В момента чета ... 33

• 50 575
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Тъкмо приключих "На изток от рая" на Стайнбег. Хареса ми, но имах по-големи очаквания. Не беше от книгите, които не ми дават мира, докато не ги дочета. Сега започвам "Трима другари" на Ремарк.

# 601
Завърших Сянката на вятъра 4/5.
Започнах Пържени зелени домати.

# 602
Започнах "Парижкият апартамент" - подарък от Септемврийската игра Peace

Ще може ли мнение? Не знам защо си мисля, че е чиклит.

Не бих се съгласила с Нези  Peace Хич не ми прилича на чиклит, а съм прочела достатъчно от жанра. Нито пък е любовен роман. Вярно не е някакъв шедьовър, така и не се изясни (поне за мен) какво ще прави Април с живота си, но за мен беше много приятна книжка.

Аз  казах,че не е  далеч от истината. Peace  Разбира се,че не е типичния чиклит,но все пак притежава някои  елементи на чиклита-романтичната връзка,връзкатата със семейството и приятелите,света на жената,липсва само хумористичния и лекомислен стил. И аз като Сливчето-не мога да я определя.  Peace

# 603
  • на североизток от Рая
Aз в момента чета "Момиченцето с всички дарби".
Любопитно ми е как се е получил превода. И как ще свърши книгата.

Много бих искала да прочета отзив от теб. Ценя мненията ти за книги.  Peace

# 604
Започнах Нестинарка. Очарована съм  Heart Eyes

# 605
  • Bulgaria

Може ли мнение за тази книга? Ще си я взема от библиотеката в края на седмицата

"Невинните" за мен е много добър трилър. Ако харесваш как пише Дейвид Балдачи, няма да се разочароваш. С тази книга започва поредица с нов герой, осъвременена версия на Оливър Стоун (друг герой на Балдачи). След като я прочетеш пиши да ли ти е харесала.

А ако се спречквам за първи път с този автор няма ли да мога да разбера книгата.?Тоест първо с някое друго негово заглавие ли да започна първо?

# 606
Нези съгласна Peace определено има елементи на чиклита, но точно игривият, закачлив тон, така характерен и определящ чиклита, липсва.
Не съм чела още "Нестинарка", но май Джия е взела вече доста разумно решение Wink Simple Smile

mimioza извинявай, но ми стана малко смешно - ти спречкваш ли с авторите newsm78
И да ти отговоря на въпроса - това, че не си чела нищо от Балдачи, не значи, че няма да разбереш нищо от книгата, особено пък след като е първа от поредица.
V. Bekam имаше пред вид, че ако познаваш вече творчеството му, знаеш какво да очакваш и ако го харесваш няма да си разочарована Peace

# 607
mimioza извинявай, но ми стана малко смешно - ти спречкваш ли с авторите newsm78

Аз често се спречквам с Несбьо  Mr. Green

# 608
В смисъл? Иска ти се да ПРИперете заедно или само да поспорите?  Thinking  Mr. Green

По темата - чета Лора Лазар - Чашата на проклятието. Харесва ми  Peace

# 609
В смисъл? Иска ти се да ПРИперете заедно или само да поспорите?  Thinking  Mr. Green

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Това техното си е любов Wink

# 610
В смисъл - чета го  Blush т.е. спречквам се с  него Mr. Green

# 611
В смисъл - чета го  Blush т.е. спречквам се с  него Mr. Green
tooth

# 612
Момичета, развълнувана съм от днешната вечер поради една причина, която ще свържа и с въпрос към вас, но първо нека споделя - имах възможност да се срещна с холандския писател Херман Кох в СУ "Св.Климент Охридски" и да поговорим за писането, неговите методи и похвати при писане на роман, там беше и Георги Господинов и с него също имаше дискусия.   Heart Eyes  Имах тази привилегия като част от магистърска програма насочена към превод и редактиране и затова беше организирана тази среща. Огромна възможност ако мога така да се изразя, предвид факта, че не съм чела нито една негова книга, исках да успея преди той да дойде, но ... не се получи - не успях да се сдобия с някоя от тях.   Crossing Arms
Много земен човек, много приветлив, отговори на всички въпроси учтиво, внимателно, поразена съм. За първи път присъствам на подобно събитие  Peace

И исках по този повод да ви питам - някоя от вас отиде ли на срещата с него в Хеликон на бул."Цар Освободител" и ако да, какви са ви впечатленията?
И друго - някоя чела ли е някой от романите му - "Вечерята" и "Вила с басейн", която излезе съвсем скоро? И пак ще помоля за мнение. Искам да се ориентирам по-обстойно и да свържа вече впечатления от живия човек, с творчеството му  Heart Eyes  Peace

# 613
  • Belgium
Bubbly . . . на предната страница има отзив за "Вечерята", аз питах за нея.

Не съм ходила на представянето в Хеликон, защото не съм фен на автора, даже напоследък за първи път чух за него.

Но пък съм се виждала с Георги Господинов и съм работила по служебен проект с Алек Попов ( Heart Eyes), така че знам чудесно колко е зареждаща тръпката  Grinning

# 614
Лу, видях го аз това ама то не е отзив ... искам някой, който е чел и вече има мнение. А съфорумката сега я чете - като я приключи я чакам с мнение  Laughing

Аз не бях чела нито от Кох, нито от Господинов нищо и пак отидох на срещата. И се оказа, че няма никакво значение, ние си говорихме за много други неща.
Скрит текст:
А Господинов дори ни преподава в магистратурата - "Творческо писане"  Laughing  Образ си е.

Аз между другото, за да не е спам, чета "Портрет на художника като млад" от Джеймс Джойс, покрай всички други задачи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт