Кюретаж и забременяване след това - тема 55

• 33 726
  • 709
  •   1
Отговори
# 60
  • В градината...
Ами, в Малинов.
Бях спряла от 2 седмици поддържащата терапия /естрофем, утрогестан и прегнил/. И нищо не ставаше, докато една вечер не прокървих малко. Обадих се на една мацка от форума от Търговище /тя работи в болницата/  та ММ в 10 вечерта ме закара. Приеха ме. Цяла нощ треперих като не знаех какво ме очаква. Сутринта ме кюретираха.
Гледаха ме като някоя странна птица преди кюретажа, защото док. от Малинов изрично ми беше казал да се изчистя с хапчета. Да съм отидела в София, да ме приемели в Тина Киркова за седмица и да ми дават хапчета. Само като си го представих - сама в оня гаден град, чакаща болката и незнаеща какво ме очаква си казах - по-добре кюретата. Е, в Т-ще попаднах на добър лекар, който ме изчисти добре и лигавицата ми след месец вече беше нормална, а 12 дни след кюретажа имах даже овулация, явно и хормоните ми се бяха възстановиели /като имаш предвид абсурдните им нива /. Та в Т-ще се събраха докторите и аз пред тях настоявах за хапчета, те ме гледаха странно и казаха - ами вие идвате от висшия пилотаж /от клиниката по инвитро/ и ние тука да се оправяме с последствията. Обясниха ми, че дори да пия хапчета, можело пак да се наложи кюретаж и че вече има образувана плацентарна тъкан. И така се дадох.
Някак си преживях хлебарките, които ходеха по лицето ми и влязоха в манджата ми, ледено студената вода в банята и течащата мръсна тоалтена. Най-ме беше страх да не пипна някоя инфекция. Иначе и стотинка не платих. В съседната стая бяха сложили едно момиче, което беше явно абортирала по желание, повръщаше нон стоп, явно беше с другата упойка, беше като животно зарязана. Е, ами и аз я гледах като самоубийца. поне ми бяха спестили да ни сложат в различни стаи. Даже циганките с по 4-5 деца в стаята ми ме разведряваха. Имаше една с 3 деца, бременна с близнаци и се вайкаше - оххх, не ги ща.... . Лежеше за задържане и се надяваше да не ги задържи ...........

# 61
Защо? Да съм още бременна, едва ли?
От самото начало сакчето вървеше малко. На 17 ден от доказана О чгх 106, след 2 дни 260. Гледаха ме трима лекари, всички с вагинален. Миналия вторник пуснах пак контролно чгх малко над 2000 беше. Доста малко за 6 пълни г.с. Но пак ме гледаха на УЗ и искаха да го проследят в динамика и в събота вече ми казаха да спирам прогестерона, че е започнало да се отлепя. Не знам, минаха 3 дни, аз нямам никакво зацапване newsm78 Като си гледам на последната снимка сакчето е елипсовидно.
Аз сега си мисля, ако отдавна е спряло да се развива, може ли да ми се натрови организма и затова да ми е толкова зле. Болки от обяд почти нямам, също и температура.
Нали същия ден изписват или се остава с преспиване?

# 62
  • В градината...
моето бебе беше спряло да се развива в 8-ма седмица, аз чаках до 12-та. Правих си изследвания, нямаше възпаление, показателен е ц-реактвиният протеин.

# 63
Аз също предпочетох К пред самостоятелно изчистване. Шамара, който получих ми беше достатъчен и реших, че няма да мога да издържа психически и на кървища, за болката не ми пукаше. Бях спокойна само, че лекуващия ми док ще го направи в клиника за репродуктивно здраве. Всичко мина толкова бързо , че чак не вярвах. Истината е, че и на мен ми олекна, дали защото ембриончето е било спряло развитието си доста преди К и аз се чувствах особено зле. Бях се запасила с два пакета превръзки, а се оказа, че изкарах с ежедневни. Още на другия ден бях на работа
Успех утре и пиши как си. Hug

# 64
Цвети, благодаря ти Hug
Ти в какъв смисъл се чувстваше зле? Какво чувстваше?

# 65
Сякаш собственото ми тяло разчиташе, че ембриона е не читав и спрял да се развива. Беше ми затиснато, кръвното сринато два дена. На моменти имах чувството, че се изнасям. Бях писала в другата тема, че имам чувството, че полудявам, толкова много ми беше зле, но не гадене и повръщане, което се очакваше. Трудно е да го опиша.

# 66
  • NE
Пате Аз съм с два кюретажа. Не разбрах какво стана докато не прокървях и 3-ма лекари да потвърдят, че се разорбира сакчето. Това се случава 3 седмици след спиране на сърдечна дейност. При мен не е ставало дума и за хапчета, но не бих и се решила. Вярно, че кюретажа си е интервенция, но лично мина доста по-бързо, отколкото да агонизирам. Още ми се свива сърцето като си спомня Кашмирчето.
Благодаря, че питаш. Вили се превръща в едно малко разйбойниче и грам миг не ми оставя. Crazy

# 67
Kaшмирка, как си  Hug

# 68
Здравейте момичета,
Днес е много странен ден за мен и затова реших да споделя с вас и да се допитам дали на някой му се е случвало . На 20.06.2014 г. беше моето абразио в 9г.с., аз съм писала по- рано в темите за него. След абразиото имах два спонтанни цикъла, нормално като за мен на 32- 35 ден. Последния беше на 29.08.2014г. и от тогава нищо. Днес отидох на преглед при гинеколога с който мисля да работим тепърва и се случва следното: започва да ме преглежда с вагинален апарат и казва, "има задържан фоликул, който е станал на киста, има обаче и жълто тяло, което би трябвало вече да го няма ( това в десния яйчник), преглежда матката и ме пита- абе ти тест за бременност правила ли си  Shocked" Аз не съм правила и му казвам, при което той вика "ми честито", айде отивай да правиш кръвен и след + резултат идвай за вливки ( имам имунологичен проблем) и даже ми разпечата снимка, на която аз естествено виждам ембрион, пък кой знае какво е  newsm78.
Резултатът от дългия ми разказ е "-" тест с ЧХГ 0,16  #2gunfire
Звънна ми акушерката и ми каза да пия Оргаметрил 3*1 за 7 дни и като ми дойде на преглед. Нищо обаче не коментира какво е това в матката ми, при което аз бях супер шашната по телефона като ми каза, че тестът е отрицателен, че нищо не попитах....
Някой има ли някакви предположения какво се е случило.... Според мен не би трябвало да е бременност, няма как да е такова ЧХГ-то ма направо не знам на кой свят съм  newsm45
Невена, здравей! Искам само да ти кажа, че на мен също ми бяха казали, че имам киста и я лекувах 2 седмици, докато се оказа, че съм бременна. Така че дай Боже да е детенце Simple Smile Късмет!

# 69
  • Варна
Пате, аз се чувствах перфектно, бях по-бременна от всякога, но се оказа че бебчо не е жив....та не разчитай на това да има или няма симптоми, при всеки е различно. А за К да ти кажа - мен Славчев ме извика в 8.30 в отделението, оправи ми документите и го извикаха на спешно секцио, та го почаках докато оперира. Приспаха ме към 12 часа, в 12.30 бях будна и всичко беше свършило, в 13 часа дойде да ме види как съм, в 14 часа ме пусна да си ходя, тръгнах си сама, наревах се и в 17 часа отидох да си взема детето от градина....

# 70
Ох, душичката Hug
И аз си поревавам всеки ден, но няма начин. Отивам утре, знам, че поне съм в добри ръце и ми е по-спокойно.
Аз търся някакво обяснение за състоянието си, но може да е и от нервите, които ме тресат.

# 71
  • Варна
Бъди спокойна - утре наистина ще си в много добри ръце  Hug

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 21:07 от dessiss

# 72
  • София
Дани, Жоцка, Светле  Hug не знам как да кажа, че съм момичета. С една дума - цикъл имам. Ама сега имам други тревоги на главата. Имам много за разказване, но искам и този проблем да го загърбя. Не искам да мрънкам. Много ми липсвате. И тук и в темата за ИБ.  Heart Eyes Обаче се натоварвам като пиша в тези теми, а в момента съм се капсуловала. Искам да преборя и този проблем и да погледна вече напред. Тогава ще си излея душата.

Светле, сменила си ника.  Hug Две били мишлетата, а? Ех, че хубаво! Всичко ще е наред! Heart Eyes

На когото съм простила да честитя забременяване или разждане, да ме прости. Желая само положителни моменти на всички! Целувки!  Heart Eyes

# 73
Честито на Елена  Hug Да е много здрава Мила :*

Макар и с малко закъснение,честито сърчице на Перу.Поздравявам и всички други с хубави новини  Hug

Съжалявам за новозаписалите се .Дано бързо се наредят нещата при вас  Hug

Wave,как си ти?

# 74
  • have faith and be patient ..
Здравейте момичета , съжалявам за всички които се записват тук и минават през това тежко изпитание  Sad  но явно има защо едни да не разбират изобщо как са забременели и износили живи и здрави дечица успешно до термин , а други да се сблъскват с нещо толкова тежко , че и по няколко пъти  Sad Миналата година и на мен господ ми отне две слънчица в 21 седмица  ,беше доста кофти изживяване което промени цялата ми същност ,но аз си знам как се събрах от земята ,станах поизтупах се и 8-9 месеца по-късно вече бях бременна с моето малко дамско слънчице  Heart Eyes което успешно износих до три дни преди термин , родих си я нормално ,всичко и беше наред ,на мен също .. цяла бременност брах страхове естествено , не казвам че беше лесно , но трябваше да мина през тези изпитания ,за да съм човека ,който съм сега и да имам детенцето което имам сега  Hug така ,че момичета събирайте се по -бързо и вие , чакайте си с трепет първия цикъл и после всичко ще се нареди и за вас , просто имайте вяра и бъдете силни !! Успех на всички и само положителни тестове !!  Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт