Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 30 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Имам един интересен казус в момента. Могат ли деца посещаващи държавно ОДЗ  да посещават такова в друг град за определено време при нужда. Проблемът е , че ние с таткото се налага да отидем на едно 2-3 дневно обучение в друг град, а децата няма кой да ги гледа нито тук нито там. Баби и дядовци - на небето, друг надежден възрастен наблизо също няма. Въпросът ми е регламентиран ли е този въпрос по някакъв начин и възможно ли е въобще?
Няма как да стане според мен. Имам познато дете, което го местят между 2 детски градини в различни населени места, но процедурата хич не е проста - отписват го от едната, носят документите в другата /където трябва да има места!/, посещава около 6-7 месеца, после по същата процедура го местят обратно.
Ама така за 2-3 дни и без да се отписва, да ходи да посещава в друга градина, не го вярвам. Освен ако е частна, но ти пишеш, че няма такъв вариант.
Успех!  Peace

# 421
  • София
В случая с изследването за паразити - за бой са ХЕИ, които правят проверката. Понякога уведомяват предварително,но май са малко като уведомленията за планово спиране на тока, водата и т.н. И май хич нямаш избор. Освен да го заведеш при педиатъра сама...

# 422
Споделете за кой град става въпрос. Щом има МОЛ няма да е от най-малките.  Току виж излязла някоя частна ДГ, за която приятелите ви не знаят.
В държавна не мисля, че ще ги приемат заради  изискванията на РЗИ. Навремето майка ми пита за едното ми дете, за 3-4 седмици. Тя е с много сериозни връзки в бранша, но и отказаха.

# 423
  • София

А не бяха ли дали такава възможност в Бургас през летния сезон, заради туристите  newsm78

# 424
  • София
Няма съм... Днес учителката в детската накарала дъщеря ми да си съблече роклята на Елза, защото това не бил християнски празник. Оставила е детето по потник и чорапогащник. Добре че ситната се сетила и си взела блуза от резервния комплект. Кажете ми що за педагог е това? Ще трябва спешно да я местя, че в понеделник съм при директорката, а като говорих по телефона с въпросната госпожа, тя звучеше доста истерично... Защо не им правят психо тестове на госпожите в детската не разбирам

# 425
Мале,Дзвер,думи нямам  ooooh!

# 426
  • София
Няма съм... Днес учителката в детската накарала дъщеря ми да си съблече роклята на Елза, защото това не бил християнски празник.
Shocked
Айде чак пък толкова нЕма нужда...

Нашите г-жи на родителската среща натъртено предупредиха, че 'Хелуин' не го приемали за наш празник.
Това го разчетох като - не обличайте децата с костюми.
И на щерката й казах, че ако иска, може само шапката да си вземе. Тя не настоя особено. Утре ще ходят при баба им и за там ще се нагласят, нищо че ще е с малко закъснение.

# 427
  • UK
miramar, детегледачка не е ли вариант? Щом имате близки там, нека намерят или помолят някой доверен човек да ги поеме през деня срещу заплащане.

# 428
  • София
Няма съм... Днес учителката в детската накарала дъщеря ми да си съблече роклята на Елза, защото това не бил християнски празник.
Shocked
Айде чак пък толкова нЕма нужда...

Нашите г-жи на родителската среща натъртено предупредиха, че 'Хелуин' не го приемали за наш празник.
Това го разчетох като - не обличайте децата с костюми.
И на щерката й казах, че ако иска, може само шапката да си вземе. Тя не настоя особено. Утре ще ходят при баба им и за там ще се нагласят, нищо че ще е с малко закъснение.
да, ама в нашата група от 3 години Хелоуин се празнува, само дето едната учителка е в отпуск, а другата се оказа върл противник на празника... на 4-тата година  ooooh!

# 429
  • Sofia
Е, тя хубаво е против празника, ама може ли детето да се остави съблечено Shocked

# 430
Няма съм... Днес учителката в детската накарала дъщеря ми да си съблече роклята на Елза, защото това не бил християнски празник. Оставила е детето по потник и чорапогащник. Добре че ситната се сетила и си взела блуза от резервния комплект. Кажете ми що за педагог е това? Ще трябва спешно да я местя, че в понеделник съм при директорката, а като говорих по телефона с въпросната госпожа, тя звучеше доста истерично... Защо не им правят психо тестове на госпожите в детската не разбирам
Егати, втрещена съм!  #Crazy Че тя откъде ви знае вие какви сте и какво празнувате. И откога е забранено в ДГ да се ходи с рокля на принцеса. То дори не става дума за някакъв страшен костюм в случая.

# 431
  • Пловдив
...
Чудя се какво са напиша по повод случката... Таз нормална ли е изобщо?!? Ако има някакви комплекси да избива - да си ги избива вкъщи, на нейните деца... Как ще съблече детето?!? Ума не ми го побира...

# 432
...
Чудя се какво са напиша по повод случката... Таз нормална ли е изобщо?!? Ако има някакви комплекси да избива - да си ги избива вкъщи, на нейните деца... Как ще съблече детето?!? Ума не ми го побира...

Ами ежеминутно някой родител идва с някаква прищявка в крайна сметка пък учителката е човек.Немислите ли че понякога родителите прекаляваме и че неможе да обвиняваме винаги отсрешната страна.

# 433
  • Пловдив
Интересно ми е дали щеше да мислиш по този начин, ако случката беше с твоето дете Whistling ooooh!

# 434
  • София
...

Ами ежеминутно някой родител идва с някаква прищявка в крайна сметка пък учителката е човек.Немислите ли че понякога родителите прекаляваме и че неможе да обвиняваме винаги отсрешната страна.
За каква прищявка говорим в случая? Детето е облечено с рокля - най-обикновена рокля с камъчета и шлейф. От кога в детската градина е прищявка момиченцата да носят рокли?

Общи условия

Активация на акаунт