Отговори
# 540
y.k от както сте на аптамил по добре ли сте? Питам понеже и моята госпожица е на АМ и се запече много,педито ни даде НАН сензитив и НАН АР за сега ги смесвам,но съм си купила Аптамил комфорт и чакам да ни свършат НАНовете и да сменя АМ,знам че не добре да се сменят но така само измъчвам малката. За коликите мога да препоръчам Абоколикен,на нас ни се отразиха много добре.Днеска сме на имунизация и контролен преглед.
Да попитам момичетата родили секцио поради седалищно предлежание- дали докторите са ви казвали да направите нещо специално заради крачетата?

# 541
Добро Утро маменца Simple Smile
На малкия Християн му падна пъпчето вчера  newsm44 newsm44 newsm44
Ние пием чай на милупа за жълтеницата ама май му действа и на стомахчето и яко пърди Simple Smile И аз имам лефакс и вчера му дадох вечерта заспа към 8ч и до 2:30ч не е мръднал спинка си като пич..Наложи се да стана,че да се изцеда,че се бях издула като балони   baloni baloni baloni baloni bombs bombs bombs bombs bombs bombs

# 542
И нас ни мъчат колики,давам й лефаксин,който ми пращат аот чужбина,гледам да не давам много,но като се гърчи и давам.... През деная е по-српокойна,през ноща само издава едни звуци като на козичка цвиленето,а ги прави и докато спи,ужасно е...

# 543
Здравейте мами, гледам да храня Еми на 3 часа иначе ако е когато тя си поиска, както съм сама по цял ден няма да мога да отида до ВЦ (с извинение). Последното ни хранене вечер е към 12- 1ч, а сутрин към 5-6ч. Само веднъж милата се събуди в 3 ч посреднощ гладна и въпреки забраните на педиатъра си я нахраних, намя да си държа детето гладно,я.
 Снощи след баня заспа в 9ч, и се събуди чак в 4ч. Аз си легнах в 11.30 с мисълта, че след половин час ще ставам да я храня. И по едно време се зачудих, защо ми се стори тооолкова дълъг този половин час  Joy Joy Joy Joy, а то детето си спинка.
 През нощта й давам НАН 1, а през деня сме на кърма, къде от гърдите, къде изцедена.

Пожелавам ви приятен и спокоен ден и малките бебоци да слушкат  newsm32 1crib

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 15:15 от aniii_b

# 544
Не знам дали е от млякото или просто им е дошло времето да минават, но ние минахме на Аптамил с пробиотик и все по-рядко имаме проблеми я с акане, я с колики. Давам му Абоколикен само вечер с лъжицата по 10 капки и това е. Преди няколко дни му излезе Млечница и сега му давам Нистатин, но то р много сладко и лепкаво и с акането малко му е трудно тея дни иначе няма проблем.

# 545
Здравейте, казвам се Диана. На 06,10,2014 родих второто си дете - момиченце на име Джулия. Тежеше 2,650, 48 см. Термина ми беше за 10,10, но се наложи по спешност цезарово сечение. Вече сме си в къщи и свикваме една с друга. Имате ли група във фейсбук? Rolling Eyes

# 546
  • Бургас
 j.adore  Наистина честата смяна на АМ не е хубаво- може да доведе до запек, но ако не му понася на детето аз за НАН не съм чувала добри отзиви само за това Аптамил и Лактима май беше. Виж как ще е детето и се консултирал с педито ако решиш да е сменяш. За ся съм доволна от Аптамил ака по 2-3 пъти на ден но ми казаха че като е на АМ по рядко акат, не е като на кърма след всяко кърмене. Но май почва дозата да не й стига но няма още да е увеличавам... вземе да си разшири стомаха пък ся от лакомия на 3 лъжички и половина сме. На 3 часа се храним, вечер прескача едното хранене. Но от няколко дни след банята не спи много и така до 2 ч чак на 3-тото хранене след банята заспива... А на предното докато се гушкаме дундуркаме остава половин час до храненето и айде пак се събужда.
Вашите вече лежат ли по гръб. Моята и е много удобно дори мисля че е по спокойна така но гледам да е слагам на страни де.
И вече ни познава Simple Smile.Снощи таткото е дундуркаше уж да е приспи ама нещо не му се получава, и като влезнах в стаята и застанах отстрани тя си извъртя главичката и ме гледаше само, после се преместих и пак  Blush

# 547
just smile, благодаря за отделеното време   bouquet
Ако може една корекция, Сиана се роди на 20.10., още веднъж благодаря   bouquet

Честито на новите мами, да са живи и здрави малките съкровища, а на вас бързо възстановяване!   bouquet

Нас още не са ни почнали коликите, май трябва да очаквам скоро като чета, наистина се забравят нещата  Simple Smile

# 548
Just smile, огромно благодаря за труда и отделеното време  bouquet

# 549
just smile, благодаря за отделеното време   bouquet
Ако може една корекция, Сиана се роди на 20.10., още веднъж благодаря   bouquet

Честито на новите мами, да са живи и здрави малките съкровища, а на вас бързо възстановяване!   bouquet

Нас още не са ни почнали коликите, май трябва да очаквам скоро като чета, наистина се забравят нещата  Simple Smile

И ние сме на 20.10 и все още да чукна на дърво няма колики Simple Smile и се надявам скоро да не ни хванат той доста пръцка и сере такаче може и по късен етап да ни хванат,но ако пък не ни и хванат още по добре Peace

# 550
Здравейте момичета   Hug
Лила има нещо като обрив на краченцата едни малки пъпчици и че чудя дали да звънна на педи,дали е възможно да е от моята храна това,което аз съм яла вчера ме почерпиха крем карамел,а нали той е с прясно мляко не знам  Embarassed
Иначе и аз със със след родилната депресия постоянно се караме с мъжо  #Cussing out нищо не разбира  #Cussing out
Спазвахте ли това бебето да не се изкарва навън до 40-тия ден ?

# 551
Здравейте мами и чакащи тумбалачета  Wink И нас ни хванаха коликите,но имахме само една кошмарна нощ за сега. От два дена забелязвам,че бебка ачка по-рядк. Преди след всяко хранене пълнеше памперса,а сега даге пропуска 1-2 хранения без да ачка. Снощи след яденето в 9ч. чак днес в 1ч. свърши работа и мисля,че е от капките за коликите. Май имаше още мами с този проблем  newsm78 И определено преди изхождането много я боли,а акито ѝ е нормално. Сега реших да не ѝ давам от капките и да видя дали ще има промяна, макар че съм сигурна,че тия капки я мъчат само. Казаха ми за колики,че най-помагало борина. Запалва се борината и над пламъка се слага кафена лъжичка и се държи,докато почернее. След като изстине лъжичката се капват 3-4капки кърма/мляко и се дава преди хранене. Мисля да го пробвам довечера. Ако помага ще е по-добре отколкото да си мъча детето с лекарства.
Беба вече е на 20 дена и от 4 дни сама си пропуска едно хранене, иначе си се храниме през три часа,а понякога и на поискване,което е в много редки случаи.
Честито на новите мамчета! Да са живи и здрави с бебоците ! На чакащите мами пожелавам по-скоро да си гушкат вече рожбичките и всичко да мине добре  Wink

# 552
Виктория, според мен детето ти е прегрято. Измий я с хладка водичка и не я мажи с козметики. Едни тънки ританки върху памперса и това е. Правила съм тази грешка с големия и съм патила  Peace
габсолини, и нашия беше така - вчера като не му дадох никакви капки, днес си ака съвсем нормално. Е, пак преревава от коликите де, ама поне не се напъва целия да почервенява.

# 553
Здравейте, мами  newsm51
Искам да си взема чайове, които да пия (само на кърма сме), казаха ми, че имало куп такива, не само за усилване на кърма, за колики, но и за успокоение на бебчо и други... но не мога да намеря в интернет. Ако някои ползва или знае фирма/марка, ще съм благодарна да сподели информация  Hug

# 554
Здравейте, мами  newsm51
Искам да си взема чайове, които да пия (само на кърма сме), казаха ми, че имало куп такива, не само за усилване на кърма, за колики, но и за успокоение на бебчо и други... но не мога да намеря в интернет. Ако някои ползва или знае фирма/марка, ще съм благодарна да сподели информация  Hug

Единият - за кърмачки е този: http://www.hipp.bg/bremenna/hipp_mama/produkti/chai_za_karmachki_paketcheta

Има и за бебета, но не съм пробвала - мразя чай. За кърмата - сурови ядки много ям - бадеми, лешници, орехи... айрян и нетлъсти меса.

Общи условия

Активация на акаунт