Есенната тема на ЯНУАРЧЕТА 2011 (54)

• 56 612
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Какче,  как се чувстваш?
амнезия, ти как си?

# 421
Здравейте! Честити именик на Елч! / с малко закъснение/ Честито на всички празнуващи.
Елч надявам се нещата са по - добре с майка ти. Всеки минава през трудни моменти, ще го преодолеете. Praynig
не пишех че готвехме юбилей на училището е бешеееееееееееее лудница. После имамхме една почивка до Свети Константин и Елена- басейнче, сауна и аз се почуствах човек. Сега запрятам ръкави за Коледните сладки Joy

# 422
Бебо, какви коледни сладки ще правиш?
Супер за почивката!

Люба не се ли е отбелязала от някое летище, че пристига?

# 423
Еми, задължителните Ванилени рохлички, Меденки, шокаладови трюфели/ напуканите сладки/ , кошнички и фунийки по молба на дребното. Вики иска прасковки но не съм решила още. Другата събота стартирам. По скоро да ги направя всички и вече само да пълня с крем и да украсявам или слепвам

# 424
Бебо, тези ванилени рохлички ги видях в сайта на Буболинката и съм намислила и аз да ги правя. Вкусни ли са?

# 425
  • София
Еми, вчера сутринта за последно бях с температура, днес съм по-добре!
Иначе Алекс се обрина от един пъщарнак и горкото беше като торта с орехи!:) Започнах да му давам фенистил и днес пъпките са му доста по-малко. С две думи тези дни в нас беше като в лазарет.Simple Smile

И аз съм се наканила да правя коледни сладки, ама се чудя какви. Момичетата кулинарки, моля да се включат с рецепти!:)

Бебо, завидях ти!

# 426
мерси за честитките, мацки!
аз май се пооправих с майка ми. надявам се да е минала кризата.
обади се на Никулден. кой каза, че внуците са важно нещо? Simple Smile

иначе на мен мм ми подари за рождения ден миксер с въртяща се купа. не знам дали ви се похвалих. е, няма такъв кеф. откакто го имам всеки ден бъркам по нещо. то не бяха шоколадови суфлета, кремове, котешки зичета, вчера чак бисквитена торта мятнах за нула време - абе кефът е голям Simple Smile само за щолените не ми остана време, та явно другия уикенд ще ги метна (буби, за всеки случай ще нароча и тази година един за вас:-)))

# 427
  • София
Елч, сигурна бях, че бабата няма да издържи дълго без тия сладки внучета:))

Дайте насам рецепти за коледни сладки, че сега имам време да правя. Те издържат ли до Коледа? Как ги съхранявате? Имам хубав кленов сироп.  Идея какво да сътворя с него?

Какче, не знаех, че и пащърнакът е алерген. Да не би да е бил с нитрати? Бързо да минава!

# 428
Тези са любими

Ванилени кравайчета

Продукти за една доза(една тава, защото са малки и не се надуват):

150г брашно
70г готварско нишесте (т.е без примеси - чисто) - царевично, пшенично, картофено(според оригиналната рецепта)
70г пудра захар
80г орехи или лешници - смилат се
150г масло със стайна температура
1-2 жълтъка(зависи от големината)

За след изпичането, си пригответе една купа с около 150 - 200г пудра захар, в която сте сложили 2-3 пакетчета със ванилена захар или прахчета ванилин.

Приготвяне:

На дъската за месене пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи. Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъците. започваме да месим, докато тестото стане гладко. Оставяме тестото за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С). Печем върху ненамаслена тава, на умерена температура до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят). Още докато са горещи ги овалваме в предварително приготвената пудра захар с ванилия.
Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място. Издържат поне месец, месец и половина. Могат и да се замразят.

# 429
Елч, много се радвам, че сте се сдобрили с майка ти. Никога повече да не ви се случват подобни недоразумения. Hug
Със здраве да си ползваш миксера и да бъркаш много вкусотии всеки ден.

Какче,  Hug много се радвам, че си по-добре. И мен се мъчи някакъв вирус да ме гътне. Алекс да се оправя, и аз се учудвам за пащърнака.

Бебо, ще ти пробвам рецептата.  bouquet

# 430
В нашата градина ще правим Коледна изложба на сладки, но трябва да ги правим с децата и да дадем и снимков материал. На другия ден това ще е почерпката им за Дядо Коледа. Аз свалих рецепта за меденки и ще я пробвам тази седмица.

# 431
pepita пробвай и бисквитените топчета. Много лесни, вкусни и с желание ги правят

# 432
Откриваме сезона на рождените днииииии Heart Eyes
Нашето талисманче Изабела днес става на 4 годинки! Да расте здрава, усмихната и щастлива!

# 433
Честит рожден ден на Изи! Да е жива и здрава, и много щастлива!    party023

Отворихте ми апетита с тези сладки, но за момента не съм се навила нещо да правя. У нас не се ядат много-много. Май само Митето ги уважава повече, но пък той кръжи навсякъде и една курабия я яде средно между половин час и 45мин, след което всичко вкъщи е в трохи и където стъпнеш хрупа.  Mr. Green

Елч, радвам се, че сте се оправили. И аз миналата седмица, да не остана по-назад от теб имах сблъсък с майка.  Mr. Green Оправихме се, тя не беше права и го осъзна, но не си призна естествено.  ooooh!

Какче, надявам се вече сте здрави!

Еми, как е Сами?

# 434
Буби  Hug Сами е с лека хрема и отвреме навреме покашля, педиатърката каза че е с едва забележимо зачервено гърло. Пие само витамини и АЦЦ.

Добре е, че твоите хора не налитат на сладки. Да ви кажа пък новите вкусови предпочитания на Сами -принцеса с кашкавал и на всяко нарязано парченце от филията - парченце шоколад. С тоя шкаф със сладки неща ще ме побърка. Гледам да го ограничавам максимално и шкафа вече не е така зареден. Успокоявам се, че поне обича плодове и зеленчуци и хапва.

Моята майка също не си признава, че не е била права в някои случаи. Ама за да има мир взех вече да не задирям. Защото пък иначе ми е безценна , помага ми невероятно много.

Общи условия

Активация на акаунт