Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 973
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
v_spasova в кой център и кога ходите?
Аз водя дъщеря си всяка събота на логопед, но 1 път не е достатъчно.
Търся място, където мога да я водя в неделя - логопедичен център, терапевтични групи, нещо подобно подходящо за 3 г. дете. Ние си я водихме вече на психолог и според него не се касае за отклонение в аутистичния спектър, обаче децата в градината всичките говорят и са почнали вече да я изолират, което е много лошо за нея. Тя всичко разбира милата  Sad

# 511
  • София
Следобедните ситуации са за затвърждаване на вече преподадено.

Не знам, псоред нашата програма са различни "предметите" дори. Освен да затвърждават от други дни  newsm78

anbibian, в нашата градина логопед минава чак в трета група. Има тема за логопедите, може там да се консултираш.

Аз си водя сметка на едно тефтерче за допълнителните занимания. Имало е веднъж honest mistake и това е.

# 512
  • София
В нашата градина другата седмица ще има дискусия с психолог по три теми. Аз се записах, все ще е от полза.

# 513
  • Пловдив
Нашите утре ще ги водят на представление в Кукления театър...  Досега всеки месец има представление в градината, но не са излизали от нея... Нещо по-специфично дали има?
На едната учителка от групата детенцето и се разболяло та следобеда по заместване беше директорката и нищо не каза newsm78

# 514
По принцип нищо специфично.Нашите излизат често.Днес ги водиха на някаква
оперета в театъра с автобуси.Обличам го с яке/суичърс с гугла.Да слага нея
вместо шапка.Да не се тревожат ,че ще я загубят.Аз вече поръчвам на него.
Да не си взема ръкавиците,като се върне от там да си събуе 2 чифт чорапи
и суичърса. Не знам там колко е топло.
Иначе питам колко часа тръгват.Днес в 9.30 ще ги качват по автобусите.
Ако до 12.00не ми звъннат значи е минало о.к. и не ми е притеснено.
От малкия знам,че обикалят по най-дългия път.Като ми каже какво е видял
знам,че има и по кратък път.Ама ги возят.

# 515
  • Пловдив
Благодаря!
Това за суишърта е страхотна идея   bouquet

# 516
  • София
v_spasova в кой център и кога ходите?
Аз водя дъщеря си всяка събота на логопед, но 1 път не е достатъчно.
Търся място, където мога да я водя в неделя - логопедичен център, терапевтични групи, нещо подобно подходящо за 3 г. дете. Ние си я водихме вече на психолог и според него не се касае за отклонение в аутистичния спектър, обаче децата в градината всичките говорят и са почнали вече да я изолират, което е много лошо за нея. Тя всичко разбира милата  Sad
Ето тук ходим - http://www.nbu.bg/index.php?l=1532
На ЛС ще ти пратя и телефон, ако решиш да се обадиш.

Моят не говореше почти миналата година, но не съм забелязала да е изолиран. Но и в неговата група имаше момченца, родени като него в края на годината и мъниците се сдушиха. А си имаше и една мацка, дето много се грижеше точно за моя -  водеше го за ръка, носеше му и раницата понякога, обясняваше ми какво са правили през деня.

# 517
Кога се провеждат терапиите в този център?
Прати ми тел. плс  Praynig
Към НБУ знам, че има много хубаво арт ателие, но не е подходящо за нас.

# 518
  • София
Писах на лични телефона.
Ние ходим 1 път в събота. Зависи какво и с кой се разберете, но като цяло хората разбират, че през седмицата е трудно ходенето и са склонни да работят събота/неделя.

# 519
Тук има арт терапия за деца и освен редовните занимания се провеждат и арт терапия за деца със специални нужди (въпрекич е доколкото разбирам твоето дете не попада точно в това определение, проблем е само говора). https://atelieshmirgela.wordpress.com/%D0%B0%D1%80%D1%82-%D1%82% … 0%BF%D0%B8%D1%8F/

# 520
Тук има арт терапия за деца и освен редовните занимания се провеждат и арт терапия за деца със специални нужди (въпрекич е доколкото разбирам твоето дете не попада точно в това определение, проблем е само говора). https://atelieshmirgela.wordpress.com/%D0%B0%D1%80%D1%82-%D1%82% … 0%BF%D0%B8%D1%8F/
Това е много интересно, ще се обадя да разпитам, благодаря   bouquet

# 521

Не знам, псоред нашата програма са различни "предметите" дори. Освен да затвърждават от други дни  newsm78
Това ни го каза госпожата.  Peace

# 522
  • София

при нас затвърждават от предходната сутрин, т.е. идеята е госпожата, която е предала материала вчера сутринта, да го затвърди днес следобяд /нали си редуват смените/  Peace

# 523

Има план, който се следва, но всеки възпитател си определя сам графика ден по ден. Предполагам всичко е съобразено с допълнителните занимания на децата от групите. При нас се водят следобед, примерно днес английски, утре латино, на третия ден народни танци и т.н. В дните, когато няма такива допълнителни ангажименти на децата, сигурно се провеждат занимания по книжките. Това са си мои наблюдения от нашата градина и нашите възпитателки.

# 524
Допълнителните занимания би трябвало да са съобразени със задължителната програма.
В доста градини насищането с допълнителни занимания е следобед. Аз не мога да приема, че е нормално да се очаква ефективна учебна дейност от децата след следобедния им сън. Едни спали, други не. А и след трета група има изнасяне на ангажименти извън градината/пред-училището. Подготвителната работа с децата над 5 годинки не се провежда само в градини. Тези, които са в училища, са на полусменен принцип дори.

Как се държи госпожата, Дзвер?

Общи условия

Активация на акаунт