Тичане (2)

• 42 922
  • 790
  •   1
Отговори
# 45
О, ще завършиш бъди сигурна Simple Smile На състезание 10 минават като 7 Simple Smile А и ще е стимулиращо студено  Mr. Green
Ще се засечем значи Simple Smile Само, че аз ще бягам петичка в неделя, нещо сякаш си знаех, че ще ме мързи тия дни и няма да ми е до 10 Simple Smile За Батак бях доста по-стегната Simple Smile

# 46
Реших да се запиша на половин маратона в края на март.
Това по българско ли е някъде?
Аз не се чувствам готова за десет км в неделя, но ще ги избутам. Тичам 7-8 км спокойно, но десет не съм бягала от месеци. Може и да не завърша..

Половин маратона е в Прага.
Щом тичаш 7-8км без проблем, едва ли ще ти се опрат 10км.  Peace

Вижте на какво попаднах:
http://www.vesti.bg/pari/blagodetelstvo/sam-no-ne-samoten-marato … s-autizym-6025389
Ако бях в БГ щях да ида.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 18:04 от Deziderata

# 47
  • София
Ако знаете как ми се тича... За съжаление хич не се очертава да е в скоро време.
Днес бях на физиотерапия за първи път, имам още поне 6 посещения.
Направих грешка, че като се почувствах по-добре и веднага се втурнах да бягам и пак си ме заболя крака... Явно дълго ще се възтановявам.

Смоук, ти как си?  Hug

Deziderata, няма да ти се опъне този 1/2 маратон. Имаш време да се готвиш спокойно, а и те следя и в другата тема и мисля, че си в много добра форма  Hug
РоденаВЧетвъртък, няма страшно, ще се справиш! Хубаво е човек да се чувства предизвикан. Ако е лесно не е интересно  Peace
Птиците ..., ще стискам палци за неделя. Аз също съм записана, но няма да бягам. Ще дойда само за подкрепа  Peace

# 48
Щом бягаш 8, ще избягаш без абсолютно никакъв проблем 10, че и повече  Peace

Аз съм добре, днес тичах за първи път от 12ти насам, но само 5-ца. Трябва да си взема някакви маратонки с поне средна пронация, обаче, защото на едно и също място имам сходни травми и те дават отклонения, защото първият път зарасна някак неправилно

# 49
Благодаря за окуражаването:) ще почивам в събота преди Sofia morning run, иначе ми хареса инициативата за събота на 5km run
Приятелка организира за София предколедно 5 километрово бягане, в момента говорят с общината, като разбера повече ще ви кажа:)
Тези дни наблягам на крос тренировки и на масажи. Имам и въпрос - къде си държите ръцете при дълги бягания? Тук видях на картинка, че трябвало да са над нивото на кръста, в runners world пък пишеше че трябва да са на нивото на ханша и да съм със свити длани... На вас как ви e най удобно? Общо взето единственото което се опитвам изрично да спазвам е да тичам изправена

# 50
svidni4ka , поздравления за полумаратона! Времето ти е отлично!  Hug
Моята мечта е някий ден да се пробвам и аз в полумаратона.
Deziderata, успех и на теб!  Hug
Имам и въпрос - къде си държите ръцете при дълги бягания? Тук видях на картинка, че трябвало да са над нивото на кръста, в runners world пък пишеше че трябва да са на нивото на ханша и да съм със свити длани... На вас как ви e най удобно? Общо взето единственото което се опитвам изрично да спазвам е да тичам изправена
Аз държа моите ръце на нивото на кръста, но с изпънати длани.

# 51
  • UK
Лаленце, бързо възстановяване! То бягането няма да избяга  Peace
Дези, като знам в каква форма си, няма да ти се опъне полумаратона.

Аз си държа ръцете високо - не знам дали има една правилна техника, но се чувствам най-стабилна като са ми свити в почти прав ъгъл в лактите и ги дърца малко над талията. Като Майкъл Джонсън  hahaha

# 52
Искам да ви попитам нещо Wink Виждате, какво стана с времето... от тук нататък през месеците ноември, декември, януари, февруари, март как ще се обличате, когато излизате да тичате?

На мен ми се тича, но нямам никакъв опит със студа...

# 53
  • София
Термобельо, яке с мембрана против вятър (ветровка), полар, шапка, шал, ръкавици (харесах едни на Мизуно в нета, уж за бягане били), маратонки с дълбок грайфер. Това е, с което съм се подготвила де, още не съм бягала с тази екипировка.  Peace

# 54
  • София
Имам въпрос към тези, които държат да тичат навън. А, когато стане наистина студено, как се справяте с дишането? Ледения въздух, не вреди ли на гърлото, на дробовете?
Простете невежеството ми? Може би, задавам глупав въпрос!

# 55
Ако свикнеш, не вреди  Peace

Тичала съм много зими и съм нямала проблеми с гърлото. Не знам дали при всички е така.

Мен повече ме тревожат хлъзгането по мокрото и липсата на хора в парка, както и бездомните кучета, които се групират на глутници в студа.

# 56
  • София
 Като начинаеща не мисля да тичам на температура под 10 градуса, а много ми се тича и тъкмо бях набрала някаква инерция, но нещо не се чувствам подготвена за студа. По начало си имам и проблеми с гърлото (хроничен фарингит), та и по тази причина не ми се струва оправдано.

# 57
Една зима тичах във фитнеса. Боледувах по-често тогава.

# 58
  • София
Доколкото знам при тичане в студено време е важно да се вдишва през носа и да се издишва през устата, обяснението не го помня, но беше логично  Laughing

Който се притеснява, разбира се, може да си тича и във фитнеса.

Скрит текст:
http://q.equinox.com/articles/2013/10/treadmill-video

# 59
При наистина студено време тичам само във фитнеса. Не заради студа, а заради влагата - имам проблем с белите дробове и когато е влажно ми се отразява директно - почвам да кашлям и т.н.
Миналата зима си тичах на затворено, нямах никакъв проблем. Пътеките са много хубави, правя си добри тренировки - тичам по наклон много често, спринтирам си и т.н.
На мен единствен проблем ми е изпотяването и най-вече, че косата ми е мокра - аз се къпя вкъщи, а не във фитнеса - близо ми е, а и нямам намерение да нося още един сак с кърпи, козметики и сешоари. Запасила съм се с шапки и качулки и така  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт