Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 780
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Тарталета,правилно си й казала  Peace

# 706
  • Mediterraneo
Точно защото съм отлагала цяло парти за РД( с поканени гости, платено капаро, поръчана торта и т.н.), знам, че не е толкова страшно, ако точно на деня не е сред други хора детето! Неприятно е, но не е непреживимо!

# 707
Парти за РД дори да не го отмениш можеш все пак да предупредиш гостите и те да си преценят рисковете. ДГ обаче не е увеселителен център за празнуване на рождени дни. И си длъжен да не пробутваш зорлем силно заразното си дете. И РД не може да е оправдание.

# 708
Според мен  Тарталета е права...само не разбрах, защо сега ти е криво ?

И то точно този гадния вирус, дето си изповръщаш, с извинение, червата, и когато малкия го кара, после и аз прихванах и жива да не бях.. как не умрях направо...
Та в този ред на мисли, аз бих била и по-строга - бих отнесла въпросът до директорката и мед.сестрата, без да се карам, но твърдо, пък ако не направят нищо, щях да взема малкия с мен на работата ...много ме е страх от всякакви болести, пък тази гадната с повръщането...не ща пак да повръщам Stop мерси, зорлям да прихващаме....

Пък и не виждам проблем, когато детенцето оздравее, тогава да занесат торта и да направят снимки в детската - важно е събитието, не датата...

# 709
  • София
Че как въобще са го приели детето в градината този ден  newsm78

# 710
Е, как ще върнат рожденика. Шегувам се.
Както приемат моето сополиво от групата с провисналия сопол, всеки ден. Гнусно е, разбирате ли, никой не се сеща да го забърше. Всеки ден е това!

# 711
  • Пловдив
Абсолютно подкрепям.
Тази година в нощта преди РД на малкия и аз, и малката бяхме дежурни в тоалетната... Изчаках да стане 9 сутринта и звънях на всички гости, че партито се отлага (планувано беше за 10). На малкия му обясних, че със сестричката му сме болни и партито ще е друг ден... Думите му бяха: "Аз ли ви разболях мамо?" - и това, защото преди седмица той изкара този вирус...
Едвам сдържах сълзите си... И все пак - партито се състоя в последствие Simple Smile Не беше на датата, но пък след празненството той каза, че това бил най-хубавия му рожден ден Simple Smile

...за случката - ако бях на твое място, след разговора с майката, щях да се обърна към мед. сестрата Peace Ако и тя не взвземе мерки - директорката.

Понякога се налага да закарам баткото на градина, докато малката е болна - звъня на звънеца и моля госпожата да дойде и да го посрещне, за не влизам с болното дете вътре... За мен не е проблем кашлящи и подсмърчащи деца да са в едно помещение с моите, но има родители, които избягват такъв контакт. Е заради тях, ние стоим вън на студа, докато баткото се покаже от прозореца на групата си... Очаквам поне малко съобразителност и от другите родители...

# 712
Ами как...нали знаем как..Клекнал е персонала  пред молбата на майката предполагам..

При нас сутринта видях сестрата да води едно момиченце от нашата група към кабинета да му мери Т...Попитах я какво му е на детенце-Т и го боли коремчето..и чувам как го пита кога е дигнало Т, и то отговаря-снощи Shocked

Че каква е тази майка, дето го е завела с Т на градина #Crazy
Сега да се хващам за пръстите на краката и да се моля, да ни прескочи Tired

Във вторник случайно разбрах, че ще имало открит урок-какво е това животно? Laughingпърва група сме, затова питам...Бележката щели да лепнат в понеделник ....чак   ... ooooh!що не я лепнат в сряда направо, след урока...

# 713

Сега да се хващам за пръстите на краката и да се моля, да ни прескочи Tired

Във вторник случайно разбрах, че ще имало открит урок-какво е това животно? Laughingпърва група сме, затова питам...Бележката щели да лепнат в понеделник ....чак   ... ooooh!що не я лепнат в сряда направо, след урока...

ами ще ви съберат да ви покажат нагледно(стих4ета , песни4ки)какво са нау4или децата

# 714
В нашата група като че ли няма чак такива наглеци ,дето си водят перманентно децата болни.Имат само едни близнаци с работещи родители и без баби ,които са ВСЕКИ ден на ДГ,болни ,здрави....то стига.Дори детето ми само споделя ,че и между учителките имало разговори ,че децата са все болни,но какво да ги прави майката ,близнаци били ,нямали помощ и т.н. HugТа,мисля ,че са само те ,но то е достатъчно.
Рожден ден бих отменила заради болест и аз.Нямат ли сърце тези хора ,как може да си пратиш болното детенце,само заради някакви снимки за фейсбукА ooooh!

# 715
Моята гледна точка за РД.
На моя всяка седмица да му правя РД ще вярва ,че е роден точно толкова пъти.Та дали днес или след 5 дена да беше почерпило детето щеше да е едно и също като емоция.Само ,че на мен емоцията от болно дете и отсъствие от работа ми е леко неприятна.
Сякаш няма родители чиито деца са родени във вторник да правят тържество в събота.Мен лично ме домързява този вариант.

# 716
Тарталета, дано ти е отпуснало неприятното чувство, че си накърнила клетата майчина душичка на маминия рожденик. Някои хора имат физическа несъвместимост с мозъчната им дейност. Мисля, че единствено трябва да те е яд, че не си вдигнала скандал на мед. лице, което се е размазало от криво-разбрано благородство.
Аз да ви кажа какво упражнение играя вече трета поред седмица и дано да закрием този цикъл успешно. Започнахме тъпата кашлица, от която буха половината град. Спирам от градина, изчаквам да имаме две нощи без кашлюкане и в понеделник росни кат китки поемаме. След градината се чува някакво подкашляне, във вторник вече и нощното е възстановено. В сряда се обаждам на госпожата, че няма да се ходи, а тя ме успокоява, че и тя кашляла. В неделя нещата пак са ок и от понеделник същата работа. И тази седмица отнесох на доктора един гърлен секрет, според който има някакво умерено количество бактериЙ. Изпросих си АБ, че не мога да трая повече. Щом съм стигнала да требя малкото налична флора и фауна, която ще цъфне отново точно след една седмица, защото тя си живее в градинската среда и за 80 % от децата едва ще е проблем. Наистина няма хор от кашлящи деца. А може да се окаже, че става въпрос и за някаква алергия, но все пак силно се надявам да не е. ... Тъпа работа.  Tired   

# 717
Тарталета, първо браво, че си ѝ казала какво мислиш за болното дете. Второ, не знам как наистина тази майка може да го пусне на градина, няма ли да се притеснява как ще изкара там? В сряда моето дете се оплака от болки в корема, през нощта повърна и сутринта се обадих, че няма да отиде. Добре, че не го пуснах, защото вчера повърна още няколко пъти. Не разбрах вирус ли беше, що ли, важното, че сега е по-добре.

# 718
аз още се опитвам да осмисля  newsm78 newsm78 оба4е не мога , едно е хремаво и прокашлящо, ама това Т , разстройство, повръщане ,никога не бих......а имам приятелки дето пускат, дават панадол4е преди да тръгнат за градина, Т пада и айде ,после им звънят, 4е има Т детето ама те казват, 4е не могат веднага да дойадт и си отива целият ден. АбсолиУтна глупост е, 4е видиш трябва да е на деня  РДто, като се падне събота и неделя как се 4ерпи в понеделник

# 719
Хайде не е фатално,че на един РД ще почерпи само майка си, баща си и някой друг роднина.И на мен ми се е случвало.Наистина ме домързя от вторник да правя голямо тържество в събота.Минахме само с близки.Детето си получи тортата и желаните подаръци и драма нямаше.И не беше болен, а ни предстоеше местене и хич не бях на кеф.

Общи условия

Активация на акаунт