знам колко време ти е отнело измислянето, подготовката и самото изпълнение на всичко по желаната тема. Въпреки количеството работа, не си претупала нищо и си го пипнала, така както ти го умееш. Цветовата комбинация много ми допада. Но пък имам забележка, защо тортата е само 1 етаж?

Скромно и бързо отминало предизвикателство! Щастлива съм, че за пореден път успях да се включа, но ми е мъчно, че мнооого се разредиха редиците...

# 67
Здравейте момичета   bouquet  bouquet  bouquet и се извинявам за късното включване Wink
Започвам с обяснението а малко след това ще разгледам всичко и ще коментирам,въпреки че на една особа ,която с две торти участва съм й видяла отдавана нещата  Mr. Green
Тортата беше за 13ти РД на голямата ми дъщеря .Принципно е на 28.10 но четвърта поредна година го празнуваме на Хелоуин- парти ,украси ,целият клас и още 100човека и те така......... Трябваше да изхрани минимум 50човека Wink Първата година на Хелоуин си бяха типичните цветове ,черно ,оранжево ,лилаво ,но всяка следваща се старая да си вдигам летвата (според моите представи) Та....... не исках просто Хелоуинска торта ,исках да е нещо стилно като за 13ти рожден ден Wink Понеже щерката изучава френски език и мечтата й е да посети Париж ,та за това и темата тази година е Хелоуин в Париж WinkЗА да вкарам все пак хелоуинското настроение в Парижката ни тема още лятото реших ,че кулата ще е възможно най-голяма и тя ще е акцента на тортата Wink Малко по -късно реших ,че и ще трябва да е от черепи Simple Smile Simple Smile Съвсем случайно си купих потник обсипан с малки железни черепчета ,веднага го дадох на Игличето и тя ми направи молд .Кулата беше с височина 60см и разкрач долу при краката 34-35см . Първоначалната ми идея беше да си направя едноетажна торта ,отгоре кулата и просто да има и подържащи тортички ,обаче това ф35 на кулата малко ми пообърка плановете Simple Smile Нямаше да седи добре (според мен) етаж 34см диаметър и някакви си 12-13-14см височина .Затова направих две торти с по три блата и два вида крем между тях (портокалов и шоколадов) по 11см височина всеки. Тоест сглобих двуетажна торта ,но с еднаква големина на етажите Wink С какъв страх го обличах това нещо посред нощите не е истина .Крайният размер на етажите (общата торта демек) беше 22височина  на 34см диаметър .А височина на цялата торта с кулата около 84-85см
Мики до тук смятам че съм отговорила на въпроса ти защо тортата е само на един етаж  Joy
Имах толкова много неща да правя за РД ,че за постъпкови снимки изобщо не съм се и сетила ,но пък поне в един момент се сетих да ви сравня тортата с купата от миксера Simple Smile Simple Smile
Идеята на самият РД беше да присъства черна дъска - черно ама не баш черно ,а като промазано ,забърсано.....не знам как да го обясня .ТАкива ни бяха и поканите ,табелките ,етикетите ,надписите ....абе всичко - дъсчено черно промазано с тюркоазени рози и тук таме айфелова кула и череп .ТА сега смятам дано сте ме поразбрали защо тортата изглежда така Wink
Самата кула я налепих с бели черепчета ,после напръсках с черно ,после със сребро ,ама много чистичка и спретната ми стоеше ,за това я напръсках на места и със старо злато ,ама смешано с среброто ама и скапка кафяво .....абе шашкании си правих Simple Smile Simple Smile
Еееее моного съм злеееее.... Никъде не написах ,че кулата е стиропор -направиха ми я специално за мен Wink МОля не питайте колко струва ,че лошо ще ви стане Wink по добре да не знаете вие ,пък и мойто мъжле ако разбере ще ме линчува Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 68
  • Варна
Хриси, още вчера като видях тортата останах безмълвна, но първо предпочетох да прочета описанието ти и после да коментирам. Доста грандиозен проект - голяма торта и голяма Айфелова кула  Laughing Много оригинално хрумване да "облицоваш" кулата с черепи. Според мен ти се е получил ефекта на набързо изтрита черна дъска. СТрахотна торта и още по-страхотно изпълнение, поздравления   bouquet

Лили, орнаментите би следвало да са кулите, прозорците и колоните на Тадж махал  Laughing - ей така, леко и ненатрапчиво загатнати.

Момичета, кога гласуваме за следващата тема?

# 69
  • София
Темите, които останаха за гласуване са:

Торти числа
Мини Тортички/Къпкейкс
Солени торти
Ваканция
Нетрадиционни животни
Кино и Филми
Карикатури
Снимки, спомени, албуми
Техника/Автомобили/Транспорт
Криви торти
Реклама
Кръговрат и Вода
История
Космос
Геометрични
Кутии
Бисквити/сладки
Захарни фигури
Айсинг

Ако нямате нищо против, бих могла да поема гласуването, да обобщя в петък вечерта и да пусна резултата, аз този път не участвам, следователно не гласувам, така че няма какво да се обявява тук гласно. Може и да се добавят теми.

Ще следя тук и каквото се получи като дискусия и на ЛС за гласовете ви. Хайде, хубаво мислете, че февруари, живот и здраве мисля да участвам:)

# 70
  • София
Хрис, тортата е великолепна. Никога не бих предположила, че е толкова грандиозна като размер  Mr. Green самата торта определено прилича на дъска, розите са прелестни, а айфеловата кула хич няма и да те питаме колко е струвала, ефекта е по - важен  Wink Оцветяването на кулата също е отлично. Вкуса звучи много добре, как не се съжали едно парченце да ни снимаш  Cry И накрая да ти е жива и здрава щерката, да те вдъхновява все по уникални торти да и правиш   bouquet
Дими сега ще се изгласувам  Grinning
Само да уточня - в пощата на фликър албума има писмо че до 6-ти ноември трябва да се плати акаунта за да е Про. Не зная какво ще се случи с наличните снимки ако не се плати. На мен ни ми е проблем ако има следващо предизвикателство всеки да си сложи снимките в свой албум и да пусне линк към него, просто трябва да се реши.

# 71
  • у дома
Нямам нищо против да го поддържаме сайта, но не помня миналата година кой плати и каква точно беше историята, как преведохме парите и дали въобще преведохме на някой?! newsm78

Хриси, знаех си аз, че няма как да оставиш щерката с едноетажна торта Mr. Green  относно кулата и цената, ще си помисля с какво мога да те изнудвам пред мъж ти  Mr. Green  hahaha

# 72
  • София
Ани Савенко, каза, че няма смисъл да плащаме за Про акаунт, защото вече и стандартния бил с достатъчно място. Ако искате да не плащаме пък ще видим Wink

# 73
Гласуваааах Simple Smile

# 74
момичета имам проблем със нета.Пиша няколко пъти и ми изчезва всичко.Така че набързо.

Хриси,няма какво да коментирам при теб всичко е просто прекрасно.мнооогоо ми харесва!

Лиляно моме,пълна излагация. Mr. Green
Като беше толкова бясна наистина е било по добре да не правиш нищо.Пълна цапаница мила!
Със най-добри чувства но не ми харесва.
гласувах

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 07:10 от ditsan

Общи условия

Активация на акаунт