Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 759
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Нашите календари са ужасни, но проблемът за мен е, че на тях просто залепват снимката, голяма работа ooooh! Поне да предлагаха нещо по- качествено и различно. Иначе детето винаги го снимат, поръчвам обикновено една голяма снимка и едно магнитче.

# 631
Здравейте

Отдавна ви чета....От Разград съм.Имам едно дете.На 3 и половина е,първа група.На ясла не е ходил,но долу-горе бързо се адаптира,без особени драми.

В момента се гледаме,че е болен вече за 4-и път откакто е тръгнал на ДГ(15 септември),та за календари нищо не знам все още,може би и в нашата градина има вече оферта,но ако се случи да е там като ги снимат бих поръчала,нали ще ми е за първи път  Mr. Green Той повече от две седмици не се е задържал да ходи,така,че не се знае дали ще улучи фотографа и Дядо Коледа  Thinking Спомням си мене като ме снимаха в ДГ как ни връчваха по един букет изкуствени цветя и ни караха да се усмихваме  hahaha  Joy

Имам и въпросче,но не знам дали е за тук или за темата за боледуванията  newsm78
Този понеделник се обадих в градината да кажа,че детето е болно.Ходихме на лекар(личната ни беше препратила при друг педиатър за второ мнение с направление),както си му е реда,но се наложи да отидем и при специалист,пак с направление,защото онова,за педиатъра изтече.Личната ни даде и ходихме,но въпроса ми е следния:за бележката,която трябва да представя в градината,понеже ще е за две седмици отсъствие,че може и повече(малко ще се проточи лечението,освен тази,че и др. седмица) от кого да я искам....Знам,че над 10 календарни дни някакъв талон ли,карта ли,как се казваше,се вземало от личната,но ние де факто не сме се лекували при нея или това няма значение,щом му е лична.И още нещо....нали преди само за предучилищната бяха задължителни бележки и т.н.,а сега на родителската ни казаха,че май за всички важи вече,иначе спирали детските за съответния месец,когато е отсъствало детето,а няма бележка от лекар или извинителна такава,написана от родителя.

Съжалявам за хаотичното писане и въпроси..Ако нещо не съм обяснила както трябва ще разясня!

# 632
Как почиват градините около Коледните и Новогодишни празници, имат ли ваканция?

# 633
Нямат ваканция, но може да ги вкарат в сборни групи.

# 634
Нямахме ние календари и няма да има- директорката е забранила.
Сега ни казаха всяка майка да опакова по 2 кутии като подарък. В двора имат огромен бор, под него ще ги слагат, и на 3.12. ще откриваме празниците, родителите сме поканени.

iani87- от личната вземеш бележка, а за спирането на детски за пръв път чувам. И аз знам че само за предучилищна важи.

# 635
iani87- от личната вземеш бележка, а за спирането на детски за пръв път чувам. И аз знам че само за предучилищна важи.

Мерси!И аз мислех,че само за предучилищната,но на родителската госпожата каза,че някои майки на дечица от втора група не са получили детски за един-два месеца,заради нещо такова.....Може и само за нашата градина да се отнася,но директорката казала,че като дойдели на проверка от НОИ трябвала да представи всяка една бележка кога,къде е било съответното дете...и мен ме озадачи това...другия вариант е да не съм разбрала правилно,но уж слушах внимателно,защото може да спра малкия в по-студените месеци...Тогава трябва да пиша уведомление до Директорката май  Thinking

# 636
Днес ни предупредиха да си вземем децата по-рано от градина, защото щели да пръскат за хлебарки. Градината била пламнала от хлебарки. Sick Аз не съм виждала там, но се притесних леко къде точно се разхождат тези хлебарки.

# 637
iani87, задължително трябва да се извини отсъствие, няма значение как, но да се извини. Ако не е болно дете, ти напиши бележка по семейни причини. Попитай на колко имаш право, защото в някои детски градини, ако съм запомнила добре е 30 дни, в други няма лимит, ако не е предучилищна група.

# 638

декември -  24, 25, 26, 27,28 и 31
януари - 1,2,3,4

Твърде възможно е на 29 и 30 декември да бъдат в сборни групи.

# 639
Сборни да са, няма лошо, само да не затворят. Че миналата година в яслата изобщо не работиха. Казаха: За 2 дни изобщо няма да отваряме... Crazy

# 640
iani87, задължително трябва да се извини отсъствие, няма значение как, но да се извини. Ако не е болно дете, ти напиши бележка по семейни причини. Попитай на колко имаш право, защото в някои детски градини, ако съм запомнила добре е 30 дни, в други няма лимит, ако не е предучилищна група.

Разбира се!Не съм си и помислила да не го извиня.Въпроса ми беше при положение,че сме се лекували при УНГ с направление после от личната ли да взема бележка за 15 дни отсъствие?

# 641
Аз отговорих на това

Цитат
И още нещо....нали преди само за предучилищната бяха задължителни бележки и т.н.,а сега на родителската ни казаха,че май за всички важи вече,иначе спирали детските за съответния месец,когато е отсъствало детето,а няма бележка от лекар или извинителна такава,написана от родителя.

Говориш за липса на бележка от лекар и от родител. Ти ли грешно си се изрази,  или аз грешно разбрах  newsm78

# 642
Благодаря ти за отговора!Не си разбрала грешно,това питах...Просто забравих,че и такъв въпрос съм задала  ooooh!

# 643
Здравейте,момичета!

На нас вчера ни дадоха книжките от градината да се занимаваме в къщи,понеже за момента не се знае кога ще я пускам пак.

Въпросът ми е по колко упражнения на ден да правим ?

Госпожата каза принципно,че дори и да сме по-напред или по-назад нямало проблем,но реших да се допитам до вас.

Ето ги и книжките  :

# 644
  • UK
Наскоро говорихме за изследванията които им пускат от градината, за пробите с тиксото... От време на време им лепят разни дребни картинки по блузките, защото много слушали. И моят тази сутрин ни в клин, ни в ръкав се изказва как му дали награда в градината, залепили му лепенка на дупето преди няколко дни. Какви глупости им разправят, не е истина, и моят много щастлив, че го наградили.  Laughing Добре, че го обсъждахме вече, щях и аз да изгубя ума и дума и да ходя да се разправям какво са му лепили.

Общи условия

Активация на акаунт